fredag, augusti 26, 2011

Det farliga muslimhatet

En krönika i norska Magasinet for fagorganiserte. Här är slutklämmen:
En virksom antirasistisk linje må, slik jeg ser det, gå framover på to bein. Det ene er å skjønne at islamofobien, hatet mot muslimer, er et virkelig og farlig problem i dagens Norge. Det er ikke spørsmål om «religionskritikk». Det har egentlig ikke særlig mye å gjøre med religion. Det er en form for rasisme som på lik linje med andre former for rasisme splitter, ydmyker og undertrykker folk. Det andre beinet, må være å ikke «etnifisere» viktige samfunnsproblemer, men å gjøre en økonomisk politikk for økt likhet og sterkere velferdsordninger til toppsak i den politiske debatten. Hvis kampene om rettferdighet, solidaritet og fellesskap kan trenge ut litt av synseriet om innvandrerne, vil mye være tapt for høyrepopulister og hatprodusenter.

Ingen annen samfunnsaktør kan bidra til dette bedre enn fagbevegelsen.
Läs gärna hela.

3 kommentarer:

Spiring sa...

Väl skrivet (hela artikeln, alltså). Det "andra benet" kan inte nog betonas.

Jan Wiklund sa...

Givetvis är det inte fråga om religion, lika lite som hetsen mot judar för hundra år sen var fråga om religion. Likheten mellan de två kan inte heller nog betonas.

Freddy sa...

Är det nån som noterade detta att vattenförsörjningen för 70% av libyerna slogs ut av NATO samma dag som Breivik slog till ? :http://libyasos.blogspot.com/2011/07/liby-great-man-made-river-reason-for.html