fredag, oktober 21, 2005

Representativt

SVT:s morgonpanel överträffar sig själv: Tomas Idergard, Dilsa Demirbag-Steen och Lotta Gröning. Tre personer som alla profilerat sig med att avsky vänstern och socialdemokratin. När debattämnet är junilistan och det faktum att partiets företrädare/ägare är miljonärsmän, förenas alla tre i att tycka detta är ointressant och ägnar sedan resten av tiden åt att angripa det parlamentariska systemet i allmänhet och socialdemokraterna i synnerhet.

Kul med samhällsdebatt och åsiktsbrytning. Och underifrånperspektiv, icke att förglömma.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du har då helt rätt. Jag är så trött på högervinklingen och fjäskandet för Thomas Idergard.

Anonym sa...

Jag har fått för mig att Lotta Gröning faktiskt presenterar sig själv som socialdemokrat?

Ali Esbati sa...

Jag vet. Det är en välbekant debattposition.

Anonym sa...

Men varför är det så intressant att gubbarna är miljonärer? De flesta riksdagsledamöterna och statsråden har ju också en betydligt bättre ekonomi än medelsvensson. Det blir lite märkligt att avfärda folk beroende på deras ekonomiska ställning.

Nils Lundgren har väl arbetarklassbakgrund fast nu är han ju gubbe med ett framgångsrikt arbetsliv i bagaget. Gör det att hans perspekiv på saker och ting per automatik blir knasigt?

Anonym sa...

nej, men ändå

Anonym sa...

Håller med panelen är verkligen en "härlig" skara. Undra vad SVT tänkt där, hoppas det inte är en tendens eller man kanske bjuder dit sina kompisar? Vilket är standard numera. Journalister intervjuar journalister alla dessa är förstås objektiva...

Det var mycket roligare se dokumentären i torsdags på SVT om Antonio Negri en sann kämpe. En annan och bättre framtid för alla människor är faktiskt möjlig.