fredag, december 09, 2005

SVT24 om avgångskraven hit och dit

Har blivit inspelad i SVT24:s program Studio24. Samtal om turerna efter Katastrofkommissionens rapport, tillsammans med Ursula Berge, samhällspolitisk chef vid SSR Akademikerförbundet, Maria Rankka, biträdande chef vid tankesmedjan Timbro, Stina Morian, ledarskribent vid Liberala Nyhetsbyrån. Sänds första gången 21:35. Borde hamna på nätet här.

PS. Om jag förstod saken rätt i studion så kommer det därefter ett inslag om julpyntningen i Vita Huset, där även president Bush hund figurerar. Via initierade källor inom subersiv media har jag uppmärksammats på att hunden, Barney, har en egen sida på Vita Husets officiella sajt.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm... Betyder detta att Barney ska tituleras "First Dog"?

Anonym sa...

Nu återstår att se vem som får mest tid i rutan hunden eller Ali.


En annan frågeställning fast för den som vet allt så där bombsäkert

Anonym sa...

Har nyss tittat på inslaget i 24 och vill bara säga att du har helt rätt i det du säger Ali. De borgerliga vinner ju på att dra ut på detta, och det är rent snuskigt att använda denna fruktansvärda katastrof som ett medel för att förbättra den politiska imagen som de borgerliga gör.
Och så vill jag säga att jag tycker det är tur att V har en så insiktsfull och bra politiker!
(nej, det var inget fjäsk, jag tycker verkligen så :-)

Anonym sa...

Erik: du påstår väl inte på fullt allvar att det var socialdemokratiska regeringen som skapade katastrofen?

M Hazard sa...

Vad gäller flodvågen så vettefanken om våra kära sossar klantade sig, eller om det var en händelse av en sådan magnitud att det var det verkligt otänkbara som hände.

Vad gäller hunden så är det väl klart att han ska ha en egen sida. Han är ju både människans bästa vän (till skillnad från husse) och ett intelligent djur (till skillnad från husse.

Anonym sa...

Vad är det för patriotisk blomma som slagit ut på allvar? Är det viktiga att omhänderta svenska människor i en katastrof eller människor? Kritiken snuddar inte ens de rasistiska flodvågorna som existerar i förhållandet mellan turister och infödda, än mindre när de blir så uttalade som under den här katastrofen. Var är kritiken mot regeringens handlande i Pakistan då? Darfur? Wherever?

Helt otroligt.

Anonym sa...

Steven:
När det gäller jordbävningen i Pakistan så skötte sig den svenska regeringen bra. Faktiskt var de snabbare än de flesta andra regering. Vad gäller Sudan var regeringen märkligt flummig, med Laila Freivalds som ifrågasatte huruvida folkmordet var ett folkmord eller inte (som om själva definitionen var det viktigaste). Men när det gäller tsunamin var regeringens agerande uselt. Och även om man som människa kan tycka att det är etiskt dåligt, så fungerar världen så att regeringar har att se efter sina egna medborgare först.

Övriga:
Om regeringen vill kan den ta initiativet från de borgerliga genom att visa ansvarstagande. Då har oppositionen ingenting att "dra ut på" och landet kan gå vidare efter ett svårt trauma. Det är så enkelt.

Anonym sa...

Dom fyra gamarna
När moderatledaren uttalade att vår nuvarande socialdemokratiska statsminister borde avgå, för att som han sa att någon måste ta ansvar för mordet på "Olof Palme, Estoniakatastrofen och Tsunamin" då klev han över anständighetens sköra gräns.



KAS som vill förbjuda gamar i Sverige

Anonym sa...

Vill bara säga att det är ganska patetiskt att sitta och vara "nyttig idiot" åt den nuvarande regeringen. Eftersom Socialdemokraterna har mer eller mindre permanent makt i det här landet så vore det rimligare att försöka påverka dem istället för att sjunga med i kören om det lite diffusa ondskefulla högerspöket.

Ni är samma typ av "nyttiga idioter" som tex fox news eller white trash som röstar på högern i USA.

Anonym sa...

Stalin säger..........

Hela debatten är bara fjoll och borgarna taktiserar istället för att omedelbart utkräva ansvar. Laila är en arrogant o inkompetent minister som gjort bort sig och skall bort. Sker inte detta vid ett misstroende blir hon en belastning i valrörelsen. Det som skett i Rosenbad är mycket märkligt men betecknande för den regim Persson driver. All makt är samlad till GP o han hunsar med sina statsråd som han vill. Ingen vågar göra något eller ta initiativ. Någon motsvarande katastrofhändelse i företagsvärlden hade löst omedelbart genom informella samtal över telefon. Beslutsvägarna är korta o effektiva. Vad är dom 13 statsråd??, några måste väl slagit på TV på annandagen men ingen av dom vågar ringa Göran med ens en undrande fråga eller funderinger huruvida man skall agera. Jag tycker det säger mycket om hur detta land sköts.