måndag, januari 23, 2006

Förtvivla icke, förnyelsen är nära


- Henning Süssner skriver om en älskad men lite orättvist bortglömd förnyare – allas vår Jurij Andropov. Inlägget är inspirerat av den oerhört viktiga sajten ”Den nya maoismen”, som med särskild skärpa reder upp saker och ting inom ett annars tämligen genomtrampat mainstream-område, nämligen ”Den moderna tidens maoism, marxismen-leninismens vidareutveckling i Sverige, inspirerad av Mao, Trotskij, Tito och Andropov”.

- Förnyargruppen bakom bloggen Barna i Biskopsgården, fortsätter (här en första analys) belysa vänsterpartiets nedstigning i det traditionalistiska träsket – med upprörande satsningar på vänsterpolitik, fler jobb, bättre tandvård och annat nystalinistiskt; En vanlig dag i biskopsgården:
Jag la huvudet i händerna i en bister gest precis när Margareta gick förbi. Hon hade börjat jobba deltid efter värk i ryggen så hon var på väg hem. Hon böjde sig ned, tittade allvarsamt in i mina ögon och stönade missmodigt.
- Men du förstår väl att jag måste tänka på mina barn? Utgiftstaken är min sista undsättning från bottenlöst obestånd, grät hon.

25 kommentarer:

Anonym sa...

att det ska behövas så många meningar och förskönande omskrivningar för att inbillat obemärkt ventilera det ack så liberala begreppet maktdelning. intressant var det dock, tills man insåg att metoder och procedurer för att få till stånd just maktdelning som vanligt lyste med sin frånvaro. och speciellt det här var belysande:

"I en stat där socialismen har etablerats och en socialistisk revolution framgångsrikt har genomförts hävdar både Andropov och kamrat Mao Tse-Tung att klassamhället lever kvar, att klasskampen lever vidare. Detta klassamhälle har dock ett annat utseende än det kapitalistiska, precis som Yuri Andropov skriver i samma artikel som jag citerat ovan. ”Den för kapitalismen kännetecknande klyftan mellan statens och medborgarens intressen har avskaffats hos oss. Men det finns tyvärr fortfarande…”, se ovan. Det realsocialistiska samhällets klasskaraktär består av en nomenklatura och det övriga folket, det vill säga två klasser, bägge egentligen sprungna ur det som i kapitalistiska stater är arbetarklassen, proletariatet. I socialistiska stater består inte klasskillnaderna uti materiell ställning, utan de består i att olika familje- och släktband kan leda till olika mycket makt för en person i samhället ."

i synnerhet det här stycket var skrattretande:

"I den kommande Folkrepubliken Sverige kommer institutioner för kontrollen av de statliga tjänstemännens moraliska levnadssätt tillsättas. Dessa kommer vara direktvalda av den röstberättigade befolkningen i val där vem som helst exkluderat de statliga tjänstemännen själva och icke röstberättigade personer kan kandidera. Detta innebär att även politiskt tveksamma element kommer kunna ställa upp till dessa val, men naturligtvis betyder inte det att institutionerna för moralkontroll kommer vara något slags forum för nyliberala strömningar och felaktiga politiska idéer i den socialistiska staten, verkligen inte."

kallas inte dessa 'institutioner' för domstolar? visst att även jag önskar direktvalda domare och nämndemän, men ändå.

är den bloggen verkligen på riktigt..?

Anonym sa...

Man blir stum, detta kvasiintelektuella, politiska ordbajs går inte att kommentera!

Lever vi i 2000-talet eller i en mardröm.

Anders Eriksson sa...

När man ändå är igång: Historien om NRA! Nödvändig läsning för vänstern idag!

Lennart Regebro sa...

Maken till totalitära dumheter har jag sällan sett.

"Föredömet vid bildandet av folkpolisens organisation i Sverige är forna Östtyskland, DDR, det kan jag inte förneka. Det östtyska Volkspolizei var mycket effektivt och var en polisorganisation som antagligen helt saknar motstycke i världshistorien. Volkspolizei inte bara lyckades att i princip eliminera brottsligheten (som formellt är en polismans enda uppgift i borgerliga stater), utan var också mycket skickliga vad gäller att hålla folkets ideologiska övertygelser i linje med marxism-leninismen."

Det här tycker Esbati är viktigt. Jaha. Ja, då vet vi det. Esbati är antidemokrat. Bra att veta.

Anonym sa...

Du kan väl inte på allvar mena att du inte förstod att Ali var ironisk när han skrev att sajten var viktig. Snälla, säg att du skojar och att jag inte fattade det?

Anonym sa...

:-D

Lennart förstod uppenbarligen inte Alis ironi. Men nu har han nog förstått, och med svansen mellan benen fått radera sin egen bloggpost om att Ali är totalitär. Fantastiskt underhållande!

Ibland är det nästan så man känner lite ömhet för borgarpojkar av den här typen. En del av dem TROR JU PÅ RIKTIGT att vi inom vänstern är stalinister och antidemokrater som tänker ställa upp oliktänkande mot en vägg och skjuta dem en vacker dag. Det är helt otroligt kul egentligen.

I de flesta fall är det förstås retorik avsett att svatmåla och smutskasta, men så hetsar de upp varandra... Och de mindre begåvade i högergängen hakar på och tror uppenbarligen att snacket om att vänstern älskar fångläger och massavrättningar är på riktigt. Då kan man nästan förstå att de blir hysteriska. De tror väl att Ali skulle avträtta dem med nackskott om han bara fick chansen.

Det kan inte vara lätt.

Anonym sa...

Ha ha, noterar nu att Lennart lagt upp sin post igen, men i en korrigerad version som går upp på att Ali borde vara lite tydligare när han skämtar.

*ASGARV*

Lennart Regebro sa...

"Lennart förstod uppenbarligen inte Alis ironi."

Nej, faktiskt inte. Det krävdes att jag läste igenom ett par inlägg på "Nya maoismen". Men jag förklarar det hela i min bloggpost, som mycket riktigt var försvunnen, då jag tryckte på fel "save" istället för "publish". Jag gör det felet rätt ofta.

Nu har jag dock tryckt på rätt knapp, så
posten är tillbaka.

Lennart Regebro sa...

Tora: Gud så pinsamt....

Nej, det är INTE en korrigerad version. Men jag förstår att ni trodde det. Jag insåg att han förmodligen skämtade (ärligt talat är jag inte säker ännu) innan jag postade posten. Däremot valde jag att i min kommentar här låtsas som om jag inte gjorde det, i ett skamlöst försök att få folk att läsa min post.

Jaha, det gick ju åt helvete. :) Jag råkade avpublicera posten, och märktde det inte förrän det påpekade här.

Anonym sa...

hahaha, kommentarerna här kan vara det roligaste på webben just nu. obetalbara

Anonym sa...

Hej Lennart!

Otur för dig att den ursprungliga posten redan finns förevigad.. ;-)

Jag sparade texten och den skiljer sig faktiskt rätt mycket från den som ligger hos dig nu.

I den första skrev du "Detta tycker Esbati är "oerhört viktigt" och "särskilt skärpt". Bra, Esbati, då vet vi var du står. Du är totalitär kommunist, och anser att jag skall avrättas så jag inte kan motarbeta kommunismen."

I den andra är budskapet istället "Skämtar Esbati? Förmodligen. Svårt att säga då, det här är ju inte dummare än det mesta kommunister klämmer ur sig. (...) Så får jag föreslå, Ali, att du är mer uppenbar när du är satirisk nästa gång." (Inget av detta fanns med i den fösta posten.)

Men nu kan du ju hävda att du bara LÅTSADES mena allvar med att du inte ändrat texten... För att få fler besökare. Grattis och var så god. Det bjuder jag på. Det är väl inte mer än rätt att någon ska hälsa på hos dig också någon gång.

M Hazard sa...

Tora: Kan du publicera den första texten på något sätt?

Lennart Regebro sa...

"I den första skrev du ...."

Det står fortfarande kvar. Det jag ändrade var att jag tog bort början (som blev en upprepning av det jag skrev senare) och utvecklade biten om att det siten skrev inte var så märkligt jämfört med annan kommunist.

Men, jo, jag vet. Det ser ut som om jag inte fattade att han skämtade. Och som sagt: Det gjorde jag inte heller, till en början. Jag hade dock fattat när jag postade posten.

Pinsamnt, klantigt och inget att göra åt.


Nu har två personer på min blogg hävdat att "Nya Maoismen" inte alls är satir, utan på fullt allvar. Jag vet inte om jag tror på det. Men en sak skall ni har helt klart för er: Om jag hade varit säker på att "Nya Maoismen" INTE var satir, hade jag ALDRIG insett att Esbati skämtade. :)

Lennart Regebro sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

vetenskap o socialism,

Jag har ingen blogg jag, men jag kan ju klippa in den. Sorry att det tar lite mycket plats bara.


Esbati blir öppet totalitär.
Jag är faktiskt förvånad. Inte över att Esbati visar sig innerst inne vara antidemokrat och mot yttrandefrihet, utan att han är så totalt verklighetsfrånvänd att han erkänner det.

Inte direkt, så klart, men nära nog. I en bloggpost igår hänvisar han till en site som heter "Nya Maoismen". En site han kallar "oerhört viktig". Han säger att sajten "med särskild skärpa reder upp saker och ting" inom modern Marxism. Här är några saker sajten reder upp med särskilt skärpa:

"Föredömet vid bildandet av folkpolisens organisation i Sverige är forna Östtyskland, DDR, det kan jag inte förneka. Det östtyska Volkspolizei var mycket effektivt och var en polisorganisation som antagligen helt saknar motstycke i världshistorien. Volkspolizei inte bara lyckades att i princip eliminera brottsligheten (som formellt är en polismans enda uppgift i borgerliga stater), utan var också mycket skickliga vad gäller att hålla folkets ideologiska övertygelser i linje med marxism-leninismen."

"Det hände ibland att människor försökte ta sig från DDR till det fascistiska Västtyskland och detta var inte bara ett slag för ”rätten att folk ska få bli utsugna och förtryckta”, ett uttryck jag tidigare använt, utan också ett svek mot den socialistiska gemenskapen. [...] De ville, i sin verklighetsfrämmande ondskefullhet, försöka få den socialistiska staten DDR absorberad av sin vedervärdiga, förtryckande granne i Väst, BRD. Fast Volkspolizei gjorde som sagt sin plikt. De avlivade helt enkelt dem som försökte slå ett slag för ondskan medan dessa var i full färd med att ta sig över gränsen."

Ur " Om behovet av en folkpolis (och folkarmé)"

"Arbetarklassens medvetna måste bedriva studiearbete hos de breda massorna, folket måste som sagts prepareras, prepareras med riktiga åsikter och idéer. Under Kulturrevolutionen i Kina gjordes allt detta på ett bra, klokt och effektivt sätt och man lyckades även korrigera felaktiga idéer inom landet under ledning av kamrat Mao Tse-Tung och enligt dennes teoretiska direktiv."

Ur " Om behovet av en folkdemokrati"

Siten är alltså helt mot åsikts och yttrandefrihet, och anser att socialismens fiender skall avrättas. Den är helt totalitär, och förespråkar en kommunism av gammalt hederlig typ, som mördar sina medborgare och förbjuder kritik.

Detta tycker Esbati är "oerhört viktigt" och "särskilt skärpt". Bra, Esbati, då vet vi var du står. Du är totalitär kommunist, och anser att jag skall avrättas så jag inte kan motarbeta kommunismen.

posted by Lennart Regebro @ 11:01   0 comments

Anonym sa...

Svårt förresten att diskutera med någon som bara går in och ändrar i sin text hela tiden. Stycket om att "Du är totalitär kommunist, och anser att jag skall avrättas så jag inte kan motarbeta kommunismen" fanns inte alls där det nu är inklämt för en stund sedan. Vad det nu spelar för roll.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att Lennart inte rikting vet vad han pratar om men hur som helst blivit helt till sig, när han misstagit ett uppenbart skämt för att vara allvar.

Att han i efterhand försöker försvara det med att det lika gärna hade kunnat vara allvar eftersom vänsterfolk ofta säger ungefär lika galna saker (?)visar väl snarast att jag slog huvudet på spiken i mitt första inlägg här.

Lennart hör till den sorgliga men ganska lustiga skara killar som, faktiskt till skillnad från de flesta högermänniskor med lite hjärna, faktiskt TROR att sådana som Ali gillar politiska mord.

Ska man skratta eller gråta?

Lennart Regebro sa...

Jo, Tora: Det avsnittet har ALLTID funnits där. Jag ändrade två gånger. Ett med stavningsfel, en med dom ändringar jag beskrev ovan, och det var då jag trcykte på fel knapp. Du kanske inte läste så noga? Och klippte fel, får du har ju inte med slutet på texten i din inklippning...

Jaja, skitsamma.

Nej, jag tror inte Esbati gillar politiska mord. Jag tror däremot att Esbati inte förstår vad Marx idéer leder till, och varför. Det tror jag inte du eller nån av Alis kommunistkompisar gör heller.

Anonym sa...

att Ali försökte vara rolig var ganska uppenbart, men med tanke på kvalitetsbloggar som Krigskrönikan och Kashimashita (stavning irrelevant, han vet inte ens själv) och hur pantade inlägg man kan läsa på bla Socialism.nu, så sällar jag mig frivilligt till Lennart och ställer återigen frågan; är den bloggen på allvar?

tvivlet uppstår främst pga den dryga och monotona struktureringen och avstånden mellan 'poängerna'(?).

men förbannat kul var det i vilket fall.

M Hazard sa...

Bloggen är på allvar, Lennarts första inlägg i frågan på sin blogg var på allvar, Alis inlägg var ett skämt.

På tal om socialism.nu så blev grabben bakom Den nya maoismen "utmobbad" där ifrån. Folk tyckte att han var en galning.

Anonym sa...

Det roligaste jag läst på länge,
Skrattade och grät om vartannat utan att klara ut vilket som gällde. Det kanske var mina sedan länge avsomnade liberala rötter som gjorde sig gällande. Kommer osökt ihåg en gammal liberal partiordförande som sa "att vara liberal är att vara kluven".

Lennart Regebro sa...

Det var synd att jag inte visste att den bloggen var på allvar. Henrik Sussner tror ju uppenbarligen att den inte är det, och eftersom den ny visar sig vara på allvar uppstår ju en mycket intressantare dskussion: Hur kommer det sig att den här killen anses vara en galning av vänstern?

Allt han gör är ju att föreslå trolig pragmatiskt nödvändig politik i proletariatets diktatur. För mig framstår enda skillnaden mellan honom och andra kommunister att han erkänner vilka problem som kommer uppstå och försöker lösa dom, medans resten låtsas som om problemen inte kommer uppstå.

Ur den synpunkten är han ju betydligt MINDRE galen än resten av vänstern.

Anonym sa...

Det här är ju lysande, Lennart är ett komiskt geni som aldrig ger sig! Efter allt harv med ändrade bloggar och gud vet vad så är han tillbaka och comes out swinging:

"Henrik Sussner tror ju uppenbarligen att den inte är det"

Priceless.

Anonym sa...

Den blott 17årige killen bakom nymaoistsajten, hade för ett tag sedan lagt ut en text om sig själv på Wikipedia. Där han refererade till sig själv som ledare för den nymaoistiska rörelsen i Sverige och listade alla verk han skrivit och kopierat upp. Det finns fortfarande en länk kvar till NRA på wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Nya_Revolutions_Arm%C3%A9n Tyvärr har man plockat bort den fantastiska artikeln om grundaren. För något år sedan skickade han ut brev och försökte att få hela den så kallade utomparlamentariska vänstern att lägga ned för att istället gå in i hans egen ”förenade vänstern”. Det allra senaste Jag hörde om honom var att han var på väg att starta upp en lokalavdelning av någon redan existerande politisk vänsterförening! Kan säkert bli spännande:-)

Lennart Regebro sa...

omes out swinging:

"Henrik Sussner tror ju uppenbarligen att den inte är det"


Oj,ursäkta, jag skrev fel där. Han heter ju HENNING Süssner.

Så: Henning Süssner tror uppenbarligen att sajten är satirisk, och det verkar Esbati ha trott också. Det är uppenbarligen inte lätt ens för vänstern att inse vad som är satir och vad inte när det gäller kommunister.

Anonym sa...

Hahaha! Lennart Regebro, Mannen Som Inte Förstår Ironi. Fy fan vad roligt!