söndag, januari 29, 2006

Heja Anna Sjödin

SSU-ordföranden Anna Sjödin har tydligen varit inblandad i något slags lördagsordinärt krogståhej. Av detta har det blivit stort uppslagen nyhet. Man kan beklaga att det ska finnas ett sådant sjukligt medialt intresse för vad kända personer företar sig, särskilt om de råkar vara sossar, men nu när det ändå är igång vore det positivt om det här leder till en förnyad debatt om problem som fortsätter att vara stora; rasism och sexism bland vaktpersonal och poliser.

Enligt vittnesuppgifter kallades Sjödin av vakterna bland annat för ”vitt jävla slödder och hora”. Det är vidrigt och oacceptabel om det är sant. Och samtidigt är det långt ifrån otroligt – precis tvärtom – att det är ett yttrande som faktiskt har fällts.

Det är inte en skitsak. Det är inget man ska behöva höra. Någonsin. Och absolut inte av en snubbe som har batong och våldsrättigheter. Det blir en helt annan nivå på problemet då.

Vakterna har anmält Sjödin för ”våld mot tjänsteman”. Det är standardförfarande. Man pucklar på någon, och anmäler personen för våld mot tjänsteman. Och praxis är att man kommer undan. Sjödin förnekar att hon skulle ha slagit till vakten (även om jag för min del får erkänna att jag tycker hon skulle gjort helt rätt om hon försökt ge vakten en smäll på käften efter att ha fått höra glåpord av det slaget).

Det går att i kommentarerna ana en underliggande moralisk indignation över att Sjödin varit full. DN ställer följade fråga till SSU:s pressekreterare:
Hur lämpligt är det att ordföranden för Sveriges största ungdomsförbund uppträder så berusad att hon blir omhändertagen av polisen för avnyktring?
What? Vad är det för jävla fråga? Varför skulle nu inte Anna Sjödin av alla människor få vara berusad? Och om hon varit kraftigt berusad, blir det då OK att förolämpas och misshandlas?

Jag är fullt medveten om att jag inte var på plats, och att vakternas uppgifter måhända är mer korrekta än vad jag misstänker att de är. Men det förändrar inte grundproblematiken. Vakter har ett annat ansvar än eventuellt överförfriskade barkunder. Och det är ett allmänt känt gissel med kort väg till övervåld bland krogvakter och polis. Och fortfarande finns en märklig inställning i samhället till tjejer som tar utrymme och inte beter sig väna och eftergivna.

Det är bara att hoppas, att i den mån den här historien får ett efterspel så är det efterspel som belyser de problemen. Därför, tills vidare: Heja Anna.

118 kommentarer:

Anonym sa...

Sanningen kommer nog fram till slut. Tycker dock det är bra att den socialdemokratiska eliten granskas noga. De är trots allt (i det närmaste)det statsbärande partiet i det här landet. Vad deras politruker har för sig är därför viktigt att granska. Att hon dessutom fällt rasistiska yttranden gör inte saken bättre.

jinge sa...

Tycker nog att det har ett par komiska poänger. Hon fick sova ruset av sig på stationen och det är tämligen ovanligt. Möjligen var snutarna moderater vilket isf pekar på en politisk handling. Skrämmande isf. Men så "känd" är hon inte så att alla uniformsklädda direkt känner igen henne..

Och inte är det bara sossar som drabbas heller. Sexpressen gjorde stort och fett nummer läänge på Per Bills "joggintur" med barnvagn men teg still läänge om en känd kvinnlig partiledare..

Så det jämnar i bästa fall ut sig.. :)

Anonym sa...

intressant att redan första kommentaren är sinnessjuk

(håller med om själva analysen. mitt vacklande mellan s och v i valet lutar lite mer åt s-hållet efter det här. men det lär å andra sida finnas massa sossegubbar som tycker att hon är hemsk också. tyvärr)

/j

Anonym sa...

Anonymous nr1 said...

"Sanningen kommer nog fram till slut". Ja, efter lite grävande journalistik signerad expressen och DN, samt några objektiva krönikor på det, så kan du vara säker på att sanningen, för nötter, är att betrakta som framtagen. Benji

Tomas Jonsson sa...

Jag skriver också om det här. Man kan göra två reflektioner. Den ena handlar om vakter och poliser och deras attityd och jargong. Det tar du upp föredömligt.

Anna Sjödin har sin fulla rätt att vara berusad. Men som SSU-ordförande är det inte lämpligt att offentligt vara berusad. Tyvärr kommer det att slå tillbaka på andra inom SSU som kommer att få försvara sin ledares snedsteg.

Däremot har vi ungefär samma slutkläm: Kom igen med nya krafter!

s sa...

Fy fan vilka jävla S-kramare ni är, och det från en person som påstår sig vara socialist. Jag vill minnas det var ett jävla liv när han kristdemokraten vanglade omkring full med barnvagnen på södermalm på Stockholm, och blev neddragen på marken av en vakt.

Bara det faktum att hon blev omhändertagen är anledning för tidningarna att uppmärksamma detta fall. På detta påstås hon ha attackerat vakterna och ha kallat en av vakterna för svartskalle gör inte saken bättre.

Men som vanligt är det inte vad Esbati säger som är viktigt för Esbati, utan hur han för tillfället kan gynnas (vad han tror) för tillfället. Lite som Göran Person faktiskt.

Du borde inte ha suttit längst bak och suckat på föreläsningarna vid Handels, du hade kunnat bli något mer än "billiga poäng-politiker" ifall du klarat av din utbildning.

Anonym sa...

jag är jämställd. hade det varit en man som betett sig på det sättet hade jag känt avsky. och jag känner samma avsky om det är anna sjödin som lever rövare.

det är BRA att personalen säger stopp till fulla människor som vill ha mer att dricka. alkohol är en fara, kolla brottsstatistiken. romantiseringen av alkoholens negativa sidor måste upphöra.

nu är detta en mediahändelse och ingen vet exakt vad som har hänt. tyvärr är mediernas trovärdighet väldigt låg när de skriver om sossar. och de flesta vet att dörrvakter är förljugna svin och rasister. men ändå, om anna sjödin har startat slagsmål i berusat tillstånd - då är hon en skitstövel, precis som vilken full man som helst som slåss på fyllan.

och vad fan gör en sosse på crazy horse på östermalm? ett ställe där dom fan har porträttbilder på kungafamiljen. det är upplagt för bråk. arbetarklassens frustrationer och aggressioner väcks till liv på porriga överklasställen som dessa.

Jonas N sa...

Billiga-poäng-politiker ...

Klockrent!

(och satt han verkligen längst bak och suckade mest? Skulle förklara en del)

Mari sa...

Kallar en vakt mig för hora hoppas jag att jag är kaxig nog att slå honom på käften! Heja Anna!

Robin Ekman sa...

Man har ingen rätt att slippa bli kallad någonting. En sådan rättighet innebär att du bestämmer över någon annans kropp. Shit happens.

Anonym sa...

sp3tt,

"Man har ingen rätt att slippa bli kallad någonting". Varför får jag aldrig träffa såna kuksugare som dig i verkligheten? Kan det bero på att du alltid är hemma och blir påsatt av fader? Jag skiter i vilket och ber dig att komma ut.

"En sådan rättighet innebär att du bestämmer över någon annans kropp". Nej, jag skulle inte prata om jag träffa dig, istället skulle jag dra iväg en vänsterkrok på din haka och eventuellt följa upp med en rak höger, om du inte åkt ner alltså, ty blotta åsynen av såna som dig inskränker på min frihet, företrädesvis tankefriheten. Och nej, det var du som genom att bara vara bestämde över mig Först och därför var jag tvungen att omintetgöra hindret för min frihet. Det är jobbigt att vara liberal ibland. Men så är det. Benji

daniel. sa...

Enligt vittnesuppgifter kallade Sjödin en av vakterna bland annat för ”jävla svartskalle”. Det är vidrigt och oacceptabel om det är sant. Och samtidigt är det långt ifrån otroligt – precis tvärtom – att det är ett yttrande som faktiskt har fällts.

Anonym sa...

Varför ska en incident som denna skapa en debatt om dörrvakters övervåld, då det finns åtminstone 2 andra uppslag.

1. Varför beter sig folkvald som supande svin. Har dom tappat all respect för oss som valt dom. Varför Ska jag kasta bort min röst på arroganta supande sossar, som inte ens fattar sitt eget bästa, ännu mindre att det är valår i år.

2. Varför ska vi tro på ett gäng packade sossar, när dom säger att det var vaktens fel. Har inte nån av dom lite ärlighet kvar i kroppen att erkänna att de var deras egna försupna fel. Så vitt jag vet är dörrvakter i regel mindre berusade än de 29åriga tonåringar som de måste sitta barnvakt för!

Anonym sa...

Vad kul att liberaler, åtminstone någon av dem, går i god för alla de svartskallar som man lite fint vill ha nedslagna vid schengengränserna alternativt till att göra språktester innan de fått beslut om de får stanna. Och får de stanna inlemmas de i den liberala visionen om hushållsnära tjänster. Här pratar vi alltså friheter. Benji

Robin Ekman sa...

Det kanske inte har slagit dig att liberaler är för fri invandring? Och till skillnad från socialisterna vill vi liberaler att folk ska ha jobb. Som ni pratar verkar det som ni tycker att alla ska gå på bidrag.

Fuck off and die sa...

Fan vad ni är virrpannor allihopa. Ni har ingen ordentlig moralfilosofi utan allt som man vill ha är rättigheter. Jag vill ha en kaka nu, det är en rättighet liksom.

Sluta tycka så jävla synd om er själva. Om ni vill leva i ert socialist-Utopia så är det fan ingen som hindrar er. Kom igen nu, bevisa för världen att ni har rätt! Gör som Amish-folket i USA och starta er egen lilla koloni när ni kan få leva ut er era knäppgökerier! Ni kan ju roa er med att överväga huruvida sådana som jag skulle få samma möjlighet i ert drömsamhälle (hint: nej, vi skulle sättas på ett tåg till Sibirien).

Dessutom är alla sanna liberaler för avskaffande av alla gränser. Vad Rojas och hans smygsocialister sysslar med törs jag inte uttala mig om, då hans politiska hållning inte har mycket att göra med min.

Sanna sa...

Men herregud. Nu är ju kommentarerna här till och med vansinnigare och mer verklighetsfrämmande än vanligt.

En offentlig person har varit full. Så kan det vara. Det är knappast vare sig brottsligt eller olämpligt att vara ute på krogen en lördagkväll bara för att man råkar vara en offentlig person. Det är knappast heller något som borde vara föremål för någon medial granskning, även personer med förtroendeuppdrag på hög nivå måste ju få ha ett normalt socialt liv. Det är också ganska svårt att se hur detta på något sätt överhuvudtaget skulle ha att göra med SSU:s, eller ännu konstigare, regeringens, politik. Släpp det.

Det som också har hänt är att Anna Sjödin liksom många andra tjejer fått utstå kränkningar och påhopp när de blivit arga eller försökt försvara sig. Det är inget ovanligt, framförallt inte när det är ordningsvakter eller poliser inblandade. Det händer hela tiden och är det något som borde diskuteras runt det här så är det det!
Ingen borde behöva bli kallad hora, slödder eller liknande. Det är en rättighet att slippa höra det, inte som någon tomte här påstod att få säga det. Men så länge man som tjej nu inte kan vara trygg och försäkrad om att inte behöva ta sån skit från män som tycker sig ha rätt att kränka en, så är det enda rimliga att göra att backa upp varenda tjej som säger ifrån och försvara sig.

Anonym sa...

Sanna:

Kan tjejer bli våldsamma när de dricker, eller är alla situationer tjejer hamnar i någon annans fel?

Fuck off and die sa...

Det är fan ingen rättighet att få slippa höra förolämpningar. Om du använder våld mot någon som förolämpar dig så hoppas jag att han eller hon stämmer skiten ur dig, eller slår ner dig i självförsvar.

Men det är klart, ni vänstergökar vet ju inte vad våld egentligen går ut på. För er är det ingen skillnad i art mellan att bli nerslagen, se en lockande reklam på TV, gå på anställningsintervju, försörja sig genom arbete, köpa billig sprit eller få höra att ni är fula. Allt är kränkningar och våld typ...

Anonym sa...

tjejer kan bli jävligt våldsamma. så passa dig.

70-tals Per sa...

Jag kände knappt till henne innan. Men nu gör jag det. Kanske en bra karriär? Och många av dom gamla gubb-sossarna som hängt på klubbgård (Lyssna på Bengt Sänds låt) har nog ofta tittat djupt i glaset. Nastarovie Tavaritje!

kommunist3 sa...

Man har ingen rätt att slippa bli kallad någonting. En sådan rättighet innebär att du bestämmer över någon annans kropp. Shit happens.

I en bättre värld, där inte liberaler är hopplöst obildade fån, kunde det där leda till en diskussion om vad "frihet" är i ett samhälle.

Fuck off and die sa...

Enkelt. Det finns tre sätt att skaffa sig någonting. Genom att skapa det själv, genom att byta sig till det och genom att ta det med våld. Frihet är när alla väljer de två första alternativen. Men jag antar att endast ett fån kan ha en sådan idiotisk åsikt.

Anonym sa...

Ännu enklare. Det finns tre sätt, om inte fler, att göra sig av med någonting (däribland liberaler). Genom att respektfullt ta bort dem själv, genom att få något i utbyte för att respektfullt få bort dem eller att genom våld eller ekonomiska beroenderelationer få dem att respektfullt försvinna, i det förra fallet direkt och i det senare över en längre tidsaxel. Okunskap är när man inte förmår se hur alla alternativen går in i varandra och därför lever i villfarelse. Benji

Anonym sa...

Sluta upp med att försöka vara humoristisk Benji. Mitt huvud gör ont nu.

Fuck off and die sa...

Dubbelplusbra!

Psyko von Pat sa...

Heja polisen!

Anonym sa...

Ok, förlåt, jag ger mig. Vill bara påpeka att det inte är en rättighet att inte ha ont i huvudet. Benji

Sanna sa...

De här kommentarerna är kanske bland det sorgligaste jag läst.
Vi har ett reellt problem med att tjejer blir kränkta på grund av sitt kön (vilket varje normal människa åtminstone borde tycka är en rättighet att slippa), blir förnedrade och förlöjligade å det grövsta när de tröttnar och säger ifrån. Verkligheten för tjejer i det här landet är full av kränkningar av olika slag, att de blir förbannade och säger ifrån är något som borde välkomnas av de som vill ha ett mer jämlikt samhälle.
Men det är väl det det faller på för de härliga killar som huserar här.

Robin Ekman sa...

'I en bättre värld, där inte liberaler är hopplöst obildade fån, kunde det där leda till en diskussion om vad "frihet" är i ett samhälle.'

Frihet är avsaknaden av tvång. Socialister anser dock att verkligheten är tvång, eftersom de inte kan få allt de pekar på gratis.

Fuck off and die sa...

Exakt, de anser inte att det finns någon skillnad på "tvingad av omständigheterna" och "tvingad av en människa med en pistol i handen". Tar man bort denna skillnad, så tar man bort det som gör att människor och stenbumlingar skiljer sig åt. Ja, man tar bort hela grunden för moraliskt agerande.

Anonym sa...

Men fatta!

Anna Sjödin kallade ju vakten för "jävla svartskalle" när hon blev utkastad. Så beter sig tyvärr alldeles för många brudar på krogen.

Vilken värld lever ni i?

Fuck off and die sa...

Mu!

Anonym sa...

sp3tt,

Jo, jag håller med dig. I nuläget är jag anarkist och anser att allt jävla tvång är dåligt och till skada, såväl grundläggande rättigheter som konkurrenslagstiftning - vafan är det för jävla skit, jag är råliberal och vill göra vad som faller mig in, ömsom slå ihjäl folk med konstiga näsor och ömsom urinera på ditt ansikte. Frihet ska det vara. Och förekomsten av sedlar och mynt, vafan är det för djävla bajs och tvångsmedel. Nej, avskaffa allt och alla tvångsmekanismer så att vi någongång får uppleva lite frihet. Däribland slippa allt moraliserande över varför det är fel att kalla hälften av mänskligheten för horor. FRIHET ska det vara. Benji

Robin Ekman sa...

... om du slår någon kränker du hans frihet.

Anonym sa...

frihet var avsaknad av tvång, sa du - jag skiter väl i om jag kränker någon, det är inte mitt jävla problem att ta hänsyn till andra, vafan är det för tvång!? Benji

Robin Ekman sa...

Om du utsätter någon för våld, det vill säga tvång, så har du kränkt hans frihet. Gränsen för frihet går när du kränker någon annans frihet.

Anonym sa...

Vad alla kontiga kommentarer verkar vara konstiga här i dag.

Det verkar som om det inte var vakten utan sossepolitkern och herr esbati som var rasisterna i det här fallet.

Anonym sa...

Alldeles för många tjejer uppför sig som svin ute på krogen och kommer undan med det. Det är bra att vakterna inte könsdiskriminerar. Helt rätt agerat av vakterna.

Anna betedde sig som en aggressiv idiot och som de flesta fulla människor gör när de inte fattar hur deras beteende uppfattas av andra, berättar min kompis som såg allt på Crazy Hourse. Tyvärr, Anna, du ljuger.

Anonym sa...

sp3tt,

Vadå våld!? Om jag bajsar på någon så våldför jag mig ju inte direkt. För övrigt så väljer jag att köpa människor för pengar, utan våld, och låser sedan in dem i en bur där de får sy nike-skor åt mig, vilket även det sker utan blodsutgjutelse. Om de sedan generar vinst så kanske jag släpper ut dem, men det beror på min dagsform. Om de sedan väljer att hänga sig inne i buren så är det deras problem och inte mitt, eftersom jag inte någon gång fysiskt berört dem. För övrigt består min frihet i att bestämma över människor, det är liksom mitt syfte här på jorden, dock utan att bruka våld. Det får andra av mig avlönade människor sköta. FRIHET ska det vara. Benji

Fuck off and die sa...

Socialister ser inte någon skillnad i art mellan att använda våld och att erbjuda någon ett värde. Kul att man får det bekräftat...

Fredrich Legnemark sa...

Mycket skrik och lite mjölk angående kattmjölkande.....Alltså...människan var full, pinsamt? ja! Löpsedelmaterial? big deal? igentligen inte.

Jag litar väl på sossar så mycket som nästa person, men detta är bortom sans och vett, bara bullshit.

Det enda RIKTIGT jävliga i det hela är kränkningen, fyllan är väl tämligen ordinär i Sverige?

Fuck off and die sa...

Benji: ska vi göra ett avtal? Om du skiter i rätten att få stjäla mina pengar så skiter jag i rätten att få bryta mig in i ditt hem och urinera i din vask. Har vi en deal?

Anonym sa...

Exakt. Vi liberaler erbjuder ju barnarbetarna ett värde, bestående av 3 toarullar, och se så glada gosse- och flickebarnen blir. Ok, det får lite yrsel och vissa klarar inte arbetstakten och går under, men själva VÄRDET som vi erbjuder dem ska inte ringaktas. Benji

Fuck off and die sa...

Ja, visst är det hemskt att bli kränkt! Jag accepterar gärna lite hederligt gammalt våld, bara jag slipper bli krääääänkt!

Fuck off and die sa...

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity...

Anonym sa...

Jepp. Jag älskar avtal som gynnar mig. Kan tyvärr inte lova någonting ty min liberala nyckfullhet är oberäknerlig och mer pengar är alltid målet. Visst får du urinera i min vask, under förutsättning att pengarna är goda. I annat fall så kommer du att få en otrevlig överraskning om du försöker bryta dig in i mitt hem. Jag har gamla cia-agenter som vaktbolag och de vill jag lova är inte att driva med, de har ju mandat att döda allt och alla, bara pengarna är de goda. En deal förresten, vad är det för skämt!? I en äkta deal som skapar tillväxt så frågar man inte, man tar sig rätten. FRIHET ska det vara. Benji

Fuck off and die sa...

Och där slog vänsterhaverist-barometern över på rött...

Anonym sa...

Tjänar jag pengar på det, så är det ok. Benji

Anonym sa...

Pinsamt! Pinsamt för henne, säger jag bara. ALLA andra har hjort fel. Tur att det fanns nyktra, objektiva, vittnen där som kan berätta vad som hände. och, nja, det ser inte ljust ut för fylle-Anna...

Anonym sa...

"Tur att det fanns nyktra, objektiva, vittnen där som kan berätta vad som hände"

Är du nykter?

Anonym sa...

Svenska fyllebrudar...bevare mig väl...

Brrr...

Anonym sa...

Det är ju det jag har hävdat hela tiden: Läkare ljuger aldrig! Och därför bör hela politikerkåren bestå av läkare. Anatomi och samhällsanalys är samma båda sidor av samma mynt, eh, ja.

Neoliberal världsordning sa...

Här har en person supit sig redlös, pucklat på en ordningsvakt och samtidigt gjort rasistiska uttalanden.

Självklart är vänstern framme och försvarar beteendet. Bakåframmare vet ju alltid bäst

Anonym sa...

Äntligen! medan rikets sossar blir alltmer intvålade, välborstade, vattenkammade, harmoniska, grönt-tedrickande kopior av medelklass idyll på kungsholmen, så visar anna hur man blankar bort en veckas medelklassångest med en rejäl 29-spänn-för-halv-litern fylla på crazy horse. till på köpet så ligger cowboyhaket bara en spottloska bort från etablisemangen på sture plan - kan kontrasten bli tydligare: på herrskapets bakgård krökar folk bort fint-folk-manéren - vinprovarsossar vik hädan!
Och oberoende av hennes påstådda raka höger: man skall fan inte låta sig trampas på av anabola skin heads - det existerar inget mer lättprovocerat, får de bara chansen så pucklar de på och förnedrar dig bäst de kan. förmodligen har de lärt sig av polisen hemma i förorten - argumentarar man emot så får man stryk.
jag har själv blivit inburad i fyllecell, packad? javisst, men absolut inte våldsam. Vältränade män i uniform - finns det något värre, klart man har svårt att hålla käft.

göran persson borde lägga av med sin tramsiga vinprovar vurm (han har ju börjat klaga på vinet på EU bjudningarna nu förtiden - skit nerej göran!) och följa med anna på crazy horse nästa gång. (och han skulle för övrigt säkert må bra av lite stryk.)

Tar emot att säga, men jag föredrar när sossar hänger på crazy horse och inte på skithuset på hamngatan.


/Huller Buller

Anonym sa...

Sanna, vad är kränkande i att en spritpåverkad person, man eller kvinna, nekas få fler drinkar? Vill du hellre att Anna Sjödin skulle ha rättigheten att supa ihjäl sig? Ser du ingenting fel i att Anna Sjödins utfall mot en person var rasistiskt?

Ali verkar helt ursäkta "svartskalleanna". Då är det bara att sluta klaga på andra rasister dom gör liknande då. För min del tycker jag denna sorts främlingsfientlighet är oacceptabel. Och det borde vara det för folkvalda. Hycklarali strikes again!

Robin Hood sa...

I vanlig ordning undrar man ju hur Ali och hans lärjungar hade agerat om tjejen hade varit höger om socialdemokratin. Låt mig då gissa att analysen hade handlat om det rasistiska tillmälet och våldet och inte att vakten svarade med invektiv.

Brunliberaler, imperalister och andra invektiv hade nog också rymts i en sådan analys från Ali...

Nu var det ju inte så, utan nu beröms Anna istället för att ha tagit plats och sagt ifrån (vad var det hon sa ifrån emot?).

Nåväl, nu har ju sossarna bestämt sig för att jaga muslimer i skolorna...

neo sa...

och vad fan gör en sosse på crazy horse på östermalm? ett ställe där dom fan har porträttbilder på kungafamiljen. det är upplagt för bråk. arbetarklassens frustrationer och aggressioner väcks till liv på porriga överklasställen som dessa.

Skulle Crazy Horse vara ett "överklasställe" med "porträttbilder på kungafamiljen"??? Ha ha ha!!! Någon är uppenbarligen inte från Stockholm...

Anonym sa...

http://spaces.msn.com/glam999/blog/cns!73BE5775DB53A8BB!106.entry

Anonym sa...

Det är väl som "Kristallnatten" fast omvänt". Fy fan vad ni på vänstersidan är slut i huvudet! Det är otroligt, men sant, vi andra skaka strax huvudet ur led. Jönsar!!!!!!

Anonym sa...

Sanna:

Hur ska vi någonsin få ett jämställt samhälle, utan förtryckande könsroller, om kvinnor inte kan hållas ansvariga för sina handlingar?

I många år har feminister pratat om att kvinnans vårdande och kärleksfulla könsroll är konstruerad och falsk. I verkligheten är kvinnor som folk är mest. De kan vara aggressiva och våldsamma och elaka, för det finns inga fundamentala biologiska skillnader mellan män och kvinnor.

Vad betyder detta? Jo, det betyder att i ett någorlunda jämställt samhälle ska det inte betraktas som något konstigt om en kvinna börjar slåss när hon är full. Varför skulle en kvinna inte kunna göra det? Alkoholen påverkar alla människor ungefär likadant.

MEN. Det betyder också att om samhället verkligen är jämställt, ja då ska den våldsamma kvinnan också kunna ställas till svars. Hon ska behandlas som vilken alkoholpåverkad bråkstake som helst. Inget snack om saken! Det enda man kan ha invändningar mot är att detta fall får så stor uppmärksamhet, när det är män som, statistiskt sett, bråkar mest på fyllan. Men denna gång var kvinnan trots allt en högt uppsatt politiker. Därför ser jag inte några fel med vare sig uppmärksamheten eller kritiken mot Anna Sjödin.

Mijailovic dödade Anna Lindh. Han var en ensam och mobbad invandrare som inte fick någon hjälp av det svenska systemet. Gör det honom oskyldig? Tyvärr inte. Inget kan förändra att han begick ett oacceptabelt dåd - invandrare eller inte.

Ju mer jämlikt och jämställt ett samhälle blir - desto större ansvar har invandrare och kvinnor för sina egna handlingar.

Anonym sa...

Hjärnsläppet,

1 och 91 ska det vara. Jag slåss dock inte, utan brukar mig av de demokratiska metoder som CIA genom praxis fastslagit. Arbetskraft!? Vilket skämt. Jag jobbar inte fysiskt. Istället äger jag människor som jobbar åt mig och skapar mervärdet. Det blir bättre så. Jag sköter dock bokföringen i gängse moderat anda, vilket innebär specialbeställda miniräknare från svenskt näringsliv. Och hur kan det komma sig att tankefriheten inte är förbehållen exklusivt mig? Redogör gärna i detalj. Har alltid funderat på det. Benji

Tino_G sa...

Snlla Ali förklara for oss det där med den troligen iranska dörrvaktens "rasism" mot blåögda topppolitikern?

Enkel fråga till alla här. Om vittnen visar att hon verkligen slog vakten och kallade honom "jävla svartskalle", ska hon sitta kvar? Eller har ni mest solidaritet med dryga vänsterpolitiker?

Och ja, om det visar sig att hon talar sanning sa borde vakten avskedas, men ingen här vet exakt vad som hände ännu, henns spinndoktorers forklaring är inte direkt hojden av trovärdighet.

Anonym sa...

Det var ju ett väldigt ståhej.

Som jag förstår det handlar det väl om vilken av de två versioner av händelseförloppet som man tror på: Sjödins eller vaktens. Förutsatt att Sjödin talar sanning (vilket jag antar att Esbatu tror) är det väl helt jävla uppenbart att det är Sjödin som blivit behandlad illa.

Är däremot vaktens version sann så är det en helt annan historia vilket Esbati även skriver i sitt inlägg. Att påstå att Esbati skulle ursäkta rasism är bara löjligt. Men som regelbunden läsare av den här bloggen och dess kommentarer blir man knappt ens förvånad längre.

roope sa...

Har någon hört talas om ett enda fall där kroggäster fått rätt mot ordningvakter? Mot Polisen? Justitiekanslern har helt rätt i det att de ljuger hejdlöst för att skydda sina kollegor. De bankar skiten ur folk och kallar det i rätten för våldsamt motstånd.

Anonym sa...

Därför, tills vidare: Heja Anna.

Slingriga politiker. Gäller att ligga bra till hos framtida tilltänkta lekkamrater antar jag.

Nästan utan tvekan fick Anna hybris och hur i hela friden kan en sketen vakt få för sig att komma och mopsa sig. Hon tillhör ju den politiska adeln. Ledarskiktet. Socialdemokrat av Guds nåde.

Anonym sa...

Arbetarrörelsen och spriten är ett gammalt välkänt kapitel. Alkoholens skadeverkningar i samhället och arbetarrörelsen skall inte underskattas. I stället för att skyla över hade kanske lite självkritik varit på sin plats.

Att det händer att tonåringar blir mer än lovligt berusade kan förklaras med deras bristande erfarenhet, men här är det fråga om en mer än väl vuxen människa på 29 år. En del minst sagt besynnerliga kommentarer, fylleriet beskrivs som

lördagsordinärt krogståhej

och att

Varför skulle nu inte Anna Sjödin av alla människor få vara berusad?”,

Sjödin har sin fulla rätt att vara berusad”,

Äntligen! ... , så visar anna hur man blankar bort en veckas medelklassångest med en rejäl 29-spänn-för-halv-litern fylla

Eller den fullständigt hårresande uppfattningen om ett normalt socialt liv,

även personer med förtroendeuppdrag på hög nivå måste ju få ha ett normalt socialt liv


En mer än väl vuxen människa som dricker sig berusad så hon tas in för tillnyktring har uppenbara problem att hantera alkoholen och skulle nog i första hand behöva hjälp och stöd och inte överslätanden och uppmuntrande tillrop om att hon skall fortsätta i samma stil. Om hon är förälder vet jag inte men att ha föräldrar som omhändertas för fylleri är inte precis en höjdare för barn.Ibland undrar man vilket parti Esbati representerar, idoliserandet av Göran Persson vet ibland inga gränser för att inte tala om det allmänna sosseslickandet. Finns det aspirationer på ett partibyte? Om V:s opinionssiffror står sig lär det bli ett rejält ekonomiskt bakslag för V. Och visst är karriärmöjligheterna större i det stora sk vänsterpartiet för en relativt ung förmåga som Esbati.

Mitt sa...

Och politiker ska inte stå för vad dem gör, eller vad menar du? Sjödins berättelse bär inte sanningens prägel, läs gärna mitt resonemang i min blogg!

Anonym sa...

Esbati stödjer rasistiskt utspel.

Konstigt att Ali struntar i Anna Sjödins skallande "jävla svartskalle" till dörrvakten.

Anonym sa...

Ali jag läser din blogg ofta jag tycker du har skit bra åsikter och jävligt bra analyser trots det den liberala Internet maffian skriver i dina comment varje gång..

Men från tid till kommer dina försvarstal för sossarna och diverse skit dom gör.. Det är en seriös epidemi som VP lider av i allmänhet, nämligen att slicka sossarna i röven...

Jag ger blanka fan i om en sosse var ute och slogs eller blev slagen av en dörrvakt när hon va ute jag tror inte en enda sosse hade stuckit ut nacken för dej om du va i samma sits och jag fattar inte varför du försvarar sossarna på din blogg (nu menar jag i största allmänhet inte bara korg grejen)

lite mer riktig seriös och skarp kritik som jag är säker på att du har inom dej mot sosse partiet och deras totala övergivande av vänster politik och arbetarklassen efterlyses istället för att sticka ut hakan för sossarna.

PS till alla som försöker göra en poäng av det här med sossen kan jag rekommendera detta:

http://necogito.blogspot.com/

Detta är inget försvar till sossen men högern ska fan veta att dom är mkt värre

Livh sa...

Jag fattar inte vad detta har med (s) att göra. Grejen är att en brud hamnat i bråk med krogvakter, och blivit slagen alternativt slagits. Hennes politiska uppfattning/uppdrag är ointressant.

Anna själv hävdar att hon försäkt freda sig mot våld och kränkningar mot vänninnan och henne själv. Stämmer hennes berättelse, vilket jag inte hadr svårt att tro eftersom mååånga kan vittna om liknande attityder från polis och väktare, så står jag fullt bakom henne.

Jag tycker det är bra att tjejer som anser sig kränkta käftar emot, även om jag inte varje gång delar deras uppfattning i sak. Det finns ett egenvärde i att tjejer får större möjlighet att ta plats också på det sättet.

Allt för många har kallats luder utan att förmå göra motstånd. Att ställa till ett jävla liv, kanske också utdela ett knytnävsslag, tycker jag är fullt rimligt. Att hon var onykter gör inte hennes sak mindre värd. Just onyktra tjejer ifråntas ofta sin rätt att hävda sig - de är horor, luder, drägg. De saknar värde.

Jag applåderar alla tjejer som hävdar sig och säger ifrån. Hade Ella Bohlin haft styrka nog att göra detsamma skulle jag applåderat henne också. (Men hon tycker väl att unga tjejer ska hålla sig borta från spritdrycker och sitta hemma med far och mor på lördagskvällarna, så det är kanske ingen risk) Tyvärr har högern allt för få kaxiga tjejer som vågar utmana och stå på sig. Det är lite trist, tycker jag.

Dessutom kan inte en "sammandrabbning" mellan en onykter kroggäst och en vakt beskrivas som vilket bråk som helst. ÄVEN om Anna skulle kallat vakten svartskalle är det inte motiverat att tre vakter hoppar på henne och spöar henne med batonger.

Anonym sa...

Fånig diskussion egentligen, att göra detta till en feminist grej är bara löjligt. Det troligaste är att kvinnan varit berusad och burit dig illa åt.

Alla som har någon erfarenhet av att arbeta i krogbranschen vet att det hela ser fundamentalt annorlunda ut från det nyktra horisonten hos de som har ett arbete att sköta och de som mer eller mindre berusade snurrar runt på krogen som gäster.

mitt sa...

Livh:
Om Sjödins historia stämmer, varför gjorde hon inte den där polisanmälan som hon på presskonferensen sa var anledningen till att hon åkte till polishuset. Jag tycker inte Sjödins historia verkar hålla. Och varför drar dem om dem har "rent mjöl i påsen" deras privata fråga upp till ministernivå?

Anonym sa...

"Fånig diskussion egentligen, att göra detta till en feminist grej är bara löjligt. Det troligaste är att kvinnan varit berusad och burit dig illa åt."

Bra att någon kan vara "objektiv" och osedvanligt korkad. Grattis. Väntar med spänning på vad du betraktar som troligen icke-fånigt.

Egendom är stöld sa...

Både vänster och höger borde kamma till sig i den här diskussionen. Det handlar om två namngivna personer och deras rättssäkerhet. Jag har väl också mina förutfattade meningar om vem som kan tänkas ljuga, men dessa mina fördomar är inga argument.

Anonym sa...

Försökte göra ett tankeexperiment med Ella Bohlin i samma situation. Jag kom dock inte så långt. Fastnade faktiskt direkt. Men det blir ganska komiskt när tankarna drar iväg...

Anonym sa...

Hon tacklar skitsnacket
”Nu ska Anna Sjödin bli ny SSU-boss
Nya SSU-basen tar till knepen från rugbyplanen för att skapa ordning i det skandalskakade förbundet.”

Robin Hood sa...

Argument är inte välkommna på denna blogg. Ali tar snabbt bort alla argument som pekar i "fel" riktning. Så då återstår bara åsikter och skyttegravskrig.

Anonym sa...

robin hood,

Försök att läsa mer än ett stycke åt gången och slå upp ord när du inte förstår dem. En ny värld öppnar sig.

Fideli sa...

Bara måste citera några fantastiska kommentarer jag hittade på blogdizz:

"Anna fick inte mer bärs i baren & sneade ur. Klart man gör. Vakten stoppar festen. Att lacka är ett sundhetstecken. Sen går historien i sär. Vem sa vad & vem klappade till vem först? Bryr du dig verkligen egentligen, kompis? För att generalisera: vakter är as. Att SSU-bossen skulle gasta om svartskallar känns mer än lovligt tveksamt. Att vakterna skulle ha betett sig som rena svin känns som.. eh.. vardag.

Näh du, Anna började veva & har därmed på en vecka förvandlat sig från trist & intetsägande till ball politiker. Hoppas hon fick in ett par rejäla smällar."

Och sedan, ännu bätte:

"KDU:s Ella Bohlin, ni vet, hon som pryder allt material ungkådisarna förser sig med, kräver Sjödins avgång. Vad ghey hon är. Sjödin bör kräva att Bohlin per omgående beger sig till närmsta sunkkrog & skaffar sig en rejäl fylla. Hellre en arbetartjej med näven full av sunkbärs än en jönköpingsbrutta med kors & bibel."

Helt obetalbart. Jag håller SÅ med.

livh sa...

Anonym:
"Fånig diskussion egentligen, att göra detta till en feminist grej är bara löjligt. Det troligaste är att kvinnan varit berusad och burit sig illa åt."

Eh... Grejen är väl att det finns feministiska poänger med både att kvinnor kan vara berusade och att de kan bära sig illa åt. Hurra för brudar som brer ut sig och ställer till ett jävla liv när de känner sig kränkta! Vi tjejer är rejält underrepresenterade bland de som tar sig rätten att göra det.

Jag har tyckt att Anna var en trist politruck, och jag är definitivt ingen sosse-kramare. Men nu fattar jag att det är lite krut i henne. Mer sånt!

Vaktens kommentar "Hon var den starkaste tjej jag någonsin träffat" gör mig bara ännu mer impad.

Mårten Schultz sa...

Bra Esbati, här håller jag - som väl tillhör den där neoliberala gruppen som jag läser argsinta kommentarer om här - med dig till fullo. Skrev det här i ett annat sammanhang tidigare och öste ur mina egna fördomar (om vakter) men det är i alla fall fördomar med stöd i ganska mycket personlig empiri.

Eftersom jag tycker att personer skall bedömas utifrån vad de gör och inte utifrån vilken grupp som man kan klassificera dem så skiter jag förstås i om det är kvinnor/män eller första-andra-tredje generationens svenskar-syrianer-iranier som är inblandade.

***

Nu är jag den sista att vilja försvara någonting som någon från SSU har gjort men jävlar vad jag är övertygad om att Crazy Horse-vakten har bankat på tjejen för glatta livet fylld med den där härligt frustande testosteronstinna våldslustan som är så vanligt förekommande bland dörrvakter. Jag förstår inte hur det ens är möjligt att ta vakten på allvar. Det är ju för fan bara att titta på bilderna av den mosade SSU-tjejen och den Indiginerade och Kränkta Dörrvakten och tolka det mot bakgrund av att enbart en av dessa personer är van vid att hantera våldsamma situationer och så får man en ganska god bild av vem det var som behärskade läget.

Och hur är man funtad som journalist om man koncentrerar frågorna på hur mycket alkohol som kroggästerna hade druckit? Vad spelar det för roll? Det är ju själva poängen med krogbesök?

Hoppas verkligen att det här kan få till en debatt av övervåld på krogarna och - viktigare - rättsosäkerheten för de som utsatts för våld på krogarna. "Våldsamt motstånd" är en skämtrubricering vid krogslagsmål. Jag är övertygad om - har faktiskt varit med om att sitta i domstol i mål av detta slag - att kroggäster som misshandlats av vakter efter att ha varit för högljudda eller nåt dessutom döms för våldsamt motstånd eftersom de "kränger med kroppen" i samband med misshandeln.


***

För resten grymt roligt att beskriva Crazy Horse som en Stureplanskrog. Jag misstänker att det inte direkt kryllade av stekar-letande reportrar från Stureplan.se på Horsan. Mer Galne Kocken i Rissne än Spy Bar, om man så säger.

Anonym sa...

Grejen är väl att det finns feministiska poänger med både att kvinnor kan vara berusade och att de kan bära sig illa åt. Hurra för brudar som brer ut sig och ställer till ett jävla liv när de känner sig kränkta! Vi tjejer är rejält underrepresenterade bland de som tar sig rätten att göra det.


Möjligt att det finns feministiska poänger. Jag vet inte i vilken skyddad tillvaro du lever i men att även kvinnor berusar sig och bär sig illa åt är knappast något unikt eller nytt. Möjligt att tjejer är underrepresenterade med att vara berusade och bära sig illa åt men är det något dåligt? Jag gillar varken män eller kvinnor som är berusade och bär sig illa åt.

Knappast något konstigt med att en tjej som spelat i rugbylandslaget är fysiskt stark. Bara att titta in på friskis & svettis eller andra träningsställen så finns det gott om fysiskt starka vältränade kvinnor, inget unikt med det.

Att supandet i lagsporter som fotboll och hockey är utbrett och genererat ett antal alkoholister är väl känt, verkar som om de har samma tradition i rugbyn.

Prometheus sa...

Jag kan väl också hålla med: Heja Anna!, men det är inte riktigt det som är grejen här. Om Anna verkligen har skrikit något racistiskt mot vakten är det ju trist, men kanske något vanligt bland sosse-folket. Det är som är viktigt i sammanhanget är istället att väktarkulturen synas. Man ska kunna bli full på en krog utan att bli misshandlad av dem som ska se till att det är lugt och städat. Som det är nu är det ju tyvärr tvärtom: Vakterna ser till att stämningen blir så outhärdlig som möjligt genom att provocera och misshandla gästerna. Därför: Heja krogbesökarna och allmänheten och ner med förtryckarvakterna!

livh sa...

Anonym,
Jag hurrade för brudar som tar sig rätten att ställa till ett jävla liv när de känner sig kränkta. Jag skrev att vi tjejer är underrepresenterade i den gruppen.

Så värst underrepresenterade bland de som är fulla vet jag inte om tjejer är. Det har jag inte sagt heller. Men det är oerhört tydligt att tjejer som super sig fulla fråntas sina rättigheter. Fulla brudar kan man utsätta för sexuella kränkningar: Verbalt, som i det här fallet, eller fysiskt, som i en rad andra uppmärksammade fall.

När tjejer anser sig utsatta för sådant tycker jag de ska slåss, svära och skrika om de tycker det behövs. Generationer av kvinnor har istället gråtit och straffat sig själva.

Visst är det inte bra om folk är svin. Men om nu någon ska vara det ska hälften vara kvinnor.

Anonym sa...

livh said...
”Jag hurrade för brudar som tar sig rätten att ställa till ett jävla liv när de känner sig kränkta.”
-----------------------


Det hela handlade om att Sjödins och hennes väninna blev nekade att få köpa mer alkohol, det är krogpersonalens skyldighet att neka de som de anser vara allt för berusade att få köpa mer alkohol. Att det skulle vara en ”kränkning som ursäktar att man örfilar serveringspersonal och ställer till ett ”jävla” liv har i vart fall jag lite svårt att se.

Sjödin med pressekreterare får väl i fortsättningen frekventera mer råkapitalistiska ställen där profiten är ledstjärnan och man serverar så länge folk kan betala oavsett hur berusade de är. Men den typen av etablissemang brukar mest vara kontant ställen så SSU:s kreditkort gäller kanske inte. Men å andra sidan så brukar de inte heller vara så noga med ålderskoll och sånt så även yngre SSU:e kan skolas in i förtroendevaldakulturen.


”en märkbart berusad Skeppström också ha sagt att "nu är det kört för det här stället, ni har gett er på fel personer", skrikit att han var riksdagsledamot och visat sin riksdagslegitimation.
Skeppström höll i går kväll fast vid att Bodström ska kontaktas.


Det arbetande proletariatet i krogbranschen skall passa sig när arbetarklassens representanter vill supa sig dyngraka.

Och som tur är har SSU:s högersossar Ali som genast hoppar upp på barrikaden och försvarar dom.


”Nu måste alla ta sitt ansvar”
”SSU:s blivande ordförande Anna Sjödin har flera gånger krävt att SSU-are från vänsterfalangen ska uteslutas eller avgå. Som ordförande för Västerbotten ansvarade hon för ett medlemsregister med falska medlemmar och anklagades för mygel vid ett val. Många i förbundet har agerat respektlöst, säger hon själv.”
”Men den kritik som tidigare förts fram mot hennes oförmåga att kompromissa finns också kvar. Anna Sjödin är en av dem som gått i bräschen för högerdistrikten i den långvariga konflikten i socialdemokratins plantskola. Och hon har också fuskat med medlemstalen.”

Anonym sa...

Det arbetande proletariatet i krogbranschen skall passa sig när arbetarklassens representanter vill supa sig dyngraka.

...................................

Ha ha ha proletariatet i krogbranchen..ja det är ju tur att dom har dig.

Anonym sa...

"vittnes" uppgiften att hon skulle ha blivigt kallad "vitt jävla slödder" tycker jag är ganska intressant. För mig var det iaf första gången jag hörde någon använda vithudfärg som själsord.. Låter lite som ett gensvar på att hon skulle kallat dörrvakten svartskalle.. men vad vet jag..

Anonym sa...

Esbati raderar alla kritiska röster.

Om Ali & Co skulle få makten i Sverige skulle vi snabbt få censur i landet. Samma kommunusttänk här som i Sovjet.

Anonym sa...

Ja, vad ska man egentligen med rättsprocesser och rättsväsende till när man kan få domen av media och objektiv och neutral vakt- och krogpersonal. Lägg ner misären. Och efter att vi slängt rättsväsendet käpprätt åt helvete så sätter vi ordningsvakter, läkare och barpersonal i riksdagen. För det vet vi, dom ljuger aldrig. Det kan dom inte. Det har Bert Karlsson forskat fram.

Anonym sa...

http://www.expressen.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=515678


Enligt vakterna på Crazy Horse ska en märkbart berusad Skeppström också ha sagt att "nu är det kört för det här stället, ni har gett er på fel personer", skrikit att han var riksdagsledamot och visat sin riksdagslegitimation.
Skeppström höll i går kväll fast vid att Bodström ska kontaktas.
- Jag kommer naturligtvis att prata med honom om det här, säger han.
Men vad menade du med att "det här ska jag ta upp med Thomas Bodström"?
- Ja, inget mer än vad jag sa då.

Anonym sa...

(t anon. 9.35)

jaha... men då så. om vakterna säger så, då är det sant. och om han sa så, då var det ju bara rätt och rimligt att de bankade på henne med batong.

eller så är du en idiot.

jag vet inte. ord står mot ord.

/j

Anonym sa...

DU är en idiot. :-) haha!

Anonym sa...

Livh skrev:

"Visst är det inte bra om folk är svin. Men om nu någon ska vara det ska hälften vara kvinnor."

Ja, kvinnor har rätt att vara svin. Men då skall de också ställas till svars för det - precis som alla andra svin...

Anonym sa...

Per Bill har satt nivån för politiker i det här fallet så vad är problemet?

Snöfallet sa...

Ali, gå och lägg dig nu. du pallar ändå inte sitta uppe och vänta tills jag ska det, så ta vara på din nattsömn. och du har ju redan suddat två gånger, så du vet att jag har sparat inläggen.

OCH NÄR DU BEVISLIGEN SITTER HÄR KAN DU VÄL ÄNDÅ SÄGA HEJ TILL PUBLIKEN?

Snöfallet sa...

ska vi göra en deal? om jag låter bli att återposta replikerna på Benjis BS, så kan du väl låta det här ligga kvar? det är ju trots allt sant...

----------------

ja, det här var verkligen hjärnsläpp i kubik. jag är förundrad och glatt överraskad över att du beträder detta minfält, Ali. vi tar inkonsekvenserna en och en:

"Man kan beklaga att det ska finnas ett sådant sjukligt medialt intresse för vad kända personer företar sig"

visst kan man det, men jag uppskattar det. liksom du själv, ibland.

"rasism och sexism bland vaktpersonal och poliser"

"Och samtidigt är det långt ifrån otroligt – precis tvärtom – att det är ett yttrande som faktiskt har fällts."

hur var det nu, existerar omvänd rasism i Sverige eller inte? läkaren var ju inte direkt blond och blåögd.

"även om jag för min del får erkänna att jag tycker hon skulle gjort helt rätt om hon försökt ge vakten en smäll på käften efter att ha fått höra glåpord av det slaget"

om det är så att vakten inledde förolämpningarna har hon fortfarande inte nån som helst rätt att ta till fysiskt våld. att hon gör det i ren frustration kan dock vara förståeligt, men att kalla det rätt diskvalificerar dig verkligen från att bli tagen på allvar i humanistiska frågor.

"Och fortfarande finns en märklig inställning i samhället till tjejer som tar utrymme och inte beter sig väna och eftergivna."

japp, men ffa bland manliga fd ordförande för Ung vänster.

som synes är alla förutsättningar omvända jämfört med Alis sedvanliga falsettgastarscenario - en arbetslös manlig invandrare blir nekad och påpucklad av en manlig ordningsvakt med kroppsbygge som enda hobby. likväl ska han statuera exempel. det är oerhört talande.

Anonym sa...

Hjärnsläppet,

min vän. Gå uppåt och läs mitt som inte är raderat, där väntar gottigottgott för gullegrisen sågosågosååå. Jag har undrat länge över vissa saker och vill nu ha svar av den lärde, om den lärde behagar. Tankefrihetens exklusivitet för mig, tack. Gullegogogogo jasåsötja det är du söööött mmmmmmmh. Benji

Staffan W sa...

Om alla som råkat ut för krogvakter med grottmannamaner och steroid-aggresioner i kroppen efter detta kommer att sympatirösta på sossarna så har de nog valsegern i en liten ask, hehe.

Men skämt åsido; visst har dörrvakterna ett tufft jobb, men de attraherar också, lite grann som polisen, ett antal värdelösa rötägg som bara är ute efter den makttripp som de känner när de får spöa skiten ur vem de vill.

Hur det nu var i det här fallet återstår väl att se, men jag har lite svårt att tro att SSU-ordföranden börjar skrika svartskalle åt någon.

Anders sa...

100!

Anonym sa...

Varför är en snusande, packad, tidigare medlemsfuskande sosse som blir inlagd för fylla, mer trovärdig än en nykter läkare?

Anonym sa...

Därför att Per Bill är det.

Anonym sa...

vem hamnade Per Bill i slagsmål med?

Anonym sa...

ett gäng ciaagenter som tog han för en arab och ville undersöka hans analöppning på al-qaida ideologiskt material. De fann dock inget vad jag enligt media vet. Det är också osäkert om ciaagenterna var extraarbetande läkare och/eller vakter

Anonym sa...

Ordningsvakter är ohederliga - det är faktiskt så. Det handlar varken om kön eller nationalitet, det handlar om ordningsvakter. Alla vi som jobbat i branschen vet det. Polisen vet det. I min gamla hemstad, där jag jobbade på krog, brydde sig vakterna inte ens om att ta nya "bevisfoton" på sina skador när de anmälde folk de spöat upp för våldsamt motstånd, de lämnade in samma polaroider på idrottsskador varje gång. Det kunde de göra, för det var samma poliser som "utredde" varje gång. Deras favoritoffer var metal-killar som blivit så fulla att de somnat, dels hatade de metal och dels var det lättare att vinna mot folk som somnat - de mindes ju inget förrän de vaknade av att någon sparkade dem i huvudet. Det fanns bara två sätt att säkert slippa stryk - stanna hemma eller vara tjej och snygg.

Påpekas skall att stans enda vettiga vakt var också den ende med invandrarbakgrund - så slipper vi den diskussionen i alla fall.

Anonym sa...

Du vet Ali, det märks tydligt när dina maktanspråk tar över i huvudet ditt. Du slutar tänka, börjar slicka. Uppåt.

Anonym sa...

stäng av snöfallet och benji

Anonym sa...

bilderna på anna sjödin i polisbilen visar inga som helst tecken på blåtiror eller skrubbsår. snarare ser hon full ut.

Kenneth R sa...

Visst är det underbart. Håller med om att ingen skall bli kallad för "jävla blonda hora" men "Jävla svartskalle är inte så fint det heller, eller?

Sen har ordningvakten befogenheter som gör att han/hon får avvisa och avlägsna en ordningsstörande person. Att sedan den ordningsstörande personens vänner får för sig att det är OK att "frita" sin kompis under detta utövande gör ju inte saken bättre. "Främjande av flykt" skulle man kanske kunna kalla det, allternativs få det till våldsamt motstånd. Ordningsvakten får ju i det läge han beslutar för att det föreligger grund för att avlägsna en person använda det våld nöden kräver.

Med andra ord Ordningsvakten får i detta läge med våld för bort personen från platsen, vid motstånd får mer våld användas. Sen att säga att Anna i detta läge inte var så full att hon borde omhändertas blir jag allt mer intreserad av. För hur ofta är det inte polis släpper kraftigt berusade personer som ordningsvakter omhändertagit enligt LOB då poliserna själva inte tycker lika som vakterna, men i detta fall har personen blivit insatt i fyllecell under flera timmar för tillnyktning vilket isf borde betyda att hon varit mycket berusad.

Så Anna Sjödin bör nog taga sitt förnuft till fånga och överlåta sin stol till någon som bättre kan ha koll på sitt "öl-sinne", för visst ska även politiker får intaga alkohol men man kanske föregå med gott exempel.

Anonym sa...

Jag ser ett stort problem i att det i media citeras hejvilt, ofta helt inkonsekvent. Påstås hon ha sagt "jävla svartskalle" eller "det är såna svartskallar som du som gör att man inte vill släppa in fler i Sverige."? Det kanske är hårklyverier men inte alls irrelevant. Det är intressant att observera vilka detaljer som tas upp i de olika tidningarna/kanalerna. Vissa rapporterade först bara om att Sjödin blivit utkastad från krogen, andra valde att fokusera antingen på hennes historia eller på krogvaktens.

Varför är plötsligt alla så enögda? Jag tror att båda ljuger. Jag litar inte för en sekund på krogvakter som snälla farbröder, men vad gäller Sjödin så kan ju en del av anklagelserna mycket väl stämma. Om hon blivit utsatt för övervåld är det ju övervåld även om hon varit berusad och yttrat sig främlingsfientligt. Om jag inte hade så låg tilltro till vår "rätsstat" hade jag kunnat vara orolig för den nu. /apparat

Terror sa...

Det är ju minst lika viktigt att lagens arm (i form av de blå i våldetsuniform samt de gula) granskas precis som ledande politiker... Det är lagens arm som slår folk på gatan, det är inte politikerna som tar till fysiskt våld när de inte gillar situationen.

Tycker det är bra att nån seriös debattör (som jag anser Ali vara) tar upp en sak såsom polisvåld, vilket det oftast är "vanliga" svenssons som skriker om. Politiker generellt verkar inte vilja se att deras lag-beskyddare tar till ett o annat tjuvknep...

Anonym sa...

Sanna, av alla som yttrat sig, har haft en vettig kommentar.
Hon har inte yttrat sig om vakter, vare sig generellt eller enskilt, allt det där är ju snack! Inte heller om vad som sades eller inte sades. Det lär vi aldrig få veta.
Hon har däremot sagt att likställighet i kön kräver likställighet i behandling, också när man burit sig illa åt.
Vad gäller alkohol, så är drogen erkänd som laglig, den säljs av staten, den ger inkomster till stat och krögare, den ger enorma utgifter för det allmänna,
bedrövliga effekter för enskilda. Och när den överkonsumeras ett sådant betende som hos Sjödin och gänget. Då har folket(riksdagen) sagt att OK vi sätter gränser. Vad vill man med gränserna på krogarna? Hindra folk från att skada sig själva och andra (mord, dråp, knivskärning, fylleslagsmål, rattfylla, bildråp) Det är väl rimligt.
Det statsbärande partiet (70 års tid!) har erövrat ansvar, då bör väl en ordf i dess ungdomsförbund inse att hon har ansvar för sitt offentliga beteende. Hade Anna Lind blivit ikon med ett fyllebråk i sitt bagage? Naturligtvis inte - hon hade inte kommit så långt.

Anonym sa...

Surfade in på din blogg av misstag, kommer aldrig läsa den igen. Ingen bryr sig nämligen om bloggar.

Anonym sa...

Se där, nu visar det sig att inte ett enda vittne - inte ens bland de SSU-are som åtföljde Anna Sjödin - kan styrka hennes version av händelsförloppet (DN idag 28/3).

Anonym sa...

Det kanske är samme dörrvakt låtgeniet Magnus Uggla sjunger om i mästerverket "IQ"?

Särskilt avsnittet "Så dom fixar och spöar en brud som é full" är ju som utdraget ur misshandeln av Anna Sjödin!
Vore det inte för att låten är skriven på 80-talet kunde man tro att det är denna händelse som inspirerat han!

Enligt Magnus Uggla själv fick han idén till "IQ" efter att ha blivit utslängd från café Opera!

I ett mail till Anna Sjödin tipsade jag henne om att att köpa skivan med låten, skaffa en stor stereo med baslåda till bilen och sedan köra förbi krogen ett par gånger och spela "IQ" för vakten som misshandlade henne! :-)
Hon svarade och tackade så mycket för tipset! :-)

Här finns texten till "IQ".

http://www.vittring.se/Diskografi/skivor/km.htm#iq

Anonym sa...

Jag misstänker att Anna Sjödin skulle kunna bli åtalad för förtal om hon åkte runt med bashögtalare och lät förstå att hon blivit misshandlad av dörrvakten. Anna Sjödins misshandelsanmälan mot vakten är avskriven, eftersom det inte fanns ett enda vittne som kunde styrka hennes påståenden om misshandel etc.

Däremot är hon nu också misstänkt för stöld eller egenmäktigt förfarande.

Anonym sa...

Sanningen är att alla som blir så fulla att de börjar slåss och slutligen hamnar i fylle-cell är lodisar av Lasse Kongo kaliber. Sådana djur hör hemma på zoo, inte ute i samhället.

Marco Svensson sa...

Göran Persson om rasism:

"I ett vidare perspektiv handlar det om en stark personlig vrede inför rasistiska övergrepp av alla de slag. Det stöter min känsla för rättvisa, starkare än någonting annat. Jag kan bli så där vanmäktigt arg, nästan så att jag känner en rent förtärande ilska inifrån, när jag tänker på det."

Men när Anna Sjödin blir misstänkt och åtalad för våld mot tjänsteman, rasistiska uttalanden och egenmäktigt förfarande reagerar Göran Persson så här:

"Jag litar på henne. Jag känner henne som en bra och rejäl person. I övrigt vill jag inte ha några uppfattningar i denna tragiska historia."

Det är intressant och ganska tragiskt att en av de största hycklarna i Sverige är vår statsminister.