måndag, januari 30, 2006

Upprop angående Säpo

Följande upprop kan man underteckna på Centrum mot rasisms hemsida.

SÄPOS FÖRSLAG FÖRSTÄRKER RASISM OCH URHOLKAR DEMOKRATIN Säpos förslag att med hjälp av lärare, socialttjänsten och polisen identifiera personer "som kan dras till terrororganisationer" riktas till en grupp som redan idag utsätts för rasism och diskriminering. Säpo vill att bland annat skolan och socialförvaltningarna ska hjälpa till med att hitta "misstänkta". Lärare, elever och socialarbetare uppmuntras att leta efter potentiellt farliga ungdomar. I skuggan av den islamofobi som finns i samhället, ser vi en stor fara i att särskilt muslimska ungdomar misstänkliggörs. Vi ser detta som steg mot ett samhälle där angiveri sätts i system och medborgarnas rätt till trygghet möts med repressiva metoder.

Vi gläder oss åt att många protesterat mot förslaget som andas rasism och paranoia - och som i förlängningen bidrar till att skapa misstro mot samhället och urholkar demokratin.

Vi uppmanar alla att protestera mot Säpos försök att underminera elevernas rätt att få utbildning i trygghet.
Underteckna.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Robin Hood kanske skulle ta reda på att "korruptionshärvan" som påstås äga rum i CMR aldrig kunde bevisas. Efter integrationsverkets noggranna revision visade sig att centrumet till och med gjort mer än vad pengarna skulle ha kunnat täcka.
Läs mer här:
http://www.centrummotrasism.nu/Default.aspx?id=1934

daniel sa...

Det var ju de tomtarna som blev upprörda över Nogger Black. Trovärdighet=noll.

Anonym sa...

Det var samarbete mellan Säpo, skolan, sociala myndigheter och kommunledningen som fick bukt med nazistproblemet i Karlskrona i början av 90-talet. För en mer sansad syn på saken, läs PM Nilsson här:
http://expressen.se/index.jsp?a=512807

Peo Olsson, Stockholm

Anonym sa...

9:40 AM Anonymous said...
Efter integrationsverkets noggranna revision

Hummm


I Peter Karlssons debattsvar på Arbetarens sida kan man läsa.

CMR:s bidrag från staten genom Integrationsverket bygger på samma typ av vänskapskorruption. Personer som tidigare varit anställda på Integrationsverket anställs av CMR eller får jobb som diskrimineringsutredare åt regeringen. När CMR behöver ytterligare pengar för ett projekt kontaktar de sina vänner på Integrationsverket.

Anonym sa...

vad får muslimska ungdomar säga i dagens skola innan de får farbror säpo efter sig? får de säga att usa ockuperar irak, eller är det att gå över gränsen? får man konstatera faktum? väldigt många fredliga människor hamnar i kläm när orwells samhälle breder ut sig. jag undrar vad i h-e som pågår på bodströms kontor. hur kan någon se detta som annat än en reaktionär tillbakagång?

Anonym sa...

Idag heter det "muslimska extremister", i morgon heter det kanske "politiska extremister" och något demokratiskt val senare är det kanske alla som inte har samma åsikt som regeringen.. Lägg också till att de vill kunna sätta in militär mot det egna landets befolkning.

Den sittande regeringen bekämpar inte brottslighet, den skapar istället framtida terrorister och släpper genom lagstiftningen anden ur flaskan.. Det som är riktigt skrämmande är att de också har hjälp av andra partier att göra det.

//steelneck

Anonym sa...

Undrar om det finns nagot som ar i narheten sa irriterande sk "politisk korrekthet"

Efter att de forsokt forbjuda en glass pga av att dess namn kan tankas fornarma morkhyade manniskor och sedan bevisligen sysslat med korruption far de inte min signatur.

A andra sidan ska Sapo ge blanka fan i elevers asikter.
Detta kan jag for en gangs skull hala med den politiskt forvirrade Esbati om.

Anonym sa...

Just Sapo kanske du inte behöver oroa dig för så värst Polhem...

Anonym sa...

Så länge sveriges regering samarbetar med CIA och hjälper dem med kidnappningar av misstänkta terrorister så är det här förslaget fruktansvärt. Tanken att uppgifterna skickas vidare till CIA kombinerat med skolspionernas vilja att göra sig märkvärdiga och hitta uppgifter att vidarebefodra är fasansfull.
Ska svenska skolungar skickas till Cuba och torteras p g a sina politiska åsikter?

Anonym sa...

Var det inte CMR som festade och/eller inte gjorde någonting vettigt ö h t?

Ja visst ja! De ska förorda nya lagar, när man väl fått ihop orgnisationen om några år, inalled fem år kanske. MAssor av personal och chefer som inte gör ett dyft.

Nogger Black var det ja. Okej då. Nåt gör de väl.