måndag, april 03, 2006

Kärlek - en studie

Det här är sjukt roligt:



Bilden är så vitt jag kan bedöma inte avsedd att vara ironisk, utan ingår i en kampanj som organisationen Företagarna bedriver, för att man ska ”älska småföretagaren”. Organisationen vill ersätta kollektivavtalsmodellen. Detta kallas för ”förnyelse”. Man har frågat sina medlemmar – arbetsgivare alltså – vad de tycker om arbetsmarknaden:
”Resultaten visar på ett stort missnöje kring hur arbetsmarknaden fungerar, särskilt när det gäller användandet av tvång för att få igenom kollektivavtal”.
Tvång är alltså strejker och blockader – den metod som arbetstagarna har att tillgå för att få till stånd kollektivavtal. Missnöje med denna möjlighet känns på något sätt mycket modernt.

Själv har jag ofta slagits av att man stöter på många kemtvättar på Östermalm om man skulle ha vägarna förbi där, och en del i övriga Stockholms innerstad, men inte på så många andra ställen. Man undrar ju lite varför.

Jag är också väldigt intresserad av att veta om man övervägt andra alternativ till ”min kemtvätt” i kampanjen, och om de rent av dyker upp i sinom tid. Jag tänker till exempel ”allas vår Ahmed i pizzerian” eller ”vår lilla polska hemma”.

Personen på bilden är för övrigt Gunvor Engström, VD för Företagarna, som länge kommer att ha en särskild plats i för många av våra hjärtan, alltsedan sina goda insatser för att under folkomröstningskampanjen alienera svenska folket från EMU-projektet.

9 kommentarer:

Anonym sa...

kul iakttagelse, Ali! fortsätt så, hysteriskt kul att läsa om hur folkliga många borgare är

Anonym sa...

haha, det är sjukt bra :)

Anonym sa...

ho ho... sjukt sjukt sjukt sjukt.
(sjukt)

Anonym sa...

det vore verkligen hemskt om någon skulle få för sig att älska ahmed nere på pizzerian! eller ännu värre, om någon skulle säga det i en kampanj. varför? jo, ahmed är ju ett offer.

Anonym sa...

jag har en affish-ide som kanske tilltalar de pa vansterkanten lite mera:

-En smallfet sjukskriven svartjobbandes bilmekaniker fran Malmo som ligger hemma pa sin skinnsoffa med en ol i naven, en inkopt Thailands fru pa magen och tittar pa Jerry Springer med bubblan:
"Jag alskar min handlaggare pa socialkontoret"

Anonym sa...

Det här med gemensamma tvättstugor är ju kommunistiskt, kommer nog snart att förbjudas.

Anonym sa...

aah, lite härligt klassförakt från anonym där. folk som får stöd från samhället är lata och feta. fast samtidigt jobbar dem och motionerar med thailändskor och är jävligt giriga. samtidigt har de dålig smak när det kommer till TV-program.
hata de fattiga, hata de maktlösa, hata de som försöker hjälpa. liberala slagord ingör valrörelsen 2006. känns en smula retro faktiskt.

Anonym sa...

Ja, visst måste dessa hemska företagare klämmas åt...annars kanske de av en händelse anställer någon mer person och då tappar ju vänstern en person till som inte är beroende av att få pengar via staten utan faktiskt kan klara sig själv...det är sjukt att fakcet ska kunna driva en småföretagare i konkurs bara för att man inte vill ha kollektivavtal...men det är klart vi vet ju att varenda kemtvätt borde ju underställas demokratiska beslut...helst ska riksdagen besluta om varje enskild fråga...skomakare, kemtvättar co frisöerer är ju de klassiska profithungriga kapitalisterna som på ett odemokratiskt sätt styr världen det känner vi ju alla till

Anonym sa...

Ja. Folk som inte ens kan stava till sitt eget namn har ju inte så mycket att hämta på en arbetsmarknad. Det kan ju bara handla om svartjobb för dom, eftersom dom då slipper skriva under några handlingar.
Så, det är väl bara sin egen sitution som dom raljerar över mest hela dagarna.