fredag, maj 05, 2006

Bloggen som bok

Jag sitter dåligt till för att blogga. Får därför nöja mig med lite förhandsreklam. I dagarna går ett manus med ett urval av undertecknads bloggtexter, tillsammans med ett nyskrivet längre efterord till tryck. Om någon månad eller så kommer det alltså en bok, som väl en bild av utvecklingen under det sensaste året. Det känns skoj. Inte utvecklingen alltså, däremot att det kommer en bok.

Boken ges ut av nya Karneval förlag, som hunnit ge ut tre intressanta titlar: Herr Galloway åker till Washington, av och med den stridbare brittiske politikern som krossade den amerikanska bombhögern vid utskottsförhör på deras hemmaplan; Terry Jones krig mot kriget mot terrorismen, med krönikor av Monty Python-legendaren Terry Jones; samt Ett monster vid vår dörr, av Mike Davis, om fågelinfluensan.

Se några recensioner, här, här och här.

Jag återkommer om boken.

37 kommentarer:

Anonym sa...

Herr Galloway åker till Washington, av och med den stridbare brittiske politikern som krossade den amerikanska bombhögern vid utskottsförhör på deras hemmaplan

..samme Galloway som sedermera visat sig vara brittisk politiks mutkolv nr1, djupt inblandad i härvorna kring olja-för-mat programmet.
Samme Galloway som inte varit sen att krama islamistiska extremister och ansåg att lite Mohammed-karikatyr bilder var värre än några tusen döda i 9/11 attackerna (http://www.elkhabar.com/FrEn/lire.php?ida=20313&idc=52).

Du är i gott sällskap.

Anonym sa...

Om jag ska vara ärlig så råkade jag dra lite på smilbanden när jag läste om boksläppet. Men det är faktiskt väldigt bekvämt att kunna ha boken i handen än att skälla ut Kamprad för dåliga datorstolar efter tre timmar framför datorn.

Men det är visserligen absurt att Reinfeldt fick tre böcker tillägnade sig direkt efter att han tog ordförandeposten. Hybris..

Anonym sa...

När kommer det på Alis blogg något om artikeln som Johan Schuck skrev i DN , och som ETC tog upp förförra veckan. Jag är ärligt talat förvånad att det inte alls disskuterats av Ali...

jag vuill ju så gärna tro att den nya generationen vänsterpartister ska kunna vara ngt annat än de som var under 90-talet. Visst, retoriken finns där - men tyvärr är det ju praktiken som avgör, ju!

Anonym sa...

"samme Galloway som sedermera visat sig vara brittisk politiks mutkolv nr1, djupt inblandad i härvorna kring olja-för-mat programmet

Ytterligare en som svalt den kristna bombhögerns propaganda med hull och hår. Jan antar att du missadeförhöret med Galloway, där han smulade de amerikanska politikerna sönder och samman, och rev ner deras anklagelser som visade sig vara inget annat än luftslott...

Sluta titta på Fox News, lille vän...

Anonym sa...

Fixad länk till förhöret med Galloway

Anonym sa...

Kul med en bok med dina bloggtexter. Hojta till när den är utgiven. Hoppas du inte tar med alla skitkommentarer som du utsats för utan bara dina bloggtexter. Jag kommer att köpa den, så en är redan intecknad :).

Annica

Anonym sa...

Gratulerar till bokprojektet, roligt roligt. Och ha mycket nöje och framgång med din blogg!

/Ammar

Anonym sa...

Botnia said...
Glömde förtydliga, menar "hjärndöda" idioter.

du kan inte ha det lätt. Så hatisk som du är. Vad sägs om att ta det lugnt ett tag? Det måste vara jobbigt att hata så många människor som du gör. Fick du stryk av en vänsterpartist när du var ung? Jag förstår inte riktigt varför du pratar om stalin och CO hela tiden. vill du flytta från sverige så är det bara att göra det. Jag kan komma och hjälpa dig att packa, bara jag slipper läsa ditt svammel hela tiden.
Nästa gång du blir hatisk så kan du väl stanna upp och räkna till tio innan du skriver nåt, Det fungerade för kalle anka, hoppas att det gör det gör det för dig med.

Anonym sa...

Mr. Bojangles.....Sammy Davis eller inte! Denne "lille" sångare och stora artist med nämnda låt konverterade till judendomen. Dvs blev en amerikansk negerjude. Märkligt hur verkligheten kan bli.

Jo, jag har det ganska lätt, men förfäras över den respektlöshet som utstrålas från vänsterfolk. Med facit i hand betraktar jag nu alla gåsleverkommunister från 1968, jag var med då. Det är patetiskt och mycket sorgligt, men tyvärr upprepar sig historien.
Respektlöst därför att så många människor lidit och fått offra sina liv under totalitära regimer som kommunismen. Det är deras benknotor du trampar på med din tomma retorik.

Du behöver inte hjälpa mig packa, det är snart klart. Yngsta dottern skall bara få en god start i livet sen går flyttlasset. Det blir en skattebetalare mindre och kanske skall du ersätta min plats. Heller är du ännu en av dessa bidragskramare som lever av andras arbete?

Anonym sa...

Kul! Detta är en av få svenska bloggar som håller tillräcklig klass för att ges ut i bokform. Det kan man för övrigt tycka utan att nödvändigtvis dela alla åsikter som framförs i bloggen. ;)

Anonym sa...

Botnia said...
bla bla bla kommunism bla bla Stalin osv.
Du upprepar dig som en papegoja på tjack. När ska du komma med nått nytt?

Anonym sa...

Botnia kommer med något nytt när du lärt dig betydelsen av ordet totalitär. Detta kommer aldrig inträffa och tjatet kommer att fortsätta till tidens slut.

Anonym sa...

"Totalitär är att vara diktatorisk, starkt centraliserad, enväldig". Nu har jag lärt mig! Kan vi gå vidare nu?

Anonym sa...

Mr. Bojangles,....., förstår att det besvärar och är som en varböld i arslet på dig. Man blir aldrig bemött i sak vad anbelangar dessa övergrepp, tvärtom omfamnar du glatt och synnerligen naivt denna totalitära ideologi och försöker kringå historien medels tystnad. Stalin, Pol Pot mm var minsann inte vilka blaha blaha gubbar som helst. Åtminstone detta borde du förstå, men det är kanske alldeles för mycket begärt.

Återgå till Das Kapital, andra likasinnade fundamentalister studerar bibeln eller Koranen. Ni är i grunden samma andas barn. Dessutom intellektuellt ohederliga som vägrar svara på konstruktiv kritik. Intellektuell "mygga" är ett ganska träffande epitet.

Anonym sa...

Botnia said... Intellektuell "mygga" är ett ganska träffande epitet.

Tack för konstruktiva kritiken.

ps. Nina simone har också sjungit mister bojangles

Anonym sa...

Dylan gjorde ju en cover på Mr Bojangles också på ganska måttligt roande coverskiva...

Anonym sa...

Lilla Bojangles,....., nu får du väl ändå kamma dig, eller lever du, och/heller är uppfostrad i ett "lallande" barndagis?

Inte "llektuell" mygga verkar i samanhanget som en stor komplimang med tanke på din sandlådenivå. Grundfrågan kvarstår och förblir alltid obesvarad o avfärdas som onödigt tjat av de lobotomerade, likriktade, ensynta, halta o mentalt lytta.
Kommunismen är odiskutabelt en totalitär ideologi som bringat mer död än t o m Adolf Hitler. Därom verkar vi inte vara ense. Men kanske du som dina gelikar på högerkanten förnekar att förintelsen har ägt rum.
Åk till Treblinka, blunda med bägge ögonen, det går säkert väldigt bra.

Anonym sa...

Sen,..., många har sjungit Bojangles, men blev ett varumärke för Sammy Davis, negerjuden. Hur kan något sånt ens vara möjligt i USA?
Jo, där finns frihet i motsats till de totalitära samhällen ni vill bygga.
Valfrihet, javisst, bara så länge du "fritt" röstar på valfri kandidat inom det kommunistiska partiet. Hur korkad skall en människa tillåtas bli?

Anonym sa...

"Åk till Treblinka, blunda med bägge ögonen, det går säkert väldigt bra".

Ta dig sen en upplyftande semesterresa i ishavets arkepelag. Du ser säkert inget där heller kan jag tro. Du kan ju alltid skylla på att du blivit snöblind.

Anonym sa...

Tack för den konstruktiva kritiken. Jag känner verkligen hur du hjälper mig. tack än en gång. Nu ska jag till sandlådan och leka.

Anonym sa...

Ett länktips till botnia innan jag drar mig undan slutgiltigen till min sandlåda.

http://www.asperger.se/

ps. Dylans version av mister bojangles är bra.

Anonym sa...

Bojangles,...., har du egen hink o spade? Annars kan jag hjälpa dig å stötta med ett litet "sandlådebidrag". Bra idé förresten, varför inte genomföra en ny reform för alla korkade småbarn som av socialstaten förnekas den självklara rätten till lekverktyg i den "svenska sandlådan".

För att prata allvar utan spydigheter. Hur kan vänstern försvara diktaturer i folkrättens namn? Hur kan man stå för feminism i Sverige och samtidigt stötta förtryckarregimer som öppet och ogenerat behandlar kvinnor som skit o sämre än boskap?

Ge mig nu ett ärligt svar är du snäll. Det är inte mycket jag begär, bara vanlig hederlighet.

Anonym sa...

Bojangles,...., det blev en plötslig och snabb sorti till sandlådan vad jag förstår. Håll dig där med dina kompisar i framtiden o kasta sand på varandra o trät om vem som är mest o bäst rättrogen kommunist.

Historien upprepar sig o mönstret går igen sen 1968. Vänstern grälade mest innebördes om vem som inte gjorde vad eller demonstrerade i Kiruna, Båstad vad det nu var. Bekämpade varandra i vanlig ordning. Allt är bra fångat i Monte Phyton gängets film om Jesus. Stämmer på pricken.

Ha det bra i sandlådan min vän. Ta med lite vatten så kan du baka fin fina sandkakor. Likt kommunismen faller de samman under värme, sol och sann gemenskap.

Anonym sa...

För att vara allvarlig för omväxlings skull o kasta alla korkade o meningslösa elakheter (vilka jag också är skyldig) åt sidan vill jag ställa följande fråga.

1. VP efter Schyman helgar och försvarar feminismen. D v s kvinnans självklara rättigheter enligt svensk grundlag och EG-rätten.

2. VP försvarar i sin nuvarande politik diverse diktaturer där kvinnan mycket milt uttryckt är satt på undantag och behandlas värre än kreatur i en ladugård.

I anständighetens namn tycker jag det kräver en saklig förklaring varför VP intar denna ståndpunkt. Det räcker inte att hänvisa till folkrätten, det begriper även en idiot.

Ali kan ju kommentera om han orkar eller vill, eller är frågan för känslig?

Någon gång skall ni stå upp till bevis. Ingen låter sig längre luras av enfald, dubbla budskap och hyckleri.

Anonym sa...

botnia: på "fråga" 1 svarar vi stämmer bra och på "fråga" 2 undrar vi om du kan ge några exempel?

Anonym sa...

Ser man på, en av de folkvalda går till försvar! Det hedrar dig i vart fall jämfört med godsherren o Vingåkers store son o filosof som mest verkar se till sitt eget gottfinnande nu för tiden.

Det räcker väl med att ange Palestina egentligen, men fyller i med Syrien, Irak och Iran vars folkrätt ni envetet försvarar trots förtryck o övergrepp på sina medborgare, man som kvinna. Kvinnan är visserligen inte lika utsatt på Kuba, men tjänar ändå som bra exempel för VP´s odemokratiska sympatier.

När tror du själv Fidel medger fria demokratiska val förresten?? Och jobbar VP via sina vänskapsföreningar för saken?

Anonym sa...

Jag vet Erik, dess blodiga arv som vänstern förnekar och försöker tiga ihjäl. Ohly som kallar sig kommunist är ett bra exempel och han blev avslöjand och illa åtgången av Janne Josefsson förra året. Det minns alltför många fortfarande.

VP var emot invasionen i Afganistan och kräver (tror jag) fortfarande att svenska styrkor skall dras bort. Dessa talibaner var nog det värsta som skådats hitills i allt sitt vansinne och förtryck av sina medborgare och inte minst kvinnor. Bögars öde skalll vi bara inte tala om. För VP gäller det att respektera folkrätten, inget annat, sen ser man genom fingrarna med allt. Med invasionen lyckades man åtminstone slå sönder strukturen och skingra alla dessa galningar för vinden (många i fängelse på USA´förläggning på Kuba) och de flesta utbildningläger är borta.

VP har mycket sällan stått upp till svar för medborgerliga rätter och omfamnar heller inte äganderätten som vi alla vet. Det vore intressant att veta hur mycket en enskild får äga i deras drömparadis.

Är en sommarsstuga för mycket? Eller skall vi i sann kollektivistisk och solidarisk anda på sin höjd hänvisas till en kolonilott?

Många frågor kräver många svar, men de får vi alldrig. Det känns alltmer att man endast reagerar emot USA. Reflexmässigt intar motsatta ståndpunkten oavsett vad sakfrågan gäller.

Arafat snodde till sig en massa stålar o hans kärring har rejält undanstoppat i vanling ordning. Politik är hyckleri och makten korrumperar.

Anonym sa...

Bäst att tillägga att Castro uppskattas ha en personlig förmögenhet på 550 miljoner USD.
Till var och en efter behov....

Anonym sa...

Herregud, detta måste ju vara något slags rekord i kloak-kommentarer. Kan ingen vänlig själ markera allt och trycka på delete.

Anonym sa...

Hmm, visserligen är jag inget större Castrofan men de där siffrorna känner jag igen. Låt oss se om vår anonyme vän kan producera en källa där det beskrivs hur Castros "förmögenhet" räknats ut.

Anonym sa...

vi skall i ärlighetens namn inte överdriva vad Arafats änka vad hon snodde åt sig, men vi vet nog alla att det var en hel del.Kalle Larsson, Ali o gänget håller som vanligt dödstyst, lika tysta som dom är när när G. Persson genom utnämningsmakten förser sig o de sina med stinna o feta pensioner. Detta är alla sanna och troende socialister/kommunister och vilken trovärdighet skall vi ge dessa hycklare? De bäntar vä alla på utnämningsmaktens kommande belöningar.

Är det någon annan än jag som vill kräkas över detta hyckleri??

Anonym sa...

Riksdagskalle,..., jag gav dig ett ett svar och exempel, som folkvald orkar du ge inte ens ge ett svar? Eller är du lika fjärmad från folkmeningen som Godsherren Persson?

Anonym sa...

Ditt var inte mitt inlägg, som vanligt stjäl någon din identitet.
Undrar var denna fula van kommer ifrån?

Anonym sa...

Kalle Larsson,..., nu är jag tillbaks. Som rikskagsledamot tycker jag du är skyldig att svara de medborgare som givit dig ditt mandat. Detta även om inte just jag röstat på dig.

Utnämningsmakten är det styrmedel med vilket sossarna/vänstern befäster sin makt i myndighetsväsendet, departement och svenska domstolar.
Göran "Vingåker" utsåg sitt hjärtegull o flört till VD för Systembolaget med fet lön och ännu mycket mer fetare avgångsvederlag. Detta borde vara något som stack en sann arbetarrörelsens son i ögonen precis som dig själv.
Tvinga mig inte att citera dina egna texter och uttalanden, det blir bara pinsamt för dig själv.

Finns det ingen hederlighet, eller skall allt kohandlas på sedvanligt sätt? Tror många med mig, och även bland dina egna förtrogna undrar vad du egentligen står för när det egentligen gäller?

Ingen imponeras av tom retorik, glöm inte det.

Anonym sa...

Med anledning av att så många tycks ha George Galloway som idol så vill jag rekommendera en radiodebatt mellan honom och Christopher Hitchens:
http://www.bbc.co.uk/radio4/news/iraq_debate.shtml

Lennart sa...

Ali: Grattis till boken! Liksom Annica Tiger kommer jag också att köpa den.

Varför inte tänka på en amerikansk upplaga också? Den skulle säkert sälja inom den amerikanska progressiva rörelsen.

www.usablogg.org

Peter Björkman sa...

Kul med bok.

Lite redaktionella önskemål då. Jag skulle tycka det vore bra om du inte bara slänger ut ett urval bloggtexter, utan att du skriver kommenterande text runt omkring också. Kommentarer som binder samman texterna och sätter in dem i aktuellt sammanhang (gärna personliga - inte privata ;) - kommentarer).

Intressant vore också om receptionen i form av kommentarer och annat togs med.

Allt sånt förhöjer värdet anser jag. Även om texterna rakt av också är högst läsvärda...