onsdag, maj 03, 2006

Förbruningsmotor

Några politiska klåpare på marginalen har kastat grejer på centerpartiets lokaler, samt arbetsförmedlingens. Det är dumt. Men så kliver de verkligt farliga reaktionärerna fram. I ett pressmeddelande inspirerat av bushskt mörkermannaspråk passar folkpartiet på att slänga fram repressiva galenskaper och skapa allmänt obehaglig stämning kring sådant som skulle kunna vara vanliga förändringsförslag – men just i det här läget blir till steg i en allmän förbruningsprocess. Förslagen är redan tidigare lagda i folkpartiets monumentala repressionsmotion, men här har ett litet window of opportunity uppenbarat sig. Mer resurser ska till Säpo, så att den kontrollera politiska aktivister. Och så än värre: ”en ny straffskärpningsgrund för brottslighet som hotar demokratiska värden”. Det torde till exempel vara uppenbart att folkpartiet genom sitt underblåsande av rasistiska strömningar och genom ohämmat stöd till brottliga, koloniala angreppskrig hotar demokratiska värden. Men det vore en farlig utveckling om detta skulle bli föremål för brottsutredning istället för politisk kamp.


PS. ”Samhället måste tydligt markera orimligheten i att ett fåtal försöker sätta munkavel på dem som i demokratisk anda driver sina åsikter” skriver folkpartiet. Är det 1 maj-rapporteringen som avses, eller ägarkoncentrationen i media mer allmänt?
PS2. Det här ställer också folkpartiets hyckleri i perspektiv. Säpo och den öppna polisen kanske kan börja med att med gällande lagstiftning bry sig om nazisters dagliga angrepp mot vänstern.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Att överhuvudtaget kalla några söderslagna fönster och lite klotter för "attentat" är ju absurt.

Anonym sa...

Är det någon annan som tycker att det är lite fishy att folkpartiet alltid har en pressrelease och en policyändring (dvs hårdare tag) redo samtidigt som en nyhet kommer upp på tapeten och börjar harvas i media? Just Osynliga partiet är inte det bästa exemplet, det har vi hört om några veckor redan. Men ta den muslimska dårpippin som gick ut och krävde särlagstiftning. Redan i samma nyhetssändning hade förstås folkpartiet en kommentar redo där de kunde plocka populistiska poäng. Det finns många fler exempel. Jag börjar misstänka folkpartistisk infiltration på landets nyhetsredaktioner. Något för våra grävande journalister att bita i?

Anonym sa...

Staffan, jag tror tyvärr bara det är så att de är betydligt duktigare på media-arbete än vänstern.

Och "osynliga partiet", herregud... Har det någonsin varit tydligare att pajasarna i "frihetliga" eller "autonoma" grupperingar har som främsta och enda målsättning att vara nyttiga idioter åt brunhögern?

Anonym sa...

Säpo självt har under nutidshistorien visat sig vara ett allvarligt hot mot demokratin. Att däremot några fönsterkrossare skulle utgöra ett sådant hot är bara löjligt.

I ljuset av det kan man fundera över folkpartiets verkliga motiv.

Anonym sa...

Jag är inte övertygad. Visst, uppenbarligen har de smarta PR- och pressmänniskor. Men att alltid kunna svara blixtsnabbt, oftast samma dag, samma nyhetssändning, på olika nyheter, det tror jag inte ens den mest kompetente informationsansvarige om.

Anonym sa...

Jag kan förstå Esbatis fördömande inställning till "att kasta grejer på Centern" och andra partier med öppna fascistiska inslag, något annat vore otänkbart om han tänker sig en framtid inom politiken.

Men i ett samhälle där marknadsmaffian äger 99% tolkningsföreträde så väl i media som annorstädes vet vi alltför väl att om en demonstration mot marknadsdiktaturens effekter så samlade miljontals skulle den ändå vara totalt osynlig och ihjältigd för andra än de direkt inblandade.

Tala är silver skrika är guld.

Civil olydnad av det här slaget är i princip samma sak som att ockuperade Palestinier kastar sten på den sionistiska apartheidregimen, en droppe i havet kan tyckas men en klart ställningstagande mot ett orättvist system där inga andra metoder finns att tillstå.

Antingen eller.

Ett fördömande och rättning i ledet ger visserligen den oliktänkande en viss frist mot att bli kölhalad och demoniserad av medieindustrin men försvagar också hans ståndpunkt och trovärdighet.

Jag hoppas att fler kastar skit på högerfascisterna och fler vågar stå för det, lite ruttna ägg krossade fönster dör de inte av.

Anonym sa...

Men gå ut och gör det du då, Manne. Kasta ägg mot "högerfacister" (centerpartister!!)! Förespråka våld och skrämsel - det har ju verkligen hjälpt den här världen framåt! Fy vilken otäck människosyn du har!

Anonym sa...

1. Vad är det som är högerfascistiskt med centerpartiet?

2. "i ett samhälle där marknadsmaffian äger 99% tolkningsföreträde" så är det ju bra om vänstern har en smart mediastrategi och små anakistgrupper inte gör självmål genom att panga rutor hos politiska partier. Vilka tror du vinner och förlorar slaget om allmänhetens sympati, centern eller osynliga partiet?

Anonym sa...

Är det så att så fort man inte blir lyssnad på så är civil olydnad ok. Är inte det som att säga att majoriteten har fel, vi vet bättre låt oss bestämma...vänstergrupperingar har som alltid en rätt svajjig syn på demokrati

Anonym sa...

Osynliga partiet och dess gelikar i diverse vänsterorganisationer är bortskämda välfärdsgödda snorungar som inte vill göra rätt för sig. Enligt ett TT meddelande säger de: "Fler rutor kommer att krossas fram till dess vi får leva våra liv utan krav på motprestation".

Utan krav på motprestation? "Den som inte arbetar ska inte heller äta", "Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov".

Den som tror att man kan leva ett liv utan att behöva prestera är en bortskämd slyngel och bör behandlas som en sådan - dvs utan större respekt för de åsikter de torgför med sitt sabotage.

Anonym sa...

... Eller vänsterextremisternas dagliga attacker mot högerextremisterna. :-)

Anonym sa...

Så om Sverigedemokraterna inte får tillräckligt med uppmärksamhet i media är det alltså helt okej om de krossar några fönster på närmaste moské?

"Lite ruttna ägg och krossade fönster dör de inte av", eller hur var det?

Anonym sa...

Jag förstår inte detta. Det finns en utmärkt lag som heter "Brott mot medborgerlig frihet" som skall skydda folk från de exemplifierade övergreppen. Tyvärr har den inte använts trots att tillfälle funnits. Det uppenbara fallet är när greve Wachmeister angreps. Ett typexempel på vad lagen var avsedd för. Likväl kom endast en stenkastare att dömmas för ringa misshandel.

Enligt den nämnda lagen skulle han, men framför all de som organiserade angreppen på högre nivå dömmas .

Brottsbalken 18 kapitlet Högmålsbrott:

§5 Den som övar olaga tvång eller olaga hot med uppsåt att påverka den allmänna åsiktsbildningen eller inkräkta på handlingsfriheten inom politisk organisation eller yrkes- eller näringssammanslutning och därigenom sätter yttrande-, församlings- eller föreningsfriheten i fara, dömes för brott mot medborgerlig frihet till fängelse i högst sex år.

Som synes höll lagstiftarna detta för synnerligen allvarligt. Jag anser att man skall börja upprätthålla denna lag.

Anonym sa...

Manne skriver:

"Men i ett samhälle där marknadsmaffian äger 99% tolkningsföreträde så väl i media som annorstädes vet vi alltför väl att om en demonstration mot marknadsdiktaturens effekter så samlade miljontals skulle den ändå vara totalt osynlig och ihjältigd för andra än de direkt inblandade.

Tala är silver skrika är guld"

Menar du att det är på grund av skrikandet de/ni får uppmärksamhet? Hur stor del av det förvirrade budskapet om att de/ni inte har lust att arbeta för sin/er försörjning tycker du har gått fram i media?

Hur många mikro- och småföretagare ska de/ni förstöra tillvaron och uppehället för genom att vandalisera och plundra, innan de/ni inser att de/ni skjuter sig/er i foten. Kraven på hårdare repression ökar ju för varje "fest" (läs upplopp) och "demo" (läs attentat) de/ni ställer till med.

Väx upp för helvete och inse att allt inte är "antingen eller". För övrigt kan man inte låta bli att dra på munnen åt att stackarna inte ens vågar stå för det man ställer till med. Pinsamt och pubertalt.

Anonym sa...

Esbati tycker det är hemskt att folkpartiet "genom ohämmat stöd till brottliga, koloniala angreppskrig hotar demokratiska värden". Jaha, hurdå? Jag förmodar att han syftar på Irak men jag ser inte kopplingen. Menar Ali att de "demokratiska(?)" värden Saddam Hussein stod för är skyddsvärda? Och vad har det för övrigt överhuvudtaget med saken att göra??

Om folkpartiets förslag (större anslag till SÄPO för att de ska kunna övervaka båda avgrundskanter av det politiska spektrat, inte bara åt höger) verkligen är så hemska, borde Esbati kunna komma med bättre argument än detta.

Sabotagen eskalerar nu dag för dag. Nu är det inte bara centerns lokaler som utsätts: Polisstationer och andra partiers lokaler har tydligen också hamnat på attentatslistan. Att Esbati väljer att marginalisera detta till att "kasta grejer" är inte svårt att förstå. Ung Vänster umgås ju rätt närgånget med sina avgrundskollegor som tror att det är tufft att kalla sig autonom trots att man är beroende av samhället för sin försörjning.

Esbati tycker också att "Säpo och den öppna polisen kanske kan börja med att med gällande lagstiftning bry sig om nazisters dagliga angrepp mot vänstern.". Han motiverar detta tyckande med ett (1) exempel från i början av mars. Skedde det dagligen borde det rimligtvis finnas fler, färskare exempel.

Det är kanske dags att börja ägna sig åt lite navelskådning, istället för att gulla med kriminellt slödder och samtidigt försöka framstå som en seriös tillskyndare av demokratin.

Det blir lätt så fruktansvärt krystat, Ali....

Anonym sa...

Stäng av den här jävla kommunistbloggen förbjud kommunismen som mördade mångfalt flera människor än vad Hitler ens kom i närheten av.Äckliga dubbelmoralister som inte gör upp med sitt förflutna utan falskt spelar med fy fan vilka äckel.