onsdag, juni 14, 2006

Allt fler svenskar vill ha det som i Albanien

Kosackval på gång. Eftersom det är val, helt enkelt.

* Norrköpings tidningar i en nyanserad och saklig ledarartikel idag:
Vänsterledaren Lars Ohly framstår som en allt mer udda politiker. Hans senaste utspel går ut på att Sverige skall lämna EU.(*) […]Ohly […] påminner om svunnen tid, om Albaniens sjukligt misstänksamme diktator Enver Hoxha. […] Poängen med att isolera Sverige från omvärlden är inte glasklar. Men kanske handlar det om att försöka efterlikna Stalin som ägnade sig åt "kommunism i ett land", till skillnad från Lenin som var mer intresserad av världsrevolution. Eller Mao som på den tid det begav sig vantolkade den kommunistiska vägen-utför-teorin genom att i tanke och handling bortse från avsaknad av industri? Istället applicerade Mao teorierna på den kinesiska landsbygdsstrukturen.

* Ekot 26 maj 2006:
I den senaste mätningen från Göteborgs universitet är det i stort sett dött lopp mellan ja och nej till EU för andra året i rad. 39 procent är för att Sverige ska vara med. Nästan lika många, 37 procent, är emot.


(*) ”Utspelet” har för övrigt varit vänsterpartiets politik i något decennium. Lars Ohly påpekar att en ny folkomröstning skulle kunna bli aktuell om EU blir något i grunden annorlunda än den union vi röstade ja till (att det redan är något i grunden annorlunda än det som utlovades på ja-sidan är en annan sak). Ett tämligen självklart demokratiskt krav. Läs också Kalle Larsson om DN:s rapportering.

44 kommentarer:

Anonym sa...

"vi skall bli bättre på att informera"
brukar det heta när ledare inte vill kännas vid det folk de säger sig representera.

€U och dess propagandaministerium där vi har den tvivelaktiga äran att ha en svensk Goebbels på högsta plats slänger ut miljarder på propaganda "information" historierevisionism och att bygga upp "en €Uropeisk identitet", men förgäves, i varje chans till demokratisk folkomröstning går de nyliberala superstatsplanerna i stöpet.

€ntusiasterna för detta "fredsprojekt" är och förblir de bankirer direktörer och industrimagnater som byggt upp och finansierat det, inte folket. Det är €U som alienerar sig från omvärlden som bygger murar och handelshinder som ockuperar och mördar i tredje världen och som alltid går i Israel/USAs ledband när nya marknader skall öppnas.

Hade V haft en egen politik totalt självständig från nyliberala påtryckningar och maktkåthet med ett utträde ur fascistunionen som första punkt hade jag helhjärtat röstat på det.

Anonym sa...

Bloggarbetarna protesterar mot snygghetsdumpning!
_________________________
En representant för Bloggarbetarna var ute på krogen igår och försökte stöta på en ung, söt tjej. Dock blev han brädad av en snyggare kille av utländsk härkomst.

Bloggarbetarförbundet kräver nu att utländska snygga killar inte får gå på krogen och bräda inhemska fula. Det är helt enkelt orättvis konkurrens.

Inhemska tjejer ska betala Bloggarbetarförbundet en bevakningsavgift så att vi kan bevaka så att detta påbud följs. Vi har även ett samarbete med Restaurangfacket så tjejer som inte följer regeln kommer inte heller att serveras sprit.

Snygghetsdumpning är ett orättvist konkurrensmedel!

Anonym sa...

Bloggarbetarmupparna borde sluta bevaka oliktänkande och skaffa ett reelt liv...

Anonym sa...

Vad fan har motståndet mot lönedumpning med det här att göra? Och i vilket fall som helst är ju kommentarent tokig. I din värld är alltså en bra arbetare en arbetare som vill ha låg lön? Ja, så är det förmodligen. Tyvärr vill normala människor ha bra löner.

Anonym sa...

Oliktänkande? Som representant för Bloggarbetarna så kan jag försäkra dig att vi håller med alla här på forumet i alla lägen. Mao är vi liktänkande.

Anonym sa...

Jag vill gratulera Bloggrunkarna till en skarpsinnig metafor. Självklart är snygget att jämföra med att acceptera dåliga löner på grund av sin svaga ställning. Med den jämförelsen vore alltså en svältande somalier som accepterade en majskolv som dagslön en motsvarighet till en Adonis; en lysande sol av skönhet och undergivenhet i jämförelse med oss groteska svenska troll, som vill kunna få en lön att leva på och drägliga arbetsvillkor. Vi tackar Bloggrunkarna för deras obändliga vilja och ihärdighet, och hoppas att de aldrig slutar kräka ur sig dumdryga kommentarer på sina meningsmotståndares kommentarsidor!

Anonym sa...

Tack för berömmet, Ano 1:48. Vi ska fortsätta hålla med. Självklart ska inte Somaliern få en majskolv för något arbete utan han ska få svälta. För det var väl din poäng?

Anonym sa...

Nej, då. Jag tycker det är fullt rimligt att utnyttja människors svaga ställning för egen vinning, vare sig det rör sig om att anställa fattiga människor till svältlöner eller att tvinga östeuropeiska småflickor till prostitution. Anything goes, så länge det genererar profit!

Anonym sa...

...och så länge €U uppmuntrar det, för var skall annnars feta Tyska bundesbankdirektörer och €Urokrater få sitt lystmäte på småflickor och pojkar tillfredställt om inte bland untermenschen i det "nya" östeuropa?

Marknaden kräver fler barnrumpor och billigare arbetare!

Det Tyska undret får visa vägen, för hur effektivt och till vilka obefintliga arbetarlöner byggdes inte förstadiet till €U upp?

Deutschland uber alles.

Staffan W sa...

Ja faktiskt, bloggrunkarna united slutade vara rolig för några månader sedan. Och med det inte sagt att det inte var långsökta analogier redan från dag ett.

Botnia sa...

Självklart skall vi lämna EU, den utvecklas allt mer i riktning mot gamla USSR och står handfallen med det mesta. Hög arbetslöshet, utanförskap o bidrag till vansinne. Lissabonstrategin är som en fis i rymden, inget har kommit på plats o Europas politiker står handfallna. Av Bolkesteins sista insats tjänstedirektivet blev noll och intet, det bidde en liten fingertutt. Fortsatt stagnation väntar EU, de klarar inte ens av det elementäraste, att ge folk arbete. Ut ur EU nu.

Anonym sa...

"Fortsatt stagnation väntar EU, de klarar inte ens av det elementäraste, att ge folk arbete."

Problemet med EU:s politik är ju inte så mycket att den inte lyckas skapa jobb, som att den inte ens har det som mål. EU:s främsta politiska mål är att hålla nere inflationen, vilket som de flesta känner till ofta står i direkt motsättning till att hålla nere arbetslösheten.

Botnia sa...

Inflationspolitik, d v s leva över sina tillgångar o på lånade pengar via en statlig styrd riksbank, är inte lösningen. Den läxan borde alla svenskar ha lärt sig vid detta laget.

Anonym sa...

"€ntusiasterna för detta "fredsprojekt" är och förblir de bankirer direktörer och industrimagnater som byggt upp och finansierat det, inte folket."

Konstigt att jag är för EU då jag knappast tillhör "överklassen" eller har en stor industri, som nästan alltid ger folk arbete.

Hur som helst så skulle dagens Sverige knappast klara sig utan EU.

"Hade V haft en egen politik totalt självständig från nyliberala påtryckningar och maktkåthet med ett utträde ur fascistunionen som första punkt hade jag helhjärtat röstat på det."

Skönt att V inte har total självständighet. Att du tycker EU är en fascistunion får stå för dig. Själv ser jag EU som det enda rätta för ett land som Sverige som inte har olja eller stora mängdar gas att exportera.

Anonym sa...

"Hur som helst så skulle dagens Sverige knappast klara sig utan EU."

Nej, vi ser ju hur katastrofalt det har gått för Norge och Schweiz. Faktiskt är jag något förvånad att nejet till EMU inte ledde till evig vinter och massdöd.

Anonym sa...

"Nej, vi ser ju hur katastrofalt det har gått för Norge och Schweiz. Faktiskt är jag något förvånad att nejet till EMU inte ledde till evig vinter och massdöd."

Att Norge är utanför EU beror mestadels på deras olja. Skulle de inte ha oljan är jag nästan säker på att de blivit medlemmar i EU. Schweiz däremot tror jag kommer att gå med i EU om ca 20 år. Nejet till EMU var trist men Sverige kommer snart att gå med i vilket fall som helst.

Anonym sa...

"Nejet till EMU var trist men Sverige kommer snart att gå med i vilket fall som helst."

Ja, det där med demokrati började ändå kännas lite otidsenligt.

Botnia sa...

Kul att någon tar upp Schweiz i jämförelsen. Inte illa pinkat av detta pytteland endast fyllt med glada joddlare, optik läkemedelsindustri o gökur mm! Hur kan de nå sådan framgång i motsats till oss?
Jo, tack vare konstitutionen som effektivt håller alla maktgalna och tokiga politiker effektivt på mattan via rätten för folket att utlysa referendum. Det är alltid tyst om detta land och ingen vet ens vem som är statsminister, inte jag i vart fall. De flesta s k "politiker" har i motsats till oss gedigen erfarenhet och kompetens från arbets- o näringsliv. Vem har det bland våra stollepartier? Inte många i vart fall.
De går aldrig med i EU, varför skulle de, det är ju bara att joddla vidare.

Kulturella fåror sa...

Schweiz har ingen statsminister, de har förbundspresident. En post som roterar inom regeringen varje år. Nuvarande förbundspresident är Moritz Leuenberger (SP = Socialdemokrat) och vicepresident är Michelin Calmy-Rey (SP).

Dessa två har även andra ministerposter, och regeringen verkar bestå av en blocköverskridande koalitionsregering (där liberaler, 'centerpartister' och kristdemokrater ingår förutom såssarna).

Så nu vet du det botnia.

Botnia sa...

Tack för upplysningen. Regering är alltid om jag minns rätt blocköverskridande. Parat med mycket stor självständighet för kantonerna. Alla beslut skall ligga så nära medborgarna som möjligt. Ingen dum idé. I princip avgör kantonerna i vilka frågor regeringen skall vara beslutande. D v s raka motsatsen till här. Detta kombinerat med medborgarnas rätt att meddelst röstlistor begära folkomröstning till regeringsförslag, håller mycket effektivt populismen på mattan. Regeringen begrundar därför noggrant vad som kan tänkas gå igenom utan folkomröstning. Raka motsatsen till här med röstfisket vart fjärde år där det lovas vitt och brett utan substans.

Dessvärre får vi aldrig en sådan stark och direkt demokrati. Politikeradeln sätter stop. Det gäller deras eget levebröd. Jag uppskattar att den Schweiziska statsförvaltningen är högst 15-20% av den svenska. Det är klart skatterna blir mycket lägre och inget slöseri sker med medborgarnas pengar på politikernas bekostnad.

Anonym sa...

Norges olja har ingenting med deras välbehållna välfärd att göra, de pengarna lägger de på hög eller betalar för att vara med i något de inte vill vara med i: €U.

Svaret ligger i politiken i att kommuner som Tromsö kan föra en helt igenom socialistisk välfärdspolitik utan att bli sanktionerade eller bombade av €U.

Jag jobbar sedan fyra år i Norge, det finns gott om jobb och man vet mycket väl vad man har och vill inte förlora det till "demokratisk" standardiserad massarbetslöshet nyfattigdom och nyliberalt medeltidsmörker.

Anonym sa...

Otroligt att det fortfarande finns folk som tror att socialistisk politik leder till välstånd. Jag menar, hela östeuropa, Kuba, Ryssland, Nordkorea är ju alla fattiga pga just socialistisk. politik.

"Albanien är också för Sverige en tankeställare om ett möjligt alternativ"
- Jan Myrdal(1970)

Botnia sa...

Anonym 5.18. Instämmer, det är totalt vansinnigt. Se bara på Kuba. De står fortfarande på ruta 1 efter 47 år av kommunism. Cigarrer, sockerrör och rom. De har inte ens teknologi att bygga sig en simpel cykelfabrik. Det är för hemskt.
Sedan allt snack om demokrati från extremvänsterns sida är bara bluff. I så fall kan de förorda Schweiz modell vilket är ett föredömme. Den starkaste demokratin i världen.
Nej, vi behöver upphäva politiker- och finansadelns previlegier. Det tycker nog inte Ali är kul, då går karriären åt helvete.

Kulturella fåror sa...

Jag som trodde att den starkaste demokratin i världen var USA?

Ja, det verkar ju som så då det sällan är något snack om "Schweiz - land of the free" från liberalt håll, men det kanske är som du säger botnia.

Schweiz är "the land of opportunity" från och med nu så då kan vi sluta med flaggvifftandet med "old glory" och springa runt med en inverterad rödakorsetflagga istället, och vara stolta över en undfallande politik gentemot nazityskland och och och...

Anonym sa...

Fria länder och folk utsatta för agressioner sanktioner och krigshot från de kapitalistiska marknadsdiktaturerna utvecklar knappast "ekonomiskt välstånd".

Fördelat på det befolkningsunderlag de har, som i fallet Kuba, blir resultatet ändå mer än vad någon västlig marknadsdiktatur lyckats med.

Socialt välstånd fri sjukvård obefintlig arbetslöshet låg barnadödlighet smäller högre än mer makt & pengar åt ett fåtal nyrika samhällsparasiter.
Grannar som vi är kommer förr eller senare något av norrmännens politik att vältra över kölen så att svenska kommuner och okorrumperade politiker med själförtroende kan sluta upp med dödsdansen.

Botnia sa...

Den visste var den tog. Schweiz kan liksom oss klandras för sin flathet mot Hitler, men knappast mot Stalin och svenska kommunisters vurmande för denne store man. I motsats skickades ingen järnmalm eller cyklon B. Ej heller trupptransporter genom landet.
USA har också en mycket stark demokrati, men inte lika stark som Schweiz enligt min mening. Dåren Nixon blev avsatt och ett oberoende, självständigt och starkt domstolsväsende (Supreme Court) håller istället stolliga politiker på plats. Jämför med våra egna instanser Regeringsrätten och HD. GP utnämner bara de sina och domstolsväsendet är helt i händerna på regeringen/sossarna genom det långa regeringsinnehavet. Sverige torde f ö ha det svagaste domstolsväsendet inom hela EU och likheter finns med gamla östststaternas folkdomstolar. Det är en skam för ett land som kallar sig för en demokrati.

Anonym sa...

Swejs kan kritiseras för flathet när det gäller i princip allt som har med pengaförvaltning att göra.

Inget land i världen torde vara så bra att förvalta stöldgods som Swejs.

Anonym sa...

Dåren Nixon blev avsatt och ett oberoende, självständigt och starkt domstolsväsende (Supreme Court) håller istället stolliga politiker på plats.
------------------------------

Usa´s högsta domstol är i högsta grad en politisk domstol och inte en "oberoende" domstol.

Dess medlemmar tillsätts politiskt och att skaffa majoritet och inflytande där är en viktig del i strävandena för dom två partierna.

Så skillnaden är minimal.

Bortseet från att ni inte vinner val då.

Det är knappast Sossarnas fel utan beror på er skitpolitik.

Anonym sa...

"Inget land i världen torde vara så bra att förvalta stöldgods som Swejs."

Förtydliga vad du menar.

Jonas N sa...

Micke, är du här nu och svamlar osammanhängande igen?

Stackare!

Anonym sa...

Moget, Jonas. Verkligen.

Svejsare sa...

Ja jag är anonymare än dig Jonas.

Hej Sweijz sa...

Anonymous said...
Moget, Jonas. Verkligen.
-------------------------------
Ingen fara.
Han är är min favorit liberal (om han nu inte gud förbjude är centerpartist) och jag är hans "favorit Micke".

Här får du en favorit video Jonas.

Det är nån gammal obetydlig gubbe från Gramscivänstern som yrar.

Det här skulle aldrig Rand ha fixat.

http://www.youtube.com/watch?v=7x4k89nAcrg&search=allen%20ginsberg

Botnia sa...

Anonym 12.02 "Så skillnaden är minimal". Du verkar vara en påläst klippare på juridik o domstolsväsendet eller också begriper du inte. Förmodligen det senare. Har du någonsin hört eller sett en endaste kommentar om regeringens utnämningar????? Nä, tänkte väl det, det sker totalt obelyst i det tysta o är ett ändlöst rövslickeri. De med den brunaste tungan brukar bli regerings- resp justitieråd.

Staffan W sa...

Kom du inte med flyget eller Botnia? Du skulle lämna det här trista landet åt sitt öde, var det inte så?

Botnia sa...

Staffan! Tack för din varma omtanke. Visst, kom både med och tillbaka igen, men drar igen på lördag. Du behöver inte vara ett dugg orolig.
Det är ju enligt EG-rätten och svensk lag inte förbjudet att äga en sommarstuga här om man så vill, så den blir kvar. Jag kan alltid besöka landet som turist om jag så vill. Det är dessutom trevligare.

Ha en trevlig sommar.

Anonym sa...

Staffan W: Så fort företagare pratar om att man kommer att flytta utomlands av ekonomiska skäl blir vänstern indignerad och slänger ut kommentarer som "Stick då. Vi vill inte ha dig här". Jag undrar vilka "vi" är.

Jag för min del ser hellre att bidragstagarna lämnar landet och inte nettobetalarna som företagarna är. Har du funderat på att när nettobetalarna drar så blir det mindre skattepengar över att fördela till gökungarna. Ligger det inte i vänsterns intresse att företagarna stannar? Eller är det bara avundsjuka kommentarer? Lite som " I am breaking up with you"?

Jag tycker att det är tråkigt att Bottnia drar. Men jag förstår anledningen då jag själv är en stor nettobetalare som företagare.

Botnia sa...

Vad extremvänstern/vänstern inte fattat ännu är den grundläggande principen om fria kapitalrörelser och att det finns skattekonkurrens. Med nya 3:12 reglerna är flykten redan igång som i mitt eget fall. För att göra skattefri aktieutdelning måste jag ta ut en s k direktörslön på ca 600 (+ a-avgift 32%) loppor. Där ryker ca 800 tusen. Sedan är bolagsskatten 28% innan eventuell liten struntutdelning. Staten tar rubbet och det har jag ingen lust till längre, det är faen i mig stöld. Jag vill inte ta ut någon lön alls utan leva på aktieutdelning. Senaste påfundet är Lex Uggla som avgjorde saken. Nuder skall inte få en krona till.

Inte alla men ganska många företagare har möjlighet att göra som jag gör, det är enkelt. Sen är det en väldig skillnad på att få 800 loppor i fickan per mille jämfört med vad 3:12 reglerna ger per samma miljon. Jag är väl inget totalidiot!

Sverige är ett riktigt enfaldigt Kalle Anka land utan någon som helst självinsikt. Vi är ju bäst i hela världen!

Nu drar jag från landet en månad och från denna blogg för evigt. Det är ingen mening att prata med plakatvänstern.

Trevlig sommar på er alla och ha det så bra.

Anonym sa...

Loppor? Ha ha ha!!

Ja det tur att man slipper sånt dagarna i ända.

Anonym sa...

Fy fan vilket jävla totalvekt svar av sista anonymous...!

Jag gädjer mig åt varje spänn Botnia undanhåller sådana som dig.

Anonym sa...

Kommunist: Dra då! Dra då! *falsett* Vi behöver inte såna som dig! (feed me! feeeeeeeeed me!!!!!)

Staffan W sa...

"Nu drar jag från landet en månad och från denna blogg för evigt. Det är ingen mening att prata med plakatvänstern."

Du har lovat det flera gånger tidigare redan Botnia. Vissa av oss har faktiskt lite närminne i behåll. Men du kommer alltid tillbaka och berättar om dina miljoner och hur illa behandlad du är och vilket skitland Sverige är. Mycket hetluft blir det. Jag vågar nästan gissa att de där miljonerna och de där företagen är rätt mycket hetluft de med.

Anonym sa...

Ja jag förstår det.


När råttorna tar med sig lopporna Var det så det var?

Anonym sa...

Roligast i partledardebatten var när Ohly petade sig i näsan länge och grundligt.