måndag, juli 03, 2006

Att le eller inte le - det är tydligen frågan

Tidningen Resumé kör gratisnummer i Almedalen. Viggo Cavling skriver att Göran Persson måste sluta le, ty ”hans självgodhet sticker i ögonen på ett sätt som inte är bra för sossarna”. DN frågar sig samtidigt på ledarplats: ”Hur ska oppositionen kunna knäcka statsminister Göran Perssons goda humör? Klarar allianspartierna det har de en chans att vinna valet”. Vilket råd ska Göran Persson följa i humörfrågan? Och oppositionen, ska de alltså satsa på att få Persson att le mer, eller tvärtom? Spänningen är stor.

I Resumé kan vi även läsa en artikel med rubriken ”Perssons applåder kostade 3,5 miljoner”. Det är tydligen kostnaden för SSU:s upptaktsläger, ”medan intäkterna från deltagarna endast är 750.000”. De upptaktande SSU:are var tydligen med när Persson höll tal – ett tydligt exempel på socialdemokratiskt maktmissbruk. Rimligare hade det varit om SSU hade förlagt sin upptakt någon annanstans, till exempel i Bankeryd, för att undvika sammanblandning mellan Göran Persson och socialdemokratiska partiet. Allra bäst hade det varit om man hade använt pengarna till att sätta in en annons i Neo, istället för att besvära massa oskyldiga ungdomar med politiskt frivilligarbete.

Artikelförfattaren heter förresten Claes de Faire. Han jobbade tidigare som kampanjchef på moderata ungdomsförbundet.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ali, du sköter rollen som dörrmatta på ett exemplariskt sätt!

Micke sa...

Eh.. Ja Alliansen är ju inte en utförsäljning av högerideer med minsta gemensammam nämnare?
Alliansen är ju en helt ny idegrund där ingen är dörrmatta åt nån.

Eller hur?

Återigen känns det tryggt att veta att det finns riktigt riktiga människor.

Anonym sa...

Viggo är har en paranoid relation till sig själv och sthlm's uteliv. att du ens bemödar dig med att klargöra en sådan dekadent tjommes högervridna tankar.

Ändå: bra jobbat Ali. vi litar på dig.

Anonym sa...

De Faire arbetar på Resume pga att han var så dassig inte lyckades få jobb på en Pr-byrå, inte ens på Springtime.

En typiskt harmlös kille.

Grodan i fickan sa...

Tusen ungdomar med röda fanor, likadana kläder som marscherar i takt och upphetsat skanderar slagord i takt.

Hmmm. Undrar vad jag sett detta förut? Journalfilmer från 30-talet. Jäkligt obehagligt.

Johan Persson sa...

Grodan. Det låter helt underbart!
Men visst för en borgar-amfibie framstår säkert all kollektiv kamp och organisering som lite obehagligt och smånazistiskt.

Anonym sa...

"Grodan. Det låter helt underbart!
Men visst för en borgar-amfibie framstår säkert all kollektiv kamp och organisering som lite obehagligt och smånazistiskt."

Ja, faktiskt gör det det. Både socialism och nazism är kollektiv till sin natur.

Båda påverkar genom känsloyttringar och inte genom förnuftsargument.

Det finns en rad andra likheter men dessa är väl de mest framträdande.

Rickard Ström sa...

Alla här hal väl insett vilken organisation som står för SSU-medlemmarnas uppehälle? Tada, just det LO! Vad det kommer att kosta oss andra vet vi inte än, men räkningar skall betalas på ett eller annat vis som alla vet.

Det är ju naturligtvis upprörande att en intresseförening som LO är så sammanbundet med det statsbärande partiet.

Johan Persson sa...

Ja, det är det. För fria och kämpande fackföreningar.

Anonym sa...

Jag var själv med SSU i Almedalen och fick betala 600 kronor för uppehället. Att sedan leva på en camping utan varmvatten och med bristande el och matresurs gjorde ingenting. Vi var många och vi hade kul, och vi färgade fan Visby rött. Jag undrar när alliansen kan få 1000 ungdomar så engagerade som vi var. Och är det inte lite dubbelmoral att å ena sidan tycka att svenskarna är enfaldiga och inte deltar i den politiska debatten utan endast röstar fram sossarna varje val. När man å andra sidan påstår att vartenda ungdom som engagerar sig vänsterut inte borde göra det genom att hela tiden bortförklara deras engagemang.

Men vi skiter totalt i vad ni i högern pratar om. Mitt liv går inte ut på att få gamla gubbar som skriver krönikor i tidningen att må bra. Mitt liv går ut på att förändra världen och leva ett så bra liv som möjligt.

Anonym sa...

"besvära massa oskyldiga ungdomar med politiskt frivilligarbete" Jag tycker det at bra att det finns ungdomar sóm vill engagera sig politiskt, det är så många nu för tiden som inte ens vet vilka partier som är blå/röda.