onsdag, juli 26, 2006

Det Nya Mellanöstern



Hittat hos Röda raketer

9 kommentarer:

Anonym sa...

du är sjuk.... du har missuppfatat hela konflikten, tråkigt att du använder all din tid till rena villfarelser och rasistiska påhopp....

Anonym sa...

Tyckte också att Condis kommentar igår om de krafter som "inte vill gå med på en nyordning i Mellanöstern" lät minst sagt egenmäktig. Klart man kan säga att hon syftar på terrorister (det är precis vad Expressen, DN, Die Zeit och många statsmän kommer att säga) men problemet är ju att USA (och vissa av dess allierade, främst Israel) tilldelar sig rätten att avgöra vilka som är terrorister, frihetskämpar eller mera normala politiska aktörer.

Anonym sa...

Undrar fortfarande varför de fega ultrahögerliberala sionistkräken sitter här och gapar?

Anonym sa...

När det pågående kriget precis var i sin början tänkte jag att om det är någon effekt det här kommer att få, så är det att Ali Esbati helt får spel på sin blogg, och i princip kortsluter sig själv av ren irritation och lägger inläggen på den lägsta nivån någonsin. Jag hade rätt.

Anonym sa...

Jinge... den kommentaren om rasism kanske var lite ur kontext. även om jag tycker att hela denna bloggen är så anti israelisk den kan bli, det vardärför jag skrev som jag gjorde.

och senare kommentarer...

\\\"Israel ägnar all kraft åt att ta kål på libanesiska civila, UNIFIL-personal och palestinska civila. De senare sköt de med en stridsvagnskanon…\\\"

Läser ni inte media?

När denna konflikten startade så var det väpnade attacker på Israel, samt kidnappning av soldater och en ihjälskjuten bosättare. det är ett faktum vilket inte ens denna snevridna blogg kan påstå annat.

Israel gav då ett ultimatum att de skulle lämna tillbaka de kidnappade soldaterna, de väntade alltså 48 timmar för att lösa denna konflikt via diplomati... självklart så gick inte hizbolla med på detta.

Då släppte Israel ut flygblad i områdena som de tänkte bomba som upplyste att de tänkte just bomba där, sedan väntade de ytterligare 48 timmar....

Vad skall man göra? när diplomati inte fungerar?

Ni glömmer även att det finns ett latent hot mot israel som stat, libanon, syrien, jordanien erkänner jhu inte staten israel.

orkar som sagt inte kommentar blir bara så ledsen och trött på detta...

ha en bra dag!

Anonym sa...

'läser ni inte media?'

ha haha hahhaa hah ahahah aHAHAHHAHA aha aaah

rofl

/j

Anonym sa...

se senaste nyheterna från Libanon gränsen och Beirut varje hel timme, Russia today

Nej, jag förstår att vissa fanatiska folkmordsapologeter är "trötta på detta" hur många människoliv skall "Israels" expansionsagenda och vattenresurs-stölder kosta?

Just nu går det inte så bra för de sionistiska ockupationstrupperna TROTS en luftbro av de senaste teknologiska mordperversiteterna från deras huvudgarant USA.

Utan de vapen och 3 biljarder som amerikanska skattebetalare pungar ut för att upprätthålla den judiska apartheidstaten skulle fanatikerna i Tel aviv vara tvugna att upprätta en annan konstitution, en stat för alla dess invånare på lika villkor...

Anonym sa...

Mika, nu är det ju iofs inte så att Israel har den senaste amerikanska tekniken. Och deras försvarsbudget är väldigt begränsad.

Walle sa...

1) Det märkligaste med att läsa Alis blogg är alla dessa sionister- sitter ni inne vid datorn och häckar jämnt? Något fel måste det ju vara eftersom jag (bortsett från enstaka LUF:are) aldrig, upprepar, aldrig träffat någon som är pro-israel? Anledningarna varierar- men "vanligt folk" spelar i en helt annan division än israel kramarna. Min mamma blev t.ex. anti-israel under sin ungdoms resor i området. Libanon var hennes favoritland, för övrigt.

2) Systemet i Israel med att staten kan förbjuda icke-sionister att kandidera är endast en lindrigare variant av Irans system där alla kandidater måste godkännas i förväg.

3) Israel började kriget den dag då de inte betalade den palestinska myndigheten dess pengar.

4) Som Jinge sa: En bosättare är en ockupant och en tjänare till krigsmakten.