söndag, juli 02, 2006

Konsumera bok

Nu går boken att köpa på riktigt, på Bokus eller Adlibris till exempel.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Jag erbjuder kopior till självkostnadspris! Information skall vara fritt.

Anonym sa...

Hmm. Vid närmare eftertanke blir det lite dyrt att kopiera 363 sidor. Mer än 135 kr i alla fall. En lösning vore ju om man använde det fria "kopiering är inte stöld"-mediet "internet" för distribution..

Pär sa...

Endast en liberal kan få för sig att jävlas med Ali genom att lägga ut hans bloggtexter på Internet.

Anonym sa...

Pär,

Hur menar du "jävlas"? Ingenting har ju stulits? Jag fattar faktist inte ditt inlägg. Det är snarare gratis reklam, och jag är ändå rätt säker på att de som skulle läsa en sådan nätversion köper mer böcker än medelsvensson. För övrigt får antagligen Ali bara en skitsumma per bok från förlaget, och Ali är inte heller någon fattig stackare i tredje världen. Glöm inte heller att förlagen är stora företag som har råd.

Jim sa...

Jag rekomenderar esbati.blogspot.com till alla er som vill läsa Alis texter.

"Information ska vara gratis", vem har sagt det? Då måste man ju först definiera vad "information" är.

Anonym sa...

Sant. Det som står på http://esbati.blogspot.com/ är väl knappast att betrakta som information? Ska propaganda vara fri?

Anonym sa...

"Information", i ett vetenskapligt sammanhang, är allt som inte är helt kaotiskt. Så Alis skrivelser kanske tangerar icke-information. Men även icke-information skall ju vara gratis.

När det gäller kopieringsvänsterns egen definition av "information" och "kultur" så får ni fråga dem om de vet vad de menar.

Anonym sa...

Såhär säger auktoriteten Piratpartiet:

"Vi vill också att alla fritt ska kunna kopiera och bygga vidare på kultur, information och kunskap"

"Privat kopiering utan vinstsyfte skall vara helt obegränsad."

http://www2.piratpartiet.se/partiet

Man "glömmer" att definiera "privat kopiering".

Anonym sa...

Att försöka ta 135 kronor för några gamla bloggtexter är så nära utsugning man kan komma. Johan Norberg och America Vera-Zavalas bok "Ett annat Sverige är möjligt" kostar bara 50 spänn.

Anonym sa...

Antar att Ali tror på hög efterfrågan.

Anonym sa...

Hur kan man "lägga ut Esbatis texter på internet" när de redan finns ute på internet? Du som surfar här och nu borde vara medveten om det efterssom du läser det just här och nu.

Anonym sa...

Ho, ho!

Är boken alltså bara Alis blogginlägg? Det var ju dråpligt! Isåfall behöver han nog mycket hjälp av sina Kamrater om han skall kunna sälja den...

Anonym sa...

Norberg & Vera-Zavalas bok är en pocket, till skillnad från Esbatis. Klart att den är billigare.

Som påpekats ovan finns ju redan bloggtexterna tillgängliga gratis. Det man betalar för är väl snarare bekvämligheten som en riktig bok erbjuder (i jämförelse med att läsa direkt på skärmen eller en bunt utskrivna A4-sidor). Försöket att göra sig lustig över att boken kostar pengar slutar alltså – som så ofta när dumhögern tänker till – i ett rejält självmål.

Somos sa...

Att någon skulle köpa denna bok i en bokhandel är det första riktiga exemplet på marknadsmisslyckade som jag sett under mina ekonomistudier.

Anonym sa...

Vad är det här för jävla offentligt psyk-prata-av-sig-forum?

Anonym sa...

"Vad är det här för jävla offentligt psyk-prata-av-sig-forum?"

Jag kan bara hålla med dig att det är så man uppfattar Alis texter. Inget fel i det dock.

Vanligtvis brukar ju Ali frissera vilt så inga alltför bra motargument får stå kvar. Sannolikt är Ali inte hemma just nu.

Erik sa...

Hårdpärm jämfört med pocket kostar ungefär 20-30 kr mer att producera, förutsatt att det är en liten upplaga (skillnaden blir mindre ju större upplagan är). Direktör Esbati torde således tjäna mycket mer per bok än vad Norberg gör.


"Det man betalar för är väl snarare bekvämligheten som en riktig bok erbjuder (i jämförelse med att läsa direkt på skärmen eller en bunt utskrivna A4-sidor)."

Så rika personer ska alltså ha det bekvämt till skillnad från ensamstående mammor?

Anonym sa...

"Så rika personer ska alltså ha det bekvämt till skillnad från ensamstående mammor?"

Det kan visserligen vara en bra idé att omkullkasta varusystemet, men jag tror det är ett lite för stort jobb för en bok med samlade bloggtexter. Om du tänker efter en sekund kanske du inser det själv också.

Vetenskap och socialism sa...

erik: produktionskosnaden är inte det samma som f-pris, och f-priset (eller det rabatterade) får ju ett rejält påslag i handeln, ofta kring 45% av f-pris. Sedan så är det antagligen inte bara bindningen som skiljer (eller rättare sagt, en pocket är limhäftad, huruvida Esabtis är bunden eller limmad vet jag inte) mellan pocket och inbunden/kartonanage. Även papper etcetera skiljer sig ofta.

Så din siffra är sisådär intressant...

Anonym sa...

Ali vet att rödvinsvänstern på Östermalm inte vill befatta sig med en simpel pocket. Fint ska det vara!

Mr Båstad 2006 sa...

Shit, hade jag inte varit så slutkörd efter att ha ägnat hela kvällen åt att kamma den perfekta backslicken hade jag kunnat klicka på länken till Bokus och läst "Bindning: Häftad". Som det är nu får jag helt enkelt chansa på att den är i halvfranskt band!

Anonym sa...

Seså Ali, lägg ut en lättläst och fin pdf-fil av boken nu, som alla andra små förlag med lite rättspatos gör för att sprida gratis info. Jag vet att det går att läsa bloggen, men det vore trevligt att få sammanställningen i en fin pdf. Det kostar väl inte dig något?

johan sa...

Det enklaste vore väl att lägga ut innehållsförteckningen och länka till respektive blogginlägg.