fredag, juli 21, 2006

Och så undrar de varför människor stöder Hizbollah

Israel har nu gått in med marktrupper i Libanon. ”Den libanesiska armén hotar att göra motstånd” mot att landet invaderas, rapporterar DN.

13 kommentarer:

doyobi sa...

Sicka störiga människor, de där libaneserna... jaja, är man inte med Israel så är man emot dem.

Knut Gunér sa...

Jag är för många sidor av Israel. Främst kibbutzerna som liknar ett socialistiskt idealsamhälle. Men det är oftast bosättningar och det är vidrigt att försvara kibbutzerna av en ideologisk anledning. Likväl av rasistiska eller religiösa anledningar.

Libanons armé saknar kapacitet, mest för att man inte får agera lika fritt i sin upprustning av materiell och manskap, för att kunna göra ett värdigt motstånd emot israeliska invasionsarmén.

Oldtimern sa...

Det handlar om Israels rätt till självförsvar var det jag. Måste betonas...och ingen som förstår nåt?

Magnus Lindberg sa...

Se där! Om Libanon har kraft nog att bekämpa Israels invasion har de ju uppenbarligen haft kraft nog att förmå Hizbollah att inte skicka raketer över den internationellt erkända gränsen in i israeliska samhällen. Varför har de då inte agerat?

Robert Boström sa...

"Come and get some"

Det är fritt fram för Libanon att göra motstånd, men sen kan de också göra det enda rätta och stödja Israel i deras utrensning av Hizbollah-gerillan från Libanon.

Anonym sa...

För de unga libanesiska rekryternas skull får man hoppas att de slipper få order om att göra motstånd mot IDF. Förutom att de skulle, som alla arabstater har lärt sig, förlora så borde de snarare rensa ut termitnästena med hizbollah i. Så slipper de få påhälsning av israeliska soldater.

Anonym sa...

Ett elakt och hotfullt djur det libanesiska, det försvarar sig.

Anonym sa...

Så den libanesiska armén ska göra gemensam sak med det lands armé som ockuperade dem i två årtioenden och tog livet av tiotusentals och i drygt en vecka nu sargat deras ekonomi och drivit 500 000 av deras medborgare på flykt? Alltså, vad i helvete är det som försigår inuti liberalernas huvuden?

Den libanesiska armén har för övrigt ammunition för en dags krigande. Den kommer att bli fullkomligt överkörd av den amerikansk-israeliska krigsmakten (israeliska soldater, amerikansk materiel).

Jenny Grannas sa...

Robert Boström: Ja, Israel är ju kända för att bry sig om erkända gränser.... Dessutom måste ju gränsen mellan Israel och Libanon vara lika viktig från båda hållen, dvs att man inte invarderar ett annat land, fördriver och mördar dess befolkning, men hey, vad vet jag? Dessutom är nog Alis poäng att den, låt oss säga tama, libanesiska armén HOTAR att göra motstånd vid en invasion. Inte LOVAR..

Anonym sa...

Ta dig samman och baka dina övermän en pizza istället Ali

PizzaIDF

Fransk Manikyr sa...

det sjukaste är att i USA visar inte TV allt vi får se här. Varken i detta krig eller i Irak kriget. folk är fördummade av deras subjektiva rapportering.

Anonym sa...

Vilket förtroende får folket för den libanesiska staten om det enda försvar som finns mot Israelernas intåg sköts av Hizbollah?

Libanons armé borde ingripit när den första israeliska raketen avfyrades mot landets gränser.

Walle sa...

Även om det är lätt tragiskt att den Libanesiska armén är i det skick den är- kunde inte Syrien lärt upp dem?- så blev jag nästan gråtmild när jag läste kommentaren från försvarsministern som (fritt återgivet ur minnet) sa:

- Den libanesiska armén är enad, shiiter, sunniter, kristna och druser. Vi ska ta hämnd...

Visst- alla vet att de inte har en chans mot sionistarmén, men kaxigheten och också den typiska (för vettiga libaneser) fokuseringen på att ALLA libaneser skall enas är så bra.

För övrigt anser jag att Sverker Åström skall bli utrikesminister.