lördag, augusti 12, 2006

Modernismen definierad

"Väldigt traditionellt, alla är lika värda. Känns inte jättemodernt."
"PR-experterna" betygsätter vänsterpartiets valaffischer.

19 kommentarer:

Elin A sa...

Det är konsensus retoriken som omöjliggör förändring. Ska man obstinat sätta sig upp mot det? Eller anpassa sin språk och sina slagord så de bidrar till snabbare förändring?

Alltså lika lön för lika arbete, kvinnomisshandel är vidrigt... Konsensus av

Ska man tala mediaspråk och patriarkal retorik för att patriarkatet och media (de som massmedia når ut till) ska lyssna? När man jobbar mot deras patos.

Det går, om man är dubbelt så bra. Jag tycker era valaffischer är bra för att de återinför ett värde som är en självklarhet, det är därför de är effektiva. Vad som är anmärkningsvärt med PR konsulterna är att de är ytliga. De är inte proffsigt! Om vi nu ska ta dem för vad de är, soldaritet är inte deras uppgift. Modernt! Shit, politik är det mest moderna... kolla bara årets Oscarsnomineringar. Sverige är på väg, USA leder vgen ha ha. Politik är på väg att bli trendigt ha ha.

Mattias sa...

Vänsterpartiets valaffischer var faktiskt jättefula, tycker alltid Vänsterpartiet och Ung Vänster bruakr ha ritkgit bra och snygga affischer...
Klart budskapet är det viktiga, men, iaf... :)

Peter Björkman sa...

Nähä. Alla är olika värda alltså. Det är modernt och progressivt tänkande.

Annars gillade jag när vänstern anlitade konstnärer för sin valpropaganda. Det blir mer liv i det så. Well, sossarna har väl kört med reklambyråer i evigheter, så jag skall inte säga nåt.

Erik Andersson sa...

Gillar sossarnas gamla uppåt-framåt-S.
Höstens v-affisch är väl som vanligt: helt okej.

Anonym sa...

Vilken reklambyrå står för V:s affischer?

Anders sa...

I ärlighetens namn var väl inte v:s affischer så där jätteupphetsande. Miljöpartiet brukar alltid få höga betyg i sådana här sammanhang, om jag får gissa varför så kan det väl vara så att mp går hem hos reklambyråfolk som vill kunna rösta på ett parti med borgelig ideologi men inte vill bli kallade för höger av sina grannar på södermalm...

Proletären sa...

De gillade en bild på Fredrik Reinfeldt under förvändingen att det "visar att det är ett utmanarparti". De borde säga allt.

bohempojk sa...

moderaternas affisch påminner om han snubben i filmen "fyra nyanser av brunt"

Kerstin sa...

Skönt att bo mitt inne i skogen, och att närmaste samhälle är en liten by. Jag har inte sett en enda valaffisch. Ögonen mår prima, liksom sinnet - av denna frihet.

Humus sa...

Allvarligt talat, det var bara Mp och Fp som hade särskilt tilltalande affischerz.

Anonym sa...

Folkpartiet? De har ju de töntigaste affischerna någonsin. Till och med moderaternas idolbild på Reinfeldt är mindre dålig.

Uncle Sammy sa...

Vänsterpartiets affischer hade typ tänkvärt trevligt demokratiskt budskap men de var grymt fula.

Redaktörn sa...

Vänsterpartiets budskap känns som en fin och relevant hyllning till demokratin. Men kommer de få någon att rösta på v?
Jag tycker liksom Ernst Billgren och ”experterna” att mp:s affisch (jag har bara sett dem som Aftonbladet visar) är starkast. Sossarnas är extremt defensiv (hallå! Vad vill NI gör om ni vinner), men kanske är det den strategin som vinner valet.
Moderaternas och centerns face marketing kanske är smart, men trist. Folkpartiet till sist är lite omständliga men har ändå ett konkret budskap om betygen (som jag själv inte ställer upp på).

Jag antar att affischerna främsta funktion är att elda på de egna valarbetarna. Och kanske få upp en och annan icke-väljare ut soffan.

banal.blogg.se sa...

Med risk för att uppfattas som en spammare, men såhär uppfattar jag vänsterns valaffischer i år...

http://banal.blogg.se/130806114111_en_banal_lsning_av_vnsterns_vala.html

Redaktörn sa...

Och kristdemokraterna gör ofrivilligt en parodi på sig själva.

Emil Lindahl Persson sa...

Miljöpartiets affischer är tekniskt väl utförda, men har en föråldrad estetik, tycker jag. I och för sig är det ganska snyggt, men känns väldigt 1998 (I can't believe I just said that...)

Eftersom jag arbetar på v:s infoavdelning avstår jag från att kommentera våra egna affischer...

Neoliberal Agenda sa...

Jag tycker inte alla människor är lika värda. Jag värderar tex. mina föräldrar betydligt högre än någon okänd som jag aldrig har träffat. Däremot ska alla individer ha lika rättigheter.

"Democracy must be something more than two wolves and a sheep voting on what to have for dinner"
- James Bovard

Anonym sa...

Underförstått: ju större förmögenhet desto fler röster. Hej nyliberalism!

Staffan W sa...

Mmm, lite formmässigt stelt kanske men jag tror att det är bra att vara lite innötande. Helt OK budskap. Valaffischer blir alltid lite fåniga. Sossarnas brukar vara otroligt dåliga med tanke på hur mycket pengar de har till sitt förfogande. Folkpartiet hade rätt snyggt material förra valet, men den här gången framstår de som en parodi på sig själva, inte minst med tanke på vilka frågor man väljer att lansera; buggning liksom...

"Vad som är anmärkningsvärt med PR konsulterna är att de är ytliga."

Alla partier måste nog tillåta sig att vara lite ytliga när det kommer till att fiska röster. Tråkigt men sant så fattar inte alla väljare sina beslut på helt rationella grunder. Vill man vinna val så måste man lyssna lite även på PR-konsulter. Även om de inte ska tillåtas att förflacka det politiska budskapet.