söndag, augusti 13, 2006

Wherever you go, whatever you do...

Fredrik Reinfeldt lovar att ”satsa mer på välfärden” än socialdemokraterna – oavsett vad socialdemokraterna säger i sin valplattform, vars innehåll han inte känner till.

Ett ganska anmärkningsvärt uttalande, har många noterat. Särskilt med tanke på att snabbare skattesänkningar utlovas samtidigt.

Men mer anmärkningsvärt är väl ändå att Fredrik Reinfeldt lovar att alldeles oavsett ekonomiskt läge göra livet surt för sjuka och arbetslösa.

----------
Här en stabil sosseanalys.

4 kommentarer:

Oldtimern sa...

Aldrig tidigare har man sett valfläsk i denna mängd från moderaterna. Det måste vara ett svenskt rekord.

Även reklamen för nya moderaterna visar vem som har tillgångarna i detta val.

Det blir en underbar känsla, när svenskarna genomskådar skitsnacket och röstar med sitt hjärta. Sen står Fredrik där med absolut ingenting...det lär bli ett rejält fall...

Anonym sa...

Antyder Ali att sossarna skulle lova något som de inte kan finansiera?

Anonym sa...

Vet vänsterpartiet vad finansiera betyder?

Neoliberal Agenda sa...

Det är ingen egentlig skillnad mellan S och M. Sen sa väl Reinfeldt att M ska satsa* mer på vård, skola och omsorg än S. Med tanke på att bara ca 25% av alla skatter går till v, s och o så är det fullt möjligt att ha skattesänkningar samtidigt som man expanderar dessa områden.

Personligen skulle jag dock föredra sossarnas fyraårsplan om jag var tvungen att välja mellan M och S. Det är bättre med en mindre offentlig sektor i utbyte mot mer bidrag. De mesta bidragen går bara runt och ju mindre planekonomi vi har desto mindre köer och resursbrist får vi. Så länge man har cash i handen så kan man iaf. försöka spara ihop till privat sjukvårdsförsäkring, pension och utbildning när de socialistiska systemen inte fungerar.

*satsa, v. nyspråk. stjäla medborgarnas inkomster och låta politikerna sätta sprätt på dem.