fredag, september 22, 2006

Förnyare

Från valets slutredovisning:

Kalle Anka Partiet: 107 röster
Vänsterdemokraterna: 45 röster

Det kanske ska påpekas att endast ett av dessa partier fick uppmärksamhet i nationell tv och radio vid sitt bildande.

[Tack till Edvard för tipset]

Ps. Olika stavningsvarianter är sammanräknade för båda partierna.

14 kommentarer:

Samme sa...

Hej Ali, läser din blogg då och då. En sak som jag förundras över. Du är oerhört skicklig retoriskt och i skrift, en skicklig debattör. Men min undran gäller varför du, och också vänstern i allmänhet, ofta ägnar mer tid att demonisera era politiska motståndare och deras politik. Man saknar ofta egna förslag på förbättringar. Jag tror att alliansen vann valet, just för att Reinfeldt fortsatte prata politik när Persson och Ohly och hela s och v attackerade, psykade och förlöjligade alliansens förslag. Kan det ligga ngt i detta tror du?

Din blogg innehåller mycket av detta oxå, jag säger inte att det alltid är fel, men när det tar upp så mycket utrymme kan det nog slå tillbaka på en själv!

Fredriksson sa...

Jag tror att Vänsterdemokraterna misslyckades i valet för att väljarna blev misstänksamma när de såg 'vänster' och 'demokrati' i ett o samma ord ;-)

Oldtimern sa...

Samme...du måste har varit i nåt annat land än Sverige under de senaste åren. Alliansen vann bla. tack vare den enade mediala front som de gick till val för

Det högern pratade om var exakt vad dom ville genom media som hyllade dom som förespråkare för en "frihetsrevolution". Högern befinner sig också i den fina positionen att det inte behöver smutskasta sina motståndare nämnvärt det finns en hel arme av journalister som sköter de jobbet på ett utmärkt sett.

Även drevet av Fp var ett storm i ett vattenglas ifall det drabbat nåt parti på vänsterkanten. Jämför med det som V blev drabbat för nåt år sen om nåt som hände på 30-talet. Uppe i Kiruna eller vart det nu var.

Enligt mitt sett och se har vänstern och S demoniserat rejält i media. Medan alliansens politik varit sänd ner från gud den allsmäktige själv.

Anonym sa...

Vänsterdemokraterna ställde inte upp i valet. Din statistik gäller handskrivna valsedler, d v s människor som skrev namnet utan att veta att (vd) inte ställer upp. Detta tyder på att (vd)-väljare är bättre informerade än (ka)-fansen, inte på någonting annat.

Ali Esbati sa...

http://www.vansterdemokraterna.se/nyheter/2006/09/05/T000000U24/index.xml

Anonym sa...

Personröster på Ali Esbati: 594

Ali är lite mindre än 5 ggr Kalle Anka.

Anonym sa...

Plus 801 i Stockholm Stad. Det är faktiskt skrämmande hur mycket muslimfanatiker det finns som röstar på vänsterpartiet. Bara högste mullan Ohly fick fler kryss.

http://www.val.se/val/val2006/slutlig/R/riksdagsvalkrets/01/person.html

Anonym sa...

Wow! Ali Esbati = nästan 14 Kalle-Ankor!

Massornas älsklng!

Erik S sa...

Vänsterdemokraterna är pajasar! De trodde på helt och fullt allvar att de hade så stort folkligt stöd att de verkar närmast chockade över att bara ha fått 48 röster. Christer Westling, en av partiets ledande figurer från Gnesta, hävdar t. o. m. på partiets interna diskussionsforum att "många ungdomar står nog och väger mellan att rösta på VD eller Piratpartiet". I själva verket fick PP c. a. 35 000 röster (0.7 %), och de allra flesta av dessa väljare kände inte till Vänsterdemokraternas existens.

Vänsterdemokraterna representerar någon slags utslätad socialliberalism, som inte har mycket med vänster att göra. De kommer att bli en kort och pinsam parentes i den svenska vänsterns historia.

Jan Schmidt sa...

Nja, ska man vara ärlig fick Vänsterdemokraterna faktiskt 48 röster, åtminstone om man ska tro den lista som SFT publicerade i dag (47 på "Vänsterdemokraterna" och en på "Vänster Demokraterna"). Så så små är de inte...

På sätt och vis håller jag med "Samme". Lite mer av egen politik och lite mindre av kritik av andras, kanske skulle hjälpa upp röstsiffrorna. Det var inte SÅ svårt för "Alliansen" att hävda att vänstern "inte hade någon politik" som det borde ha varit...

Förvånande nog håller jag med Fredriksson också: När partier skriver in "demokrati" i partinamnet, finns det anledning att se upp! Jfr fenomen som "Sverigedemokraterna", "Nationaldemokraterna" och "Ny Demokrati" till exempel...

Jonas N sa...

Jan Schmidt
Jag håller helt med dig (och detsamma gäller nationer), men glömde du inte ett parti som trots allt är ganska så stort?

:-)

Jan Schmidt sa...

Jonas N:

Nä, jag tror faktiskt att Kristdemokraterna är ett ärligt demokratiskt parti, låt vara med lite underliga idéer om vissa saker.

Anonym sa...

eh.. socialDEMOKRATERNA någon??

Jan Schmidt sa...

Anonymus, 11:26

Jo, jag fattar, men trodde du verkligen att jag skulle gå på den enkla pumpen?