fredag, september 22, 2006

Prioriteringar

Yabosid illustrerar läget.

17 kommentarer:

Micke sa...

Odell har tjatat om det där läne.
Det är hans parad nummer.

Anonym sa...

Miljonerna utomlands rör sig om en gång skattade pengar som förts utomlands för att slippa förmögenhetsskatt. Men du anser säkert att pengarna gör bättre nytta utomlands och det håller jag med dig om. Varför ska man ta hem skattade pengar bara för att Ali och hans polare avundsjukt ska kunna konfiskera dem igen. Utomlands kan de användas för friska investeringar i stället.

Micke sa...

Tjuvliberalism är tydligen det allra senaste.

Anonym sa...

JM:
Så förklara för mig..ni vill ha fortsatt fusk med bidrag och inte ha tillbaka kapialet som flytt Sverige?

Är det V:s ståndpunkt? Sluta jaga de som fuskar o lever på andra och sätt åt de som bidrar...är det V:s slogan för nästa val? Siktar ni straxt under 4% nästa gång det är val?

Jonas N sa...

Det roliga är att somliga här faktiskt tror att de har ett argument ...

... angående fusket i bidragssystemen, och angående tillgångarna som har förts ut ur Sverige. Och jämförelsen av storleksordningen.

Fast även det belyser ju vilken attityden egentligen är

Anonym sa...

Och vad försöker Jonas säga? Att det är fördjävligt om någon fuskar till sig några tiotusentals kronor från försäkringskassan samtidigt som det är helt okej att skattefiffla för flera miljoner? Eller?

Anonym sa...

Det är en viss skillnad att vilja behålla de pengar som man har tjänat ihop jämfört med att fuska till sig bidrag som andra tvingas betala.

yabosid sa...

Om man vill vända och vrida på argumentet så mycket för att försvara skattefifflet så kan man ju faktiskt göra samma sak med bidragsfusket. Pengarna som folk "fuskar" till sig är nog i de flesta fall pengar som dom själva har betalat in i skatt och får tillbaka.

Båda grupperna stjäl från staten, skillnaden är att högern vill bestraffa dom som gör småstölder och belöna dom som knycker hela banken.

Micke sa...

Jonas N said...
Det roliga är att somliga här faktiskt tror att de har ett argument ...

... angående fusket i bidragssystemen, och angående tillgångarna som har förts ut ur Sverige. Och jämförelsen av storleksordningen.

Fast även det belyser ju vilken attityden egentligen är
---------------------

Nej Jonas.

Ni anänder dubbla måttståckar och när det dessutom är så att så många av er försvarar dessa dubbla budskap så visar det med all önskvärd tydlighet vad er politik handlar om.

Fasaden krackelerar.

Micke sa...

Anonymous said...
Det är en viss skillnad att vilja behålla de pengar som man har tjänat ihop jämfört med att fuska till sig bidrag som andra tvingas betala
-------------------

Du försvarar alltså stöld av politiskt ekonomiska orsaker allstå

Orginellt.

Anonym sa...

-åtgärder mot bidragsfusk ger mer pengar till staten och mer pengar till samhället

-skatteamnesti ger mer pengar till staten och mer pengar till samhället

Jag förstår att det kan verka motsägelsefullt för en vänsterpartist att en regering vill införa båda dessa utgärder. De återstående 94 procenten fattar kanske. Lycka till med politiken.

Anonym sa...

Visst borde det tas hårdare tag mot ekonomisk brottslighet! Se till att jaga alla fifflande jävla småföretagare med blåslampa så skulle vi kunna dra in många sköna miljarder till statskassan.

Det finns nog ingen annan grupp i samhället som stjäl och fuskar så mycket som småföretagarna. Att dessa inte granskas hårdare är fullständigt obegripligt. Och inte lär det väl bli bättre nu när vi fått en regering som är ännu slappare mot skurkarna...

Jonas N sa...

Det blandas och ges friskt här från vänstern som tycker mycket men vet mycket mindre.

Någon säger att de som bidragsfuskar ju har betalt in skatt själva vilket skulle 'förmildra' tillgrepet. Men tyvärr är det också ett feltänk. Det är inte därför vi har ett skattetryck. Dessutom är andelen som inbetalas till direkta bidragssystemen inte så stor och de som fuskar börjar ofta redan tidigt, dvs hinner inte betala in så mycket, men gärna fortsätter och blir också vill det bättre. Beloppen springer snabbt iväg!

Sen finns det många som antyder att miljoner utomlands är det samma som skattefifflade miljoner, eller dessa miljoner undanhållna i skatt. Det är fel, fel på flera plan!

Dels är jämförelsen absurd, sparmedel som placerats utomlands är fortfarande rättmätigen spararens egendom. Det är skatt på ev förmögenhet, avkastning, ränta och reavinst som undgår skatteverket. Dvs helt andra pengar än de som diskuteras här.

Vidare är det fullt möjligt och lagligt att placera pengarna i utlandet med just det syftet utan att bryta en enda lag. Lite krångligare, ja, men fullt genomförbart. Nästan alla de som har lite större tillgångar har givetvis hanterat det så.

Sedan är givetvis skattebrott ett brott i Sverige, vilket tex svartjobb är. Men tillgreppsbrott är en annan och värre typ av brott. Kring detta finns nästan fullständig folklig uppslutning. (Det finns skattebrott som utgör stöld, måmsbedrägerier tex, men de flesta är det inte)

Och Micke, innan du viftar med alla dina moraliska indignationspekpinnar är det bra om du vet vad det är du diskuterar, eller alternativt håller intar en mgt ödmjukare ton gentemot dem du talar med. Sen fattar jag inte varför du ständigt skall tilltala folk som kommenterar som 'ni' ...

Micke sa...

Och Micke, innan du viftar med alla dina moraliska indignationspekpinnar är det bra om du vet vad det är du diskuterar,
------------------------

Att Odell vill ge kriminella möjlighet att komma hem och käka Kalles kaviar utan risk.


Sen fattar jag inte varför du ständigt skall tilltala folk som kommenterar som 'ni' ...
----------------------------

Ni är dom som just nu utgör majoritets diktatruren.

Dom korrumperade som propagerar för att era korrumperade vänner i ekonomisk exil ska få komma hem och äta Kalles kaviar.

Känns retoriken igen?
Bra.

Vi ska hålla på 4 år framåt.

Jonas N sa...

Jasså Micke,
Du är emot det du kallar för 'majoritetsdiktatur' nu plötsligt. Mitt intryck är att din högsta önskan för bara en vecka sedan, och länge innan dess, var att bevara just densamma!?

Det kanske belyser värdet av att basera sina ställningstaganden på sunda och stabila principer snarare ens egna omedelbara känslor och behov. Känns det bekant?

Dessutom kanske du behöver påminnas om att kriminella är sådan som bevisligen begår brott. Innan någon döms är det att betrakta som oskyldiga.

Men förslaget handlar om att avkriminalisera (ev begångna) handlingar som anses vara bra för Sverige, nämligen sparande och investeringar. Syftet är att om sådant hellre sker i Sverige blir landet rikare.

Att där finns en drös som störs av att andra äter kaviar är en begivenhet som inte bör inräknas när man gör dylika bedömninga (de skulle sannolikt störas lika mycket om de inte åt kaviar)

För övrigt undrar jag om du har missat att jag inte någonstans redovisar min inställning i ursprungsfrågan ...

Lasse sa...

Det är en annan aspekt i den här diskussionen som också är lite intressant förutom hyckleriet att jaga arbetslösa och sjuka med blåslampa och samtidigt föreslå amnesti för skattesmitare.

När diskussionen tidigare har handlat om att det är orättvist att högavlönade och direktörer mm tjänar så mycket och fått stora procentuella påslag varje år när vanligt folk får nöja sig med några sketna procent, så har alltid ett argumentet från högern varit att de högavlönade är ändå så få att pengarna från dom gör ingen eller väldigt liten skillnad. Så därför så är det OK att de kan fortsätta att raka åt sig höga löneökningar och bonusar samtidigt som de strängt påpekat att ni på golvet minsann måste hålla igen i år också.

Men nu har en del av dessa som smitit från skatten tydligen så mycket pengar (100-tals miljarder är det enligt Odell) att de måste få amnesti för sina skattebrott för att komma hem och hjälpa Sverige med sina sparpengar som de tjänat ihop med bl.a. sina löner och ersättningar som då var tydligen för små för att göra någon skillnad.

Men det var kanske inte så lite pengar det handlade om förut heller.

Det hänger liksom inte ihop på ngt sätt...

Jonas N sa...

Lasse, att det inte 'hänger ihop' beror på att du mestadels beskriver floskler som är skapade i syfte att elda på just de känslor du redogör för ...

Och det blandas friskt mellan en massa begrepp som för de flesta bara är ord med känsloladdade innehåll, men utan vetskap om vad det egentligen handlar om ...