söndag, september 03, 2006

Tydligen är det viktigt att leva som man lär

Folkpartiet, de gör det.

99 kommentarer:

Mattias sa...

haha, ja, det är ävll tur det... :)

Anders sa...

Sverige does Watergate med Leijonborg som Nixon. Sweet!

Krohnman sa...

Störtskön sammanfattning. Hatten av.

banal.blogg.se sa...

Någonting säger mig att de inte kommer att kräva hårdare tag mot brottsligheten när de är de själva som utför den och den högsta ledningen drar nytta av den. Men jag kan ha fel, jag har haft det förr.

http://banal.blogg.se/images/lejis_1157323348.jpg

Jonas N sa...

Kanske något tidigt att uttala sig, men det stinker Ulvskogsk valstrategi lång väg även om detta.

Intrången lär ha skett mellan dec 2005 och mars 2006. Nu, altså ett halvår senare försöker man tajma detta med Reinfeldts SvT-utfrågning.

Samma sak med KDU-tjejen som ringde SSU och frågade om deras taktik med valaffischeringen. Man ruvade i nästan två veckor.

Och härligast är att denna gång 'talar vi inte med (fp)' säger (s). Alltså precis tvärtom som under den senaste sk 'spionhistorien'

Som sagt, media-anka-varning utfärdad!

Oldtimern sa...

Tror nog Jonas att denna historia kan bita rätt bra på högerliberalerna och dess renrasiga politik...

Vi snackar ändå polisanmälan här. Senaste intrånget nån vecka sen bara. Folkpartisterna missade att de inte var "storebror" än allafall =)

Anonym sa...

Timingen är ju bara för mycket..... Marita Goebbels.

Erik sa...

Inte för att låta alltför partipolitisk, men det är väldigt enkelt att skapa en skandal som denna. Se bara till att sprida ut några användarnamn med tillhörande logins till nätverket.

Erik sa...

"Enligt Dagens Industri har intrången underlättas av att Stig-Olof Friberg, partiets toppman i Skaraborg, haft samma användarnamn som lösenord när han loggat in i systemet."

Hahahaha, det var tydligen ett nätverk med hög säkerhet. Nätverket verkar dessutom ha tillåtit massor med logins från olika ipadresser och datorer. En datanörd som jag fick iaf ett gott skratt av den här historien.

Oldtimern sa...

Sen är det ju moraliskt rätt när partitoppen i Folkpartiet utnyttjar denna informartion i sin valkampanj och gör utspel med tanke på s valplan?

Luktar lite surströmming för mig det här...

Micke den andre sa...

Kanske något tidigt att uttala sig, men det stinker Ulvskogsk valstrategi lång väg även om detta.
---------------------------

Jonas.

Även detta får ni hacka i er.

Det spelar ingern roll vad det luktar.

Gör det eller så börjar jag tjata om att det var sanktionerat uppifrån.

Micke en andre sa...

Sammanfattningsvis så visar svaren ovan på en dubbelmoral som är makalös.

Ni gnäller veckovis över liknande incidenter om dom är skapade av vänsterrepresentanter men när era egna representanter ägnar sig åt skit så postar ni nazi referenser om Ulvskog.

Man blir lätt spyfärdig.

Anonym sa...

DN: "Enligt 24-åringen ska han agerat på egen hand och inte fört vidare den information han skaffat sig."

Mycket märkligt då att folkpartiets ledning lyckats pricka in sina utspel på basis av den information som alltså inte har förts vidare...

hm. de kanske bara har gissat?

Jonas N sa...

Oltimern och Micke

Det är just det som ni säger som är syftet. Att bita och att lukta.

Och som sagt, tajmingen visar (med hyfsad stor sannolikhet) att (s) inte kom på detta igår eftermiddag, att man tyckte att dessa intrång inte var så skadliga och farliga att man inte kunde vänta tills man återigen behövde knipa extra uppmärksamhet.

Klantigt av den unge FPUaren, nästan lika klantigt av honom vars id och password var samma. (s) med Persson och Ulvskog gör givetvis det 'bästa' av situationen och vi lär få se en hel del fejkad upprörd indignation i TV-rutan. Så är spelet, och jag är inte det minsta förvågand.

Kanske symptomatiskt att man inte har några egna framåtsyftande och positiva planer som det vänstra 'regeringsalternativet' kan redovisa att de vill genomföra tillsammans.

Tex har de fortfarande inte förklarat hur det skall bli flera riktiga jobb om man bibehåller och tom höjer nivån i a-kassan.

Lohly sa...

(s) känner alltså till detta i mars och 2 TIMMAR (!!) efter att Reinfeldt sagt sitt släpper man detta. Det är ju övertydligt att man inte sett speciellt allvarligt på det inträffade i sig för då hade man givetvis gått ut direkt i mars eller tidigare. Nu valde man att spara på godisbiten i ett halvår.

Oldtimern sa...

Jonas N

Det kanske inte blir några "riktiga jobb" med höjd a-kassa, men det ger människor ett värde, att vara arbetslös och kunna leva som en människa. Kunna klara sin verklighet.

Rätt viktig rättvise fråga för mig. Skillanden mellan höger och vänster

Anders sa...

Vad jag förstår så var det Dagens Industri som valde att publicera detta nu och det var därför (s) hade presskonferens. Hur det än är med timingen så är det ju en skitsak jämfört med själva intrånget. Menmen, det finns få partier som förtjänar detta mer än Svensk Folkeparti. Som man bäddar får man ligga!

Jonas N sa...

Oldtimern, det var ett bra och ärligt svar. Och jag håller med dig om din grundvärdering.

Och även bedömningen att: det ger inga nya riktiga jobb. Jag tror nämligen precis samma sak. Den frågan verkar (s) ha abdikerat från.

Däremot finns det en problematik (som just rör värdigeten) om resultatet blir att vissa går upp tidigt och tar sig till sina måttligt betalda, men högt beskattade jobb och kommer hem sent, trötta efter en lång arbetsdag för att göra allt annat som hör livet till (tex betala sina räkningar), medans andra i dennes omgivning har det ekonomiskt lika bra (behöver inte köra bil till jobbet, kanske via dagis, inte köpa lunchen i personalmatsalen osv.

Istället denne kanske kan ägna sig åt hobbies, jakt & fiske, kanska jobba lite svart vid sidan om eller något annat kul och/eller lönande, och på så vis både få det bättre ekonomiskt och ett mindre hektist, slitsamt och mindre tradigt liv.

Det är ett problem. Jag säger inte att detta är normaltillståndet, men det finns tillräckligt för mycket av den varan för att alla skall känna till sådant i sin närmiljö, och det finns landsändar där detta har blivit den mest gångbara livsstilen. Och det ger banne mig inte någon värdighet alls till dem som faktiskt fortfarande betalar in till systemet.

Efter decennier av slapphet i bidragsutdelning och transfereringssystemen har dessa 'kulturer' utvecklats och befästs. Att sådant är dåligt, att det i längden är ohållbart, och att detta stadigt underminerar legitimiteten för både systemen och det höga skatteuttaget torde vara uppenbart för alla.

Under hela den tiden har det knappt hörts ett knyst om detta. Tvärtom. Bara en valrörelse sedan bled det stora indignationsnummer när Alf Svensson sa att det förekommer fusk i försäkringssystemen. Men att förneka och skyla över, ja tom försöka dölja fusket gör det ju bara ännu värre.

Numera vet vi ju att fusket både finns, funnits länge, och tom aktivt underblåses från officiellt håll, dvs att AF och AMS bistår med att smussla undan besvärande siffror mha åtgärder och beslut man vet är oriktiga. Som du mycket väl vet har AMV blivit en verksamhet som skall administrerar att människor utan jobb (riktiga eller bara hjälpligt skapade) att kvalificera sig till ytterligare en a-kasseperiod.

Och som jag säger (och även alliansen) och som alla inser: Detta är inte en långsiktigt bra, hållbar, sund, eller värdig politik för ett lands välstånd.

olydig sa...

Det är så roligt att se de desperata högerkommentatorerna som försöker lägga över skulden av det inträffade på socialdemokraterna själva.

"De har dock missat en sak: Det var inte socialdemokraterna som läckte spionaget till pressen. Det var enligt Dagens Industri en källa inom folkpartiet som "hört talas om dataintrånget och reagerat på de smutsiga arbetsmetoderna inom partiet" som tog kontakt med tidningen. Dagens Nyheter skriver att socialdemokraterna tidigare har haft sina misstankar, men att det var "först efter att DI:s reporter berättade om inloggningarna som dataintrånget uppdagades". Enligt Dagens Industri tillsattes socialdemokraternas utredning först i onsdags efter att tidningen kontaktat partiet, och utredningen blev inte färdig förrän igår."

Manuell trackback: Folkpartiets Watergate?

Symptomatiskt är även att man försöker byta samtalsämne, och vad passar då bättre än att börja yra om akassan...

Anonym sa...

Javisst olydig...

Det bara blev som det blev med timingen både med kd och med fp.... och grisar kan flyga.

Skulle vara ett sant nöje att sälja en begagnad bil till dig.

Anonym sa...

Njae, det här är ju inget nytt förfarande direkt. Om jag förstått saken rätt var väl sossarna inne på Moderaternas BBS vid valet 1998. Lite förunderligt att de inte tagit lärdom av sina egna framgångar bara.

olydig sa...

Det bara blev som det blev med timingen både med kd och med fp.... och grisar kan flyga.

Ditt svammel faller på en avgörande punkt, nämligen att det inte var sossarna som tog kontakt med medierna. Den inledande kontakten med media togs av en folkpartist, och sossarna informerades i sin tur av DI.

Menar du kanske att den visselblåsande folkpartisten var en trojansk häst från sossarna? Det var i så fall en konspirationsteori som heter duga...

Jonas N sa...

Olydig, är du så säker på det!?

Är du alldeles säker på att killen inte hade varit SSUare i tex Växjö tidigare?

:-)

olydig sa...

Med andra ord menar du att det hela är en enorm konspirationsteori där Per Jodenius är en trojansk häst isnkickad av sossarna?

Kan man då dra slutsatsen att Lasse Ohly är en trojansk häst inskickad av folkpartiet?

Högerns desperata konspirationsteorier är för gulliga...

Jonas N sa...

Olydig, du får läsa på bättre ...
Jag vet faktiskt inte exakt hur det låg till. Men jag har en ganska finkänslig bullshit-detektor ...

Och sossarna kände till detta långt innan gårdagen (ang. 'informerades' av DI. )

Och sossarnas valstrateger är ju fromma lamm som vill att alla skall vara snälla och rara mot varandra inför det kommande valet. Jomenvisst!

Desperata och gulliga konspirationsteorier ... såklart!

Jag kan fö rekommendera läsning på din egen blogg om man tycker sig få för lite av sån't till livs ...

olydig sa...

Jonas kommentarer är ett gott tecken på hur desperata högern är då de återigen har trampat ordentligt i klaveret.

Konsekvent väljer man att blunda för ett grundläggande faktum: Det var inte socialdemokraterna som kontaktade media, det var en folkpartist som läckte nyheten. Har din finkänsliga bullshitdetektor plockat upp det lilla faktumet, som säkert måste kännas rätt besvärande?

Bättre då att blunda och fortsätta yra om sossarna.

Anonym sa...

Det är konstigt att Ali har ju pratat om att högern skulle lansera sådana här nyheter för att få bort fokus från valfrågorna, exempelvis vad ska vi göra åt arbetslösheten. Nu när en skandalnyhet briserar med nästan perfekt timing nämner han inte ord om denna typ av placering. Det är tydligt att det ena sidan gör är smutskastning och försök till att bortse från sakfrågor.

Det kan mycket väl vara en slump, men känns som en väldigt väl tajmad taktik än nåt annat. Det är en skandal utan dess like och FP borde skämmas precis som S och Kd tidigare gjort.

Jonas N sa...

Som sagt, du får läsa på bättre, Olydig.

Och för att skingra ytterligare några av dimmorna som omhöljer ditt omdömme: Det skulle inte störa mig det allra minsta om (fp) skulle förlora röster på detta.

Men om (OM) man nu skulle ta det du skriver på allvar: Påstår du på fullt allvar att sossarna inte visste nåt alls timmarna innan presskonferensen sent igår?

:-)

Du behöver inte svara, det är en retorisk fråga. Mitt omdömme om ditt omdömme är redan väleteblerat och grundlagt.

Men för att återföra min monolog till ämnet:

Det grundläggande var att det var en folkpartist som hackade in sig på SAP.net och surfade runt (det var DI-reportern som är gammal SSUare).

Och du kan vara alldeles säker på att sossarna försöker krama ur sista lilla droppe av valstrategiskt fejkad indignation ur detta. Det är precis vad man skall vänta sig av dem ...

... och det är vad vi kommer att få se och höra!

(för vad skulle de annars orera om?)

Oldtimern sa...

Jonas N om jag inte har helt fel så ligger bidragsfusket på tre miljarder däremot ligger den svarta ekonomin på 150 miljarder i förlorade skatteintäkter. Detta löses ju inte av sänkta skatter. Där är det rätt slapp moral.

Att hacka på dom som har a-kassa är ju rätt lågt. Ytterst få som ängnar hellre sig åt hobbies än har ett jobb framför allt om man har familj. Däremot finns det ett helt gäng arbetslösa som saknar mening med livet och är deprimerade känner sig utanför samhället.

A-kassan skall vara hög i Sverige för att detta gynnar framför allt låginkomstagare. A-kassan är miniminormen på arbetsmarknaden. En hög kassa är en försäkring att lönerna inte börjar pressas nedåt. Ingen lär ju ta ett jobb som ligger under a-kasse ersättningen.

Sen ska det kommas ihåg att a-kassan är själv finansierad genom avgifter och genom arbestgivaravgifterna.

olydig sa...

Men om (OM) man nu skulle ta det du skriver på allvar: Påstår du på fullt allvar att sossarna inte visste nåt alls timmarna innan presskonferensen sent igår?

Nyheten läcktes till media av en folkpartist. Att då insinuera att det hela är iscensatt av socialdemokraterna är löjeväckande. Det säger en hel del om man kan ta det du skriver om på allvar eller inte...

Men jag förstår att du väljer att blunda för det lilla generande faktumet, Jonas. Fortsätt svamla om de vänstervridna journalisterna och akassan istället.

<,-):-)(;/%_;][

Anonym sa...

Jag är inte höger men tycker ändå att Jonas N har rätt i den här frågan. Lite trist om vänstern ska spela med i skittidningarnas snasklogik.
Proffspolitikerna har gjort partierna korrupta, det partiet som framställer sig som moraliskt högtstående hycklar
/ K

Anonym sa...

Reportern är Fredrik Sjöshult.
- Jag fick information från en folkpartist, som visade hur intrånget skett. Han hade reagerat på de smutsiga arbetsmetoderna inom partiet, säger han till Expressen.se.


Ordvalet smutsiga arbetsmetoder... Reagerat genom att gå till en journalist som är fd SSU....
Hängt ut sitt parti i medierna 2v innan val istället för att gå högre upp inom fp och försöka lösa det snyggare...
Jomen.... detta är nog trovärdigt och ingenting utom hela sanningen.

Jonas N sa...

Oldtimern

Den svarta ekonomin är nog väsentligt större än så. Men det är två olika saker. De har dock samma effekt, de underminerar systemet, dess legitimitet, skatte- och arbetsmoralen, och det urholkar förstås även den officiella ekonomin så sakteliga. De skapar också helknasiga effekter i en massa valsituationer och gränsdragningar.

Du skriver ju själv att ingen tar jobb som är lägre än a-kassan! Exaktly my point.

Du skall veta att det finns massor med människor som fått bryta upp, flytta, börja om på en ny kula, nytt arbete, bostad, socialt liv, ta stora kostnader osv för att saker och ting förändras. Och det finns massor med människor som tycker att det är jobbigt (alla skulle jag gissa) och det det finns de som räknat ut att det skulle vara en försämring för dom och som tycker att om inget alternativ dyker upp inom gångavstånd som är bättre så 'har jag rätt' till att bli försörjd genom att någon annan (anonym) betalar mina räkningar. Att det kan vara synd om dem och att de dessutom mår dåligt är det inget som motsäger.

Men det funkar ändå inte att trolla. Man kan inte besluta att alla arbeten skall vara minst så bra betalda. Problemet nu är ju tvåfalt. Dels genereras det alldeles för få riktiga jobb, och dels är det svårt för dem som vill anställa någon att hitta folk som tar det. Därför att det första jobbet oftast både är lägre betalt och inte speciellt kvalificerat eller alltid ens speciellt kul. Alltså både hög arbetslöshet och svårt att fylla de vanliga jobb som trots allt uppstår.

Och skälet är precis det som diskuteras, men som väldigt många vill förneka.

Jonas N sa...

Olydig,

Jag vet att du har svårt att ta till dig skriven text.

Jag säger inte emot det du upprepat här flera ggr. Jag påstår att sossarna kände till detta redan innan. Och att de försöker mjölka det. Precis som alla väntar sig att man gör om man försöker vinna val och misstänkliggöra motståndare.

Vilken del är det du har svårt att greppa?

Anonym sa...

Angående arbetslösheten: hur ska det bli fler jobb genom att sänka a-kassan? Hur man än vänder och vrider på det SKAPAS inga jobb av att man har högre eller lägre a-kassa, det sätter bara mindre eller större tryck på arbetsmarknaden, dvs lönerna... eller?

Jonas N sa...

Japp Olydig, nu bekräftar Aftonbladet:

"Per Jodenius kommer ursprungligen från Växjo och har enligt uppgift ett förflutet inom SSU"

:-)(Anonym 6:10 PM, diskussioen är lite off-topic. Läs en gång till om vad det handlar om)

Anonym sa...

Nu börjar det bli intressant. DI-journalisten, Fredrik Sjöshult, är gammal SSU:are. Per Jodenius är enligt Aftonbladet gammal SSU:are. Bägge kommer från Växjö.

Jag börjar undra. Vem är Fredrik Sjöshults källa och vilka metoder är legio inom SSU?

Ullan sa...

Jonas N skriver:

"Per Jodenius kommer ursprungligen från Växjo och har enligt uppgift ett förflutet inom SSU"

Vad är det du vill hävda med detta egentligen?

Och för att klara upp lite falska verklighetsbeskrivningar som florerar här.

Fredrik Sjöshult kontaktade (s) i tisdags och frågade om de varit utsatta för dataintrång. (s) sade att det misstänkt intrång men inte haft något belägg för det. Efter detta anlitade (s) ett it-säkerhetsföretag för att bringa klarhet i om de varit utsatta för systematiska dataintrång. IT-säkerhetsföretaget överlämnade en rapport till (s) igår, och eftersom uppgifterna i rapporten var så graverande så bestämde sig (s) för att polisanmäla saken och berätta för media. Om (s) kalkylerat att avleda uppmärksamheten från Reinfeldts framträdande så kan man säga att det inte har någon värst långvarig planering bakom sig. Och frågan är när de då istället skulle ha gått ut med saken? Skulle de ha väntat några dagar för att inte störa mottagandet av Reinfeldts framträdande? Det förefaller mig absurt.

De konspirationsteorier som börjat florera här är rent ut av sagt motbjudande eftersom de helt baseras på substanslösa spekulationer. Sjöshult påstås ha ett förflutet i ssu och därmed antyder man helt utan grund att han skulle verka utifrån sympatier för (s). Man smutskastar Sjöshult och tar heder och ära ifrån honom. Fy f-n!

Micke sa...

Per Jodenius kommer ursprungligen från Växjo och har enligt uppgift ett förflutet inom SSU"

-------------------------

Trampa vatten vatten brukar det kallas Jonas.

Det enda som SPELAR någon roll är vad pressekreteraren och hans aktivist kollegor gjort...eller inte gjort och vilka som vetat.

Precis som med mailpuckot på Sveavägen.

Erik sa...

Intressant förresten att båda de inblandade partierna är de som vill köra storebrorsprylen med dataövervakning osv.

Micke den andre sa...

Som väntat anser både Norberg och Ingerö att det hela är ett resultat av den socialdemokraternas korruptions kulturen.
Kanske är hela historien nåt som Enpartistaten skulle kunna ta upp som ett exempel på Socialdemokatiskt maktmissbruk?


Jag tror jag blir tvungen att skriva och tipsa dom.
http://www.johannorberg.net/?page=displayblog&month=9&year=2006#1846

http://ingero.blogspot.com/2006/09/s-vgrar-prata-med-fp-det-r-allt-lite.html

Staffan W sa...

Istället för att sänka mig till en diskussion med kommentatorer som Jonas N (klampar man i dyngan smutsar man ner skorna) så måste jag bara påpeka en sak; INGEN av de kommenterande högermupparna tycker att det är på något sätt allvarligt eller oroande att ett politiskt parti spionerar på ett annat politiskt parti och antagligen utnyttjat den information man stulit till att störa ut det andra partiets valkampanj. Jag antar att de kommenterande högermupparna skulle tillhört den rätt smala skara som applåderade Richard Nixons spioneri mot Demokraterna, a.k.a. Watergate.

Nog har jag sett att våra svenska "liberaler" har börjat gilla övervakning och buggning, men att alla moraliska betänkligheter så snabbt kunde kastas överbord, vem kunde ana det?

Jonas N sa...

Ullan,

du får läsa igen vad jag har sagt. Jag har inte sagt så mycket som är kontroversiellt (och just det lyckas reta somliga till den milda grad att ... :-)

(samma sak gäller dig Micke, jag citerade Aftonbladet vilket jag också tydligt angav)

Ullan skriver nu själv att sossarna har haft aning om detta länge (men kanske inte bevis)

Jag känner inte till den informationen som du redovisar. Den kan vara helt korrekt. Och jag tar heller inte på mig något ansvar för att affiliation med SSU per automatik skall innebära att man är suspekt eller ute i ohederliga ärenden. Jag vet faktiskt inte i detta fall. Och jag känner faktiskt inte till några falska verklighetsbeskrivningar som skulle florera. Vilka skulle det vara? Jag har iaf knappt gjort några påståenden som inte är substantierade!

Och som sagt, jag skulle inte störas det minsta om några (fp)-väljare pga av detta hamnar hos (c) eller (kd).

Att många hoppar över stängslet och ner i vänsterburen håller jag dock för mindre sannolikt.

Jonas N sa...

Även Staffan W börjar fäkta mot väderkvarnar och förklarar för dem som inte röstar i vänsterburen hur de egentligen tycker i Watergate-affären.

Och så skriver han att han inte vill bli smutsig om skorna!

Stor komik!

(och han verkar inte ha läst det som diskuteras heller. När det gäller mig så bottnar det i gammalt groll vilket jag fortfarande skrockar gott åt)

Jan Schmidt sa...

"Per Jodenius kommer från Växjö och har enligt uppgift ett förflutet inom SSU". Japp! Och Lars Ohly har enligt uppgift ett förflutet inom FPU. Så vad bevisar det?

Ingenting.

Är det för övrigt någon mer än jag som tycker att det är dags att den här valkampanjen börjar handla om POLITIK?!?

olydig sa...

Japp Olydig, nu bekräftar Aftonbladet:

"Per Jodenius kommer ursprungligen från Växjo och har enligt uppgift ett förflutet inom SSU"

:-)


Det är väl ingen hemlighet att han är gammal medlem i SSU? Så vad är din poäng? Det var därför jag frågade dig tidigare: Kan man då dra slutsatsen att Lasse Ohly är en trojansk häst inskickad av folkpartiet?

Vad är egentligen din poäng (förutom att allting som går snett i världen kan skyllas på sossarna)?

jag undrar jag sa...

nåhå, esbati?

ska du inte klaga på att medierna bara fokuserar på skandaler, som du gjort så aggressivt hela det senaste året, eller övergav du din image som skarp "mediekritiker" över en natt?

så länge det gynnar vänstern är det bra journalistik, eller hur?

Martin sa...

Från Ingerös blogg:
http://ingero.blogspot.com/2006/09/s-vgrar-prata-med-fp-det-r-allt-lite.html


Enligt HAX är Sjöshult som på DI drog igång klabbet gammal SSU:are från Växjö. Jodenius, ynglingen på FPU, var också nyligen SSU:are i Växjö. Inloggningsuppgifterna spreds av en SSU:are från, inte Växjö men väl Skaraborg som ju ligger nära och där också Lagerlöf, den andra FPU:aren bor.

Den som gillar konspirationsteorier kan inte se detta som en slump men vad är det?

Ullan sa...

Jonas N skriver: Jag känner inte till den informationen som du redovisar.

Vad skall man säga? Du ger dig in i diskussionen och misstänkliggör (s) motiv utan att ha läst artikeln som utlöst hela saken. Impressive!

Gå in på DI:s hemsida och läs artikeln "Socialdemokraterna polisanmäler folkpartiet för dataintrång"

Jonas N sa...

Olydig, jag tror att Ohly idag ärligt är kommunist, men slutat att benämna sig som sådan! Och jag ser inte relevansen med frågan.

Min inledande fråga till dig var om du var säker på att de gemensamma SSU-kontakterna inte hade något alls med saken att göra. Jag är det inte, lika lite som jag kan vara säker på motsatsen!

Måste jag skriva allt tre ggr till dig?

Jan S: Se mitt svar till Olydig!

Ullan sa...

Martin skriver:

Enligt HAX är Sjöshult som på DI drog igång klabbet gammal SSU:are från Växjö. Jodenius, ynglingen på FPU, var också nyligen SSU:are i Växjö. Inloggningsuppgifterna spreds av en SSU:are från, inte Växjö men väl Skaraborg som ju ligger nära och där också Lagerlöf, den andra FPU:aren bor.

Galenskapen griper omkring sig. Skaraborg nära Växjö? Avståndet mellan Skara och Växjö är 213 km, mellan Örebro och Stockholm är det 202 km.

Ullan sa...

Jonas N skriver:

Min inledande fråga till dig var om du var säker på att de gemensamma SSU-kontakterna inte hade något alls med saken att göra.

Men för f-n, skärp dig! Sjöshult pratade inte med Jodenius. Följden av Sjöshults artikel var att Jodenius fick sparken. Men du menar kanske att Jodenius, pressekreterare i LUF, spionerat på (s) i egenskap av s-bulvan i LUF för att sedan avslöjas av sin kompanjon Sjöshult som har en dold agenda att verka för (s), och därigenom åsamka Fp stor skada? Berätta gärna vad som rör sig i din så kallade hjärna.

Jonas N sa...

Ullan, nu tycker jag att du börjar bli oförskämd. Jag känner inte till någon substans bakom dina påståenden. Vad jag däremot påstår är att man skall vara ytterst försiktig med att ta politiska mediala utspel ordagrant på ordet!

Sossarna är det parti som är i särklass skickligast att hantera media. Folkpartiet håller jag för rena klåpare och amatörer i sammanhanget. Vad det innebär i just den här frågan är svårt att bedöma i nuläget. Men att spionaget skulle ha åsamkat (s) någon större skada tror jag inte en sekund på. Inte heller angående den unga kdu-tjejens telefonsamtal till SSU för den delen.

Ni som tror helt annorlunda får gärna redovisa det, och varför!

Ullan sa...

Sven-Otto Littorin, partisekreterare för moderaterna, gick alldeles nyss ut i aktuellt och påstod att (s) medveten har väntat med uppgifterna en längre tid i syfte att gå ut med uppgifterna vid ett tillfälle som avleder uppmärksamheten från moderaterna. Men Littorin ljuger i syfte misstänkliggöra (s). (s) hade inga belägg för vilka som låg bakom intrånget förrän i söndags då det it-säkerhetsföretag (s) anlitat tillställt (s) en rapport med uppgifter i som gav stöd för att dataintrången gjorts från folkpartistiskt håll, och det var samma rapport som låg till grund för polisanmälan. Littorin är givetvis medveten om detta men väljer ändå att antyda, helt utan belägg, att (s) gått till media vid ett specifikt tillfälle för att avleda uppmärksamhet från moderaterna. Men Littorin kanske menar att (s) krävt att få rapporten av it-säkerhetsföretaget just igår...

Jonas N sa...

Ullan är du aktiv och insatt sosse? Du påstår dig här återkommande ha exakt vetskap om hur det gick till bakom kulisserna hos (s)

Ullan sa...

Jonas N skriver: Ullan, nu tycker jag att du börjar bli oförskämd.

Mot bakgrund av dina inlägg här: Vem är det som är oförskämd egentligen? Du misstänkliggör människor helt utan grund, påstår saker om (s) helt utan grund, skriver inlägg utan att ha läst relevanta artiklar. I mina ögon är du en skamlös pladdrare som drar ned diskussionen till rena gyttjenivån.

Go natt!

Micke den andre sa...

Jag minns hur Littorin resonerade när dom fick mailpuckot som gratispresent till sin valkampanj.


Undrar varför begreppet konsekvens inte har nån betydelse för honom i det här fallet?

Men för all del.

Dom får gärna fortsätta gräva ner sig i motsägelser.

Jonas N sa...

Som jag sa, Ullan, jag tycker att du bara är oförskämd.

Blir du verkligen ledsen av att jag påstår att (s) inte alltid är ärliga när de gör mediala utspel?

Helt utan grund?

My ass!

Micke den andre sa...

I mina ögon är du en skamlös pladdrare som drar ned diskussionen till rena gyttjenivån.

-------------------------
Nahhh...

Jonas är ingen pladdrare men den här gången är han ute och cyklar en aning.

Jonas N sa...

På temat att sossar's mediala utspel inte alltid är riktigt sanningsenliga kan man här läsa om Tommy Ohlström som ju även är den som utalar sig om IT-frågor denna gång!

Ullan sa...

Henrik Alexandersson skriver på sin blogg:

DI-reporten som avslöjade SAP.net-gate – Fredrik Sjöshult – är gammal SSU:are från Växjö.

Den unge folkpartisten som snokade på SAP.net – Peter Jodenius – har ett förflutet i SSU. I Växjö.

Den som försåg Jodenius med inloggningsuppgifter till SAP.net är... trumvirvel... en SSU:are!

Lite för många sammanträffanden, if you ask me...


Nu är det så att minst ett av dessa sammanträffande inte stämmer. Henrik Alexandersson hänvisar till Folkpartiets pressmeddelande för att belägga att Jodenius fick inloggningsuppgifterna av en SSU:are. Av Folkpartiets pressmedelande påstås det att Niclas Lagerlöf, förtroendevald inom liberala ungdomsförbundet i Västsverige, fick inloggningsuppgifterna av en SSU:are. I Rapport och Aktuellt påstår Niclas Lagerlöf att det var han som gav uppgifterna till Jodenius. Alltså, det var inte en SSU:are som gav inloggningsuppgifterna till Jodenius, utan en folkpartist. Därmed punkterades en komponent i Henrik Alexanderssons konspirationsteori.

Vidare påstår Henrik Alexandersson att Fredrik Sjöshult har en förflutet i SSU i Växjö. Han anger ingen exakt källa för detta, utan hänvisar lite svävande till Aftonbladet, DI och DN. Jag hittar inte denna uppgift så om någon vet vilken artikel det handlar om vore jag tacksam om det kunde anges.

Jonas N sa...

Ullan, Ullan

"vore [du] tacksam" ?

Alldels nyss var du ju tvärsäker på hur allt hade gått till. Och skällde ut andra som inte kände till det du ju kände till ...

... säg inte att du också är sosse!?

För då stämmer det ju .... !

Oldtimern sa...

Tror att de som ska vara gladast i denna brottsliga härva är moderaterna.

Där dom igår hade alla kort på hand och chefen behövde bara leverera i utfrågningen. Men det gjorde inte Reinfeldt, tvärtom. Även tvättäkta moderater har idag erkänt för mig att de tyckte att partiordförandet gjorde dåligt jobb igår.

Så tajmingen var perfekt för att täcka över det totala Reinfeldska fiaskot igår.

Jonas N sa...

oldtimern, det var en ny teori. Den var kul! Än mer fantastiskt isf att man lyckades få med (s) att spela det spelet!

Impnerad!

;-)

Staffan W sa...

Läste igenom resterande tråd. Fortfarande inte en enda borgare som uttalar någon som helst kritik mot att "liberalerna" använt maffiametoder för att komma åt sossarna. Däremot börjar konspirationsteorierna hagla tätare än efter 9/11. Jonas N med flera vrider sig som maskar på kroken; "måste hitta nån sätt att vända det här stolpskottet till vår fördel, måste måste...".

En sorglig sörja. Återigen en bekräftelse på att den politiska hedern flytt högerfältet. Om den någonsin funnits där...

polhem sa...

Det har e ju patetiskt.

FP har olagligt spionerat pa sossarna.
Det ar fakta.
Allt annat ar bara skitsnack och ursakter och forvirrade konspirations teorier.

FP skall hangas ut i media for detta och forklara sig.

Att borgare forsvarar detta idiotiska beteende genom att beskylla sossarna for att valja ett strategiskt tillfalle att avsloja detta ar minst sagt lojligt.
Som om M inte skulle gjort samma sak. Och det e ju knappast sossarnas fel att de fatt inbrott pa sina datorer.

Anonym sa...

Staffan W,

Vad menar du med "maffiametoder"? Att någon finnig kille använder ett löjligt lösenord för att privat glutta på förbjuden information? På vilket sätt är det FP som parti som har gjort detta? Jämförelser med Watergate av en del mediapersoner är så pinsamma att det knappt går att tro att någon kan ha så dåligt perspektiv, och så svag verklighetsförankring. (Alternativt, så svaga historiekunskaper.)

Den stora nyheten är väl att sossarna har jättehemlig information som är så lättillgänglig (om nu någon verkligen tror att verkligt hemlig information skulle vara så tillgänglig).

Anonym sa...

Härligt med skadeglädje!

LUF-mupparna har verkligen skjutit sig i foten den här gången, hur dum får man vara?

Med sådana "finniga" motståndare och deras "fruktat intelligenta" och ännu mer finniga kommentatorer här så är valet vunnet...

Jonas N sa...

Krokodiltårar från Staffan igen. Och prat om maffiametoder :-)

Om det känns bättre för dig kan jag meddela att jag tycker det är helt rätt åt (fp) att det är de som drabbas av skandalen. Fp som är bland de mest ivriga att få läsa folks e-post och avlyssna deras telefoner, och som avfärdar farhågor om att sån't kommer att missbrukas och leda till massor av riktiga problem för vanligt hederligt folk. Och som istället pladdrar nonsens om 'rent mjöl i påsen' ...

... dvs de försöker nästan övertrumfa Bodström i sin iver.

Rätt åt partiet (fp) alltså!

LUF individerna som gjorde intrången är för det första klåpare som borde skämmas, skämmas för att avslöjas som så dumma, och de kommer att få känna av de rättsliga konsekvenserna vilket är helt rätt åt dem. Inga tårar från mig där!

Straffvärdet (det juridiska) för deras tilltag kan jag inte bedömma men det torde inte vara allt för högt. Man kan möjligen höja ögonbrynen åt att polisen för en gång skull är snabba och tar i ordentligt, något som den som drabbas bilinbrott eller misshandel nästan aldrig kan räkna med (och jag anser att detta är allvarligare brott, liksom att ljuga om sina medlemsiffror för att stjäla skattepengar)

Ledsen att jag inte kan blidka dig med mer indignation. Sådan skulle vara krystad och fejkad pss som din uppbragdhet över att över att borgerligt sinnade inte skriver kollektiva avböner och axlar kollektiv skuld här ...

Och som sagt, jag är tämligen övertygad om att vi inte har hela bilden klar för oss ännu ...

Jonas N sa...

Här får alla låtsas-indignerade vänstervurmare vatten på sin kvarn en gång till genom ytterligare bredsida mot folkpartiet

staffan w sa...

Ja alla som tycker att det är obehagligt att ett politiskt parti spionerar på ett annat är förstås "låtsasindignerade" och "gråter krokodiltårar".
Anfall är uppenbarligen bästa försvar i er lilla sandlåda.

Undrar om svenska folket är lika suget på att bli styrt av folk som uppenbarligen kastat den personliga integriteten i soptunnan?

Jonas N sa...

Mer krokodiltårar från Staffan

Varje politiskt parti håller koll på dom andra, spionerar om du så vill. Här har har man gått över lagens gräns, och detta har skett vid massor av tidigare tillfällen och sker hela tiden i valrörelser.

Mer låtsas-indignation från Staffan om ifall 'folket vill bli syrt av dem som kastat den personliga integriteten i soptunnan'

Kan grabben verkligen vara helt ovetandes om att att regering idag och alternativet i valet är (s) med Thomas Bodström som justitieminister??

Kan grabben verkligen ha missat det?

kas sa...

Den här typen av debatter hjälper alliansen att dölja den verkliga skandalen i svensk nämligen moderatledarens riktiga lögner och smålögner men som tur är så har han nu blivit avslöjad av sin egen partisekreterare.

En riktig politisk skandal

Findus sa...

Hörrni, jag insåg just en skrämmande sak. Mauricio Rojas, en av arkitekterna bakom fp:s batonglinje, är fd SSU-are. Kan det vara så att folkpartiets nuvarande politik är en stor SAP-ledd kampanj vars huvudsyfte är att smutskasta borgerligheten?

Typiska sossemetoder! Ingen rök utan eld!

Bruce Banner sa...

jonas:
Jag har följt den liberala bloggosfären eller vad fan man skall kalla den och dess kommentarer om den här skandalen.

För det första är det ingenting. Skulle det ändå vara någonting, är det en s-ledd konspiration med SSU-bulvaner i spetsen. Det verkligt intressanta är inte det faktiska brottet, utan tidpunkten för sossarnas presskonferens. Den allra allra största skandalen i hela skandalen som egentligen inte är en skandal överhuvud taget är dock sossarnas IT-säkerhet.

Ungefär detta har jag fått lära mig under det senaste dygnet. Att fristående liberaler totalt verkar sakna vilja till självrannsakan och intern kritik mot de egna leden är beklämmande.

Indignerad blev jag ärligt för fyra år sedan när Lasse Leijon åkte till Danmark och debatterade med klanledar-Pia i syfte att skaffa sig ett antirasistiskt alibi, för att sedan gå till val på blatteproblemet.

Nu är jag mer desillusionerad och där kan alla dra åt helvete, utom möjligen mp (som jag ändå har svårt att se mig själv rösta på). Hela skiten är resultatet av en allt mer skitig politisk debatt, som mer och mer handlar om att gräva fram skit om sina motståndare snarare än att slå sönder deras argumentation. Fan vet om det inte är resultatet av personvalsreformen som börjar visa sig i sin McRödvitblåa McSkepnad.

Nej. Jag vill missnöjesrösta och göra det rejält. Att rösta på Linda Rosings lite udda parti känns som den ultimata dissen mot det nuvarande politiska etablissemanget.

Och alla ni ungdomsförbundare som river ner valaffischer och åker fram och tillbaka för att sabba motståndares valmöten. Sug min kuk.

Jonas N sa...

Bruce, jag har noterat att du gjort liknande kommentarer på andra bloggar.

Jag förslår också att du läser Jonas Morian i ämnet, en nyktrare betraktelse.

Angående SSU-kopplingen vet jag inte vilket ben jag skall stå på, och jag har heller ingen aning hur det hänger ihop. Det kan lika väl vara så att några fd SSUare är sura på på sitt förra parti och drar i trådar och utnyttjar gamla kontakter och info för att ge igen mot (s). Trodde dom!?

Men att de ev brotten skulle förringas iom att det var LUFare hålelr jag inte med om. Det är väl snarare tvärtom så, att liberalt sinnade bloggare sällan känner särskilt stor (liberal) sympati med (fp) och inte är speciellt angelägna om att be om ursäkt å deras vägnar.

(men det sammanhanget verkar vara svårt att greppa för vänstra sidan här).

Sen håller jag med dig angående valaffischer, möten, och ännu mer försvunna röstsedlar, arrangerade ombudsröstningar på äldreboenden med bara ett parti's röstsedlar och faktiskt valfusk som säkert lär förekomma även detta val (dessbättre dock i väldigt begränsad omfattning)

Bruce Banner sa...

Då har du också noterat att mina kommentarer knappt besvaras överhuvud taget. Vare sig dom heter Ingarö, Federley eller Svanbo.

Jag förväntade mig inga ursäkter å andras vägnar. Jag förväntade mig kritik. Inte kanske av Leijonborg och Björklund eller ens LUF´s ordf. Men från liberala bloggar på internet, förväntade jag mig hård och frän kritik. Men i stället sopar man under mattan, låtsas som det regnar och stoppar huvudet i sanden, sjunger lalalala och skyller slutligen allting på alla andra. Debatten i vilken man säger vad man tycker, byts mot centralstyrda opinionsbildande mantran.

Jag är inte det minsta politiskt aktiv. Och jävligt stolt över det just idag.

(Morian har jag missat medvetet, vad en sosse tyckte om saken kändes inte så intressant.)

MIcke den andre sa...

Morian förklarade att dom "forum" det handlar om till viss del är öppna men att vissa delar är reserverade.

Vad dom har gjort är att gissningsvägen ta sig in på dessa ställen.

Juridiskt sett är detta naturligtvis ingen lek och inte den banalitet som högern försöker framställa det som.

Morian förringar på intet sätt detta vad jag kan se.

Anonym sa...

Bruce,

Har kommer lite kritik från mig, en liberal (ej folkpartist, då de knappast är liberaler):

Ungdomarna inom LUF, MUF, SSU och what-have-you är ofta idioter. En del vuxna politiker är också idioter, men dom hittar man företrädesvis inom PKV, S, MP och SD.

I övrigt vet jag inte varför jag, som liberal, ej representerad av något parti, skulle känna det minsta ansvar för att någon i något parti gör något korkat?

Man kan dock konstatera att det är en viss mentalitet bland "fildelare" -att går det att göra med en dator så är det nog lagligt- som leder till denna typ av idiotincidenter.

olydig sa...

Angående socialdemokraternas "timing" med presskonferensen, så är artikeln i dagens Expressen väldigt intressant:

Tillslaget mot folkpartisterna var noga planlagt men sprack klockan 22.18 i söndags kväll när TT, Tidningarnas Telegrambyrå, gick ut med Dagens Industris avslöjande att socialdemokraterna polisanmält folkpartister för intrång i partiets interna nätverk.
Rikskriminalens plan för att säkra bevis spolierades av TT-telegrammet.

[...]

Kockan 23.55 insåg socialdemokraterna att åklagaren inte skulle agera och inledde sin presskonferens.


Razzian stoppadDet hela är givetvis en socialdemokratisk konspiration, där SSU'are har infiltrerat LUF för att antal år sedan, hållt en låg profil (sleeper cells), för att störta partiet vid valrörelsen. Sedan är givetvis rikskriminalen och Säpo, jouråklagare Carita Liljeström, biträdande chef för rikskriminalen Christer Ekberg, TT och Dagens Industri delaktiga i den socialdemokratiska komplotten.

Åtminstone om man ska tro de "liberala" kommentatorerna...

Oldtimern sa...

Det man kan fråga sig om denna spionkultur..är bara vanlig hos Fokpartiet eller gäller detta hela alliansen.
Man borde undersöka ifall de tagit del av informationen?

Anonym sa...

olydig,

Artikeln du länkade till ger ju en bild av en självupptagen sosseapparat som anser sig själv kunna bedömma svårhetsgraden av ett brott, och anser sig ha rätt att få poliser och åklagare att dansa efter deras taktpinne. Jag tycker inte det är smickrande alls för sossarna att dom beter sig som kungar i ett kungadöme. Det är rätt pinsamt att polisen hoppar som pudlar genom ringar så fort sossarna lyfter på luren.

För svåra våldsbrott däremot kan man få vänta förgäves på polishjälp. Det är skillnad på folk och folk i väldigt jämlika Sverige.

Ullan sa...

Dick Erixon tycks ha slutat läsa tidningarna:

Men kom ihåg: socialdemokraterna sparade på denna ”chockartade” fp-aktivitet till dagen för oppositionsledarens TV-utfrågning. Man låg på skandalen i flera månader. Värre än så är det alltså inte. Medierna borde låt socialdemokratins egen bedömning av allvaret i händelsen vara vägledande: den är inte värre än att den används i valtaktiska spelet. Och så borde medierna förhålla sig till skandalen. Med andra ord: återgå till att granska regeringsalternativens politik.

Flera månader? Sjöshult kontaktade (s) i onsdags och frågade om dataintrång. Först då verkade (s) på allvar förstå att de faktiskt var utsatta för dataintrång, och genast satte stopp för möjligheten att gå in. I samma veva anlitades ett it-säkerhetsföretag för att kartlägga hur systematiskt intrånget har varit. Rapporten om dataintrångets omfattning tillställdes (s) i söndags. Sjöshult sade i kontakten med (s) att han skulle publicera sina uppgifter på måndag. Och (s) planerade gå ut med saken måndag morgon. (s) polisanmälde saken i söndags och polisen ville omgående göra razzia med fick nej av åklagaren. Skälet till att polisen ville göra razzia omgående och innan saken läckt till media är givetvis att man inte vill riskera att bevisning förstörs. Nu läckte saken till media innan polisen hunnit göra razzia. Och enligt Ulvskog utsattes (s)-högkvarter runt om i Sverige för ett enormt massmedialt tryck varför de valde att gå ut med saken söndag kväll. Det finns givetvis möjlighet att (s) valt söndag kväll istället för måndag morgon för att avleda uppmärksamhet från Reinfeldt, men att det skulle ha handlat om att (s) suttit på saken i flera månader för att släppa det vid rätt tillfälle finns det inget stöd för om man utgår från det som hittills skrivits i media. Notera att möjligheten till dataintrång fanns ända fram tills i onsdags. Om (s) varit medveten om saken tidigare så skulle de väl ha vidtagit åtgärder då och inte fortsatt ge möjligheten för obehöriga att spionera och därmed försämra sina möjligheter att vinna valet.

Ida Andrén sa...

Geezez... Här har (m) och (fp) pepprat oss i flera år med "hårdare tag" och "brottslingar skall sitta inne", folk skall språktestas, det skall vara ordningsbetyg i skolan från lågstadiet, Ordnung Muss Sein och fan och hans mormor skall straffa alla som inte vet hut och håller sig på sin plats.

Nu ser vi hur mycket det var värt! Brottsliga handlingar kan urskuldas och ursäktas bara de syftar till ett borgerligt Machtübernahme!

Alliansens politiker är falska som vatten. Gud hjälpe oss alla om dessa moraliskt korrupta människor skall regera landet.

Anonym sa...

Är det verkligen så osannolikt att (s) känt till detta sen mars (eller tidigare) och att man tyckt att det varit en bra godbit att sitta på?

Är det en omöjlighet?

Anonym sa...

Om (s) varit medveten om det tidigare så är det väl en baggis att lägga ut lite lagom intressanta uppgifter.

Exempelvis SÄPOS generella säkerhetsföreskrifter till alla partier.

Ida Andrén sa...

Jomenvisst, anonymous, det är nog sossarnas fel att borgerliga politiker begår brott. Individuellt ansvar passar sig nog bara för "de andra", t ex bidragstagare eller invandrare eller arbetslösa.

Inte skall väl politker i alliansen behöva ta något eget ansvar inte? Usch nej!

Skyll på brottsoffret bara! Det är ju en beprövad taktik vid rättegångar.

Ert hyckleri och er falskhet är faktiskt helt makalös.

Anonym sa...

Ida,

Har du hört talas om "två bollar i luften" eller rentav fler? Mer än en tanke i huvudet?

Försök! Det är inte så svårt.

Ida Andrén sa...

Men, anonymous, en bitter liten människa som du måste väl kunna komma med en bättre elakhet än så!

Upp med lilla hakan! Bättre kan du! Gör som alliansen - undvik allt som har med moral och ansvarstagande göra!

Anonym sa...

Ida,

Vem är det som är "bitter liten"? Är det projektion kanske?

Ärligt talat är hela den här "skandalen" pinsam. Jag är inte folkpartist, och ogillar samtliga partier i Sverige. Men timingen är så pinsam att min röst går till vad som helst utom vänsterblocket.

Anonym sa...

Ida,

Ge inte upp så lätt. Det kan vara svårt i början. Om du ändå inte klarar det antar jag att du på nytt kan finna trygghet i att citera Marita Ulvskog.

Micke den andra sa...

Har du hört talas om "två bollar i luften" eller rentav fler? Mer än en tanke i huvudet?
------------------------

Fler som trampar vatten....

Anonym sa...

Jag anonym 9:56 (över 1.90 och glad) är alltså den som Ida kallar liten och bitter.

Anonym sa...

Har du hört talas om "två bollar i luften" eller rentav fler? Mer än en tanke i huvudet?
------------------------

Fler som trampar vatten....


Ignorance is bliss....

PKFV sa...

"Men timingen är så pinsam att min röst går till vad som helst utom vänsterblocket."

Märklig logik. Timingen beror ju på tidpunkten då en folkpartist valde att läcka till media. Detta sedan det varit känt på högsta nivå i partiet sedan ett halvår.

Vad har vänsterblocket för skuld i detta?

Jonas N sa...

PKFV

Två saker, helt klart att (s) visste om detta redan innan, deras beskrivning av tidslinjen som återgavs i DI behöver inte vara osann. Men du kan vara fullständigt förvissad om att de bara berättade sån't som var bra för dem. Inget om vad de visste innan förra tis/onsdagen

Den andra saker är att ingen vet vem som försåg Sjöshult med informationen och för denne visade att man kunde logga in som sigge/sigge. Redan påståendet att denne skulle ha "reagerat på de smutsiga arbetsmetoderna" låter aningen suspekt. Vidare finns det ingen som faktiskt påstått att uppgiftslämnaren är en folkpartist, istället antyddes det iom att denne sas vara "en uppgiftslämnare inom folkpartiet".

Ingen vet vem denne 'uppgiftslämnare' är och vi lär heller inte få redan på det iom medlarskyddet. Men det skulle sannerligan vara intressant att veta och säkert och kasta lite nytt ljus över hur det hänger ihop.

För övrigt är det nästan (sorg-)lustigt att se hur illa (fp) sköter sin mediala 'damage control'. Jag får anstränga mig för att komma saker de kunde ha gjort sämre.

Nu hoppas jag att (s) försöker veva detta några varv till och ffa några varv för långt. Folk är inte dumma (iaf inte alla) och tillräckligt många bröjar inse att (s) hellre vevar detta än vad valet handlar om (deras poltik hittills och den eventuella efter valet).

Folk gillar inte att bli lurade, och Svenskar (i större utsträckning än andra) brukar fatta sympati för dem som blir påpucklade av den starkare.

Ulvskog får gärna gå ut och jämföra Lejonborg med en våldtäktsman ett par ggr till

Micke den andre sa...

Nu är du ute och trampar vatten igen.

Det enda relevant du skriver handlar om kramandet.

Där har du helt rätt.

Om dom kramar för mycket blir det mer synd om er än nånsin och då är det klart att ni vinner.

Därför är det bra om Ulvskog håller käften i fortsättningen och låter Reinfeld sköta snacket.

Då vinner vi.

Jonas N sa...

Micke,
Även angående det andra har jag rätt. (s) har själv vidgått att de redan tidigare 'misstänkte' dataintrång. Det kan förvisso betyda både det ena och det andra.

Men allvarligt talat, om de misstänkte sådant borde de iaf sett till att de (endast) 26 personer som hade tillträde till den innersta nivån skulle tillämpa de mest elementära datasäkerhetsrutinerna vid användandet.

Herregud, vi pratar om ett parti som har nästan obegränsat med ekonomiska medel, och som nu i media gråter ut om att hela deras valkampanj har förstörts och hur allvarligt detta har drabbat dem.

Och som rimligtvis blir utsatta för massor av hackningsförsök regelbundet. Men nu säger att man inte hade en aaaaaning om att det kunde vara på detta sättet.

Jag är tillräckligt luttrad för att veta att (s) alltid försöker spela sina kort i rätt ordning och vid rätt tillfälle. (Se bara på hur(fp) sköter denna skandalen så inser ju varenda kotte att (s) spelar i en helt annan division)

Även angående 'uppgiftslämnaren' har jag rätt. Ingen vet vem det är, och att 2 veckor för valet anonymt läcka detta till DI innebär definitivt att man inte har folkpartiets väl framför ögonen, att detta effektivt skulle skada (fp) i valrörelsen. Om han nu ville detta och gjorde detta lyckades han med sitt uppsåt. Men då är 'folkpartist' en helt missvisande beskrivning.

Men, nu vet vi inte vem det var, eller varför han/hon gjorde så, vilken effekt denne trodde/ville det skulle få, eller strikt talat inte heller om denne person ens existerade. Och jag säger, att hade vi vetat hade vi varit lite mer upplysta.

Konstigt att du hela tiden känner att du behöver säger emot mig!

Fast kul att vi är överens om en sak: Jag har alltid gillat Uslvskog ..... OCH Pär Nuder!
:-)

Micke den andre sa...

Konstigt att du hela tiden känner att du behöver säger emot mig!
--------------------------

Det är väl så med folk man uppskattar.

Tror inte jag hade blivit så förbannad på Ali heller om jag inte gillat honom.