onsdag, november 22, 2006
Enpartistaten
En sammansvärjning bestående av bland andra Transportarbetareförbundet, Marita Ulvskog och cheferna för landets länsarbetsnämnder misstänks ha mutat känd brittisk kommunisttidning.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
16 kommentarer:
Ha ha !
Schysst!
Såg den där för ett par timmar sedan och log för mig själv...
"Sverige får toppbetyget 10 i alla kategorier utom en: politisk kultur. I begreppet ingår [...]att förlorare i val utan knot accepterar resultatet."
men ÅÅÅÅÅÅÅH pucko pucko pucko (anon 10.41)
det är en borgartidning med en borgarsyn på demokratin. hur svårt kan vara att förstå? det märker man om man läser själva artikeln i economist. det är klart de tycker det ska vara maktskifte utan politikskifte. så just den bedömningen säger också rätt mycket.
/j
surt sa räven....och så hoppas jag det fortsätter många år!
Ha ha! Du snodde min ide!
Anonymous said...
"Sverige får toppbetyget 10 i alla kategorier utom en: politisk kultur. I begreppet ingår [...]att förlorare i val utan knot accepterar resultatet."
-------------------------------
Ja men avikelsen på den punkten var marginell och säger lika mycket om ert eget förhållnings sätt till saken.
Det skiljer sig ju från vänsterns i det att många av er vill avskaffa parlamentarisk demokrati för att garantera att kapitalet styr.
Vad det säger om er"acceptans för valresultat" är uppenbart.
Ja, fast undersökningen försenades flera år eftersom man var tvungen att invänta valet i sept för att öht kunna bedöma hur väl ett maktskifte skulle kunna fungera.
Sen fick man dessutom undanta Katrineholm från undersökningen.
(Där har man inte haft skifte sedan allmän rösträtt infördes. Därför är det också (s) skyltfönster på hur bra det blir om de bara för bestämma ensamma och ffa ostört)
Intressant och lite ironiskt att Tjeckien betecknas som en fullständig demokrati med tanke på diskussionerna om partiförbud mm. Fast undersökningen färdigställdes väl innan det.
Annars är väl resultatet i stort inte särskilt förvånande.
Pinsamt av the Economist att man glömde väga in hur stor del av folks ekonomi som styrs via den nästan "perfekta demokratin". För de flesta är det "perfektare" att bestämma själv över sina egna pengar.
Sverige brukar få all möjlig beröm i alla möjliga och omöjliga sammanhang, vilket beror mer på bilden av Sverige än verkligheten. Man kan trolla mycket med statistik.
Tjeckien är en bra demokrati. Det du säger är ju att det är diskussioner om partiförbud. Kommer aldrig att ske men dem diskuterar det iallafall. Dock så förbjöds det hej vilt i kommuniststater när det begav sig och begås i exempelvis Nord Korea och en del stater i mellanöstern. Men det blundar vi för, eller hur.
fattar fortfarande inte varför du låter din bloggs kommentarfält vara en anslagstavla för alla möjliga fascister, esbati.
/j
Oavsett vad man kallar dom så svarar dom inte på vad Alis inlägg handlar om.
Det hade varit mindre talande om dom låtat bli att svara överhuvudtaget just den här gången.
Det ár inte den fórsta undersókningen som váger statistik och i sjálva verkat ger betyg efter hur "socialdemokratisk" en stat ár. Inte sá konstigt att Sverige vinner dá. Sen handlar det snarare om vilken bild Sverige har utomlands, och den bilden ár samma bild som de som nástan alltid har makten har fórmedlat (sossarna). Testa att bo utomlands och ni kommer att márka att Sverige numera bara ár ett land bland andra.
Kan också vara värt att notera att Alis partikamrater i Nordkorea får 1.03...
(men man kan inte räkna på det här sättet - detta är ordinaldata och då är inte medelvärde tillämpligt.)
Jag visste att den skulle komma.
Komentaren som förklarar att undersökningen är ett kommunistsiskt beställningsjobb .
Där kan man snacka om hjärntvätt och likriktning.
Lite OT. Anonymous 11:20: Tjeckien är på flera sätt en bra demokrati, det tycker jag också. Min kommentar var lite slarvig, partiförbudsfrågan handlar om lite mer än diskussioner. Den största politiska ungdomsorganisationen KCM (kommunistisk) är upplöst av det tjeckiska inrikesministeriet pga av en skrivning om kollektivt ägande av produktionsmedlen, dess moderparti KSCM som tar en icke obetydlig plats i det tjeckiska parlamentet (12,8 % av rösterna i senaste valet) samt EU-parlamentet (6 av 24 platser, näst störst) har ifrågasatts och en specialkommission har inrättats från högerhåll för att undersöka om partiet är lagligt. Det är en i mitt tycke obehaglig politisk utveckling i en demokrati, där vissa politiska intressen får avgöra legaliteten hos andra intressen.
Jag vet inte hur du kan förekomma kommissionens utslag genom att säga att det "aldrig kommer att ske", men det är allvarligt nog att man överväger möjligheten.
Sedan vad gäller partiförbud i kommuniststater som Nordkorea eller annorstädes, så är det självklart inte något att blunda för. Just Nordkorea hamnar också allra sist på the Economists lista, vilket inte är särskilt förvånande. Men kanske just därför är det extra olyckligt ifall EU-landet Tjeckien skulle sälla sig till den obskyra skara stater som medger en sådan politik.
Rätten att uttrycka en åsikt och opinionsbilda kring den måste vara okränkbar, hur illa somliga än må tycka om åsikten i sig.
Skicka en kommentar