fredag, november 03, 2006

"Israel skjuter vilt i Gaza"

Maskit Bendel från ”Läkare för mänskliga rättigheteri Israel” skriver om de pågående israeliska övergreppen i Gaza. Hon beskriver också det som många under lång tid har slagit larm om, användandet av okända vapen mot civilbefolkningen, vapen som armén alltså vägrar att beskriva för den medicinska personalen, varför de har svårt att verka:
Vid ett besök på Shifa-sjukhuset, det största statliga sjukhuset i Gaza city, fick gruppen se chockerande bilder av lik som var brutalt lemlästade, brända och ”smälta”. Bilderna underbyggde de påståenden som gjorts av lokala läkare om märkliga sorters skador. De berättade att de hade allt svårare att behandla allvarligt skadade patienter.
Var är reaktionerna? Har vår utrikesminister fastnat hos fondkommissionären?

När SvD trycker artikeln är man för övrigt noga med att samtidigt påpeka att ambassadrådet Ran Yaakoby från förbrytarregimens legation i Stockholm på söndag ”ger sin syn på den spända situationen i Gaza”. Jo, det är ju förstås lätt hänt, när en rasistisk stat smälter ner mindervärdiga folkelement med hemliga vapenslag, att det uppstår en ”spänd situation”. Det behöver förklaras, så folk inte går omkring och tror att det finns en ansvarig part.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Varför håller egentligen palestinierna på och skjuter raketer in i Israel från Gaza?

Vore det inte bättre att de gjorde något konstruktivt åt sin egen situation?

Anonym sa...

Varför håller egentligen Israelerna på och skjuter raketer in i Palestina?

Varför håller egentligen Israelerna på med folkmord?

Varför håller egentligen Israelerna på och terroriserar sin omvärld?

Varför håller egentligen Israelerna på och ockuperar mellanöstern?

Varför tillåter världen en mordisk apartheidregim att hålla på så här?


Varför?

Göran S. sa...

Jaha så när Israel strider med bomber, tanks och bulldozers tillhörande en av världens största armeer så är det förståligt eftersom dom slåss mot ett palestinskt folk utrustat med gatsten och raketer.

Det är ju tydligt att palestinierna är de som gör fel!! ... eller inte.

Anonym sa...

Varför gjorde arbetarjudarna i Warsawa-ghettot motstånd?

Varför gjorde de inget konstruktivt istället?.....

Anonym sa...

"Varför gjorde arbetarjudarna i Warsawa-ghettot motstånd?"

Israelerna är trots din demonisering inte ute efter att utrota palestinierna vilket tyskarna försökte göra med judarna. Du kanske bör läsa lite historia. Världen blir lite mindre svart /vit då.

Anonym sa...

kyckling

Anonym sa...

anonumous 6:09 PM:
Gött så om judeförföljelserna i Tyskland inte hade handlat om utrotning utan bara om att stjäla ett folks land och beröva dem all mänsklig värdighet så skulle judarnas motstånd varit oberättigat? Nice.

Anonym sa...

Stjäla deras land? Ni Israel hatare har länge gapat om att ockupationen är konfliktens innersta kärna. Vad hände då när Israel lämnade Gaza? Inte fan satte Hamas igång att bygga upp sin stat, nej istället så eskalerade attackerna mot Israel. Och ändå är allting Israels fel.