tisdag, december 05, 2006

Balansera

Det här är lika väntat som patetiskt.

Arabpanik, borgarpropaganda och tropikhattig utrikesrapportering på daglig basis är Fair and Balanced. Att komplicera beskrivningen av en komplex företeelse, är det icke. Den fria televisionen är fri att rapportera om sådant som de fria liberala mediemogulerna gillar. Missbruk beivras.

Eva Hamiltons ord sammanfattar läget:
Redan på lördagen, i ett av våra mest sedda program Rapport, fanns ett inslag där det tydligt framgick att Castro är diktator och att befolkningen fick det sämre efter revolutionen, säger hon.
Jomen utmärkt! Balansera dokumentärer och samtal med att i nyhetssändning sprida en fet lögn.

Democracy

There's no escape.
The big pricks are out.
They'll fuck everything in sight.
Watch your back.

Harold Pinter, Februrary 2003

10 kommentarer:

polhem sa...

Menar ni hekt seriost att befolkningen INTE fick det samre efter revolutionen?

Det maste ju vara darfor sa manga Amerikaner flydde fastlandet och riskerade liv och lem nar de simmade till Kuba....

Anonym sa...

Men kom igen, polhem! Klart att den yttersta överklassen, Batistas folk, på Kuba fick det sämre efter revolutionen. Men att revolutionen 1959 innebar en stort steg framåt för den stora majoriteten av Kubas folk finns det väl ingen som i dag betvivlar?

Oavsett hur kritisk man än kan vara mot dagens odemokratiska Kuba så kan man ju aldrig komma ifrån det faktum att folket nu har det oändligt mycket bättre än den gamla totalitära Batistaregimen ohöljda tyrani.

Polhem borde kanske försöka sig på att studera lite historia. Ty han drar skam över hela borgerligheten med sitt okunniga pladder.

Erik F sa...

Anonym 12:11.

Lite lästips: http://lanic.utexas.edu/la/cb/cuba/asce/cuba8/30smith.pdf

Rapporten visar klart att Kuba ligger sämre till idag än 1958 på nästan samtliga socioekonomiska områden, jämfört med andra länder i latinamerika. Läs undersökningen, all data är hämtad från offentliga källor (FN, IMF m fl).

Kuba var alls inget U-land 1958. Men idag kanske man kan säga det.

Anonym sa...

"Den yttersta överklassen" lämnade knappast Kuba simmandes eller på små flottar. Dessutom så fortsätter flykten kontinuerligt, medan jag inte hört om ett enda fall där något flytt på en flotte från USA till Kuba. Har någon annan det?

Patrik sa...

När ett land måste sätta upp hinder för att befolkningen inte skall lämna det så känns övrig argumentation överflödig.

Anonym sa...

Satan så svagt. Först censurerar svt-ledningen en sketch om moderater i Bingoroyale, sedan lägger sig nytillträdde svt-vd:n platt för en tittarstorm på borgerliga ledarsidor. Men det är trots allt skönt att man får veta exakt hur fri den fria televisionen är.
/starkölsvänstern

Anonym sa...

"Men att revolutionen 1959 innebar en stort steg framåt för den stora majoriteten av Kubas folk finns det väl ingen som i dag betvivlar?"

eh? det finns något så vackert naivt över detta. jag vill bara krama skribenten.

Anonym sa...

Bättre än under diktatorn Batista hade och har det nog.Men det finns grader i helvetet...
Äkta socialism har ingenting med att staten ska lägga sig i invånarnas frisyrer att göra.
(Castro gick offentligt ut och sa att män inte skulle ha långt hår 1971.) Det handlade ju knappast om liv och död,men är ett bra exempel på Castros patologiska kontrollbehov.
Allvarligare exempel finns, t.e.x hur föräldrar hade skyldighet att rapportera homosexualitet hos sina barn och hur homosexuella internerades på 70 och 80-talen.
Socialistiska och kommunistiska ledare ska föregå med gott exempel och ge fan i sina invånares sexuella läggning så länge det inte handlar om pedofili,zoofili,nekrofili el.dyl.
Och ALLA som flytt i gummibåtar över ett hajfyllt hav var/är faktiskt inte CIA-agenter.

Anonym sa...

Kuba 1958? Jo-jo, Batista-tortyr och utbredd fattigdom, enorm analfabetism, en stinkande flora av horhus och dobbel, maffia-jetsets som drar fram i Havana, det fåniga flinet från ett bakåtslick född med silversked. Det är sånt som borgarynglen i Sverige kallar "demokrati". Idag, Kuba 2006, ett modernt land komplett av gratis utbildning, sjukvård till alla, en solidaritet som sträcker sig över hela den tredje världen, bäst i klass i ecological footprinting och katastrofberedskap, en växande ekonomi, etc, etc, etc. Då gråter dom svenska borgarynglen för detta innebär i deras spartanska nervsystem att det finns en massa pengar i statliga sektorer och inte i privata, d v s i fickorna på deras lika äckliga själfränder i Miami och i Washiongton, statsterroristerna. Pengar som skall slösas upp ("tillväxt") med en arrogant självklarhet kännetecknande endast av de som ej känner riktig empati. Kampen går vidare. Helt klart är att en liberal värld är en värld i mörker, en kapitalistisk gruva som hotar rasa samman varje kvartal.

Svensk Nihilism sa...

Vem bryr sig om Kuba fick det bättre eller sämre; kommunism och kapitalism är två sidor av samma mynt: konsumism.