tisdag, december 05, 2006

Komma, punkt punkt punkt

Jag slutar blogga. Tar en paus för att reflektera över mitt eget liv, läget i klasskampen och sambandet däremellan. Pausen kommer att vara någonstans mellan en och jättemånga veckor.

88 kommentarer:

Audun H sa...

En pause er dårlig for arbeiderklassens stilling i klassekampen på kort sikt.

Samtidig er arbeiderklassens stilling på lang og mellomlang sikt adskillig sterkere dersom du har nødvendige balansen mellom tid på klassekamp og eget liv.

Derfor god pause og jeg gleder meg til du er tilbake.

Kom forresten gjerne på besøk til Norge snart.

Anonym sa...

Tråkigt, det har varit ett sant nöje att läsa kommentarerna från någon tillhörandes ett utdöende släkte.

"mitt eget liv, läget i klasskampen och sambandet däremellan"

Kanske dags att spendera alla kulor som du tjänat på din kommunistiska profil? Kapitalism är underbart, inte sant?

Cornelius Knös sa...

Det var en väldigt, väldigt tråkig nyhet. På gränsen till bedrägeri att skriva så länge och så väl och så så hastigt bara lägga av. Hoppas du fattar pennan snart igen. Och lycka till!

Anonym sa...

Jag ser fram emot när du har tänkt klart och återkommer som "tokliberal"!

Tuomo sa...

punkt punkt punkt, nu jävlar!

En dag att se fram emot.
Ta vara på dig.

Fredrich Legnemark sa...

Bah, kommer sakna bloggen....jeje, bara du fortsätter agiterandet, under andra former.

Micke sa...

http://www.thewire.co.uk/m3u/holgerczukay.m3u

Libertin sa...

kom tillbaka, snart, vänsterrörelsen behöver dig. damn.

Anonym sa...

Tråkigt, men jag ser fram emot att sambandet mellan ditt liv och klasskampen blir ännu tydligare. Lycka till med det.

Anonym sa...

Man behöver inte vara vänster för att beklaga att Ali slutar blogga. En bra blogg är en bra blogg oavsett om man delar bloggarens åsikter eller inte. Och på motsvarande sätt: en dålig blogg blir inte bra bara för att man håller med om det som skrivs.

Det svenska politiska blogglandskapet är väldigt torftigt och förutsägbart. Den stilistiska finessen, humorn och de oväntade perspektiven lyser alltsomoftast med sin frånvaro. Men denna blogg skilde sig från mängden.

Ibland tror jag att Esbati och Fredrik Malm är de enda två bland unga (eller till helt nyligen unga) svenska politiker som förtjänar att kallas intellektuella.

Clausewitz sa...

Tråkigt, Esbati, come back soon.

Men vänta nu, Fredrik Malm, intellektuell? Det finns många intellektuella högerprofiler, men Fredrik Malm?! Är du allvarlig? Det jag har sett av honom visar mest på klåfingrig smutskastarretorik.

Ex: Det gick en skitkass serie i UR:s regi om ideologier, när det kom till kommunism så fick Malm och Kalle Larsson debattera. Fredrik Malm var helt oförmögen att debattera några faktiska idéer eller hitta fram till några intressanta tankar kring temat, trodde snarare att det var SVT Debatt och började skrika om Sovjet. Kalle drog ett resonemang om vad man heter kontra vad man är som gick Fredrik helt förbi. Intellektuell? No.

Neoliberal Agenda sa...

1962 författde Thomas Kuhn De vetenskapliga revolutionernas struktur där han menade att varje människa, eller grupp av människor, redan har ett fastlagt mönster inom sig för att uppta och sortera information. De fakta som passar in i denna paradigm passar lätt in som pusselbitar i den redan rådande paradigmen, medan de bitar som inte passar in (de som pekar på felaktigheter, motsättningar) i paradigmen systematiskt sorteras bort som anomalier (undantag, lögner e.d.).

När en människa konfronterats med en tillräcklig mängd anomalier kommer det ske en inre revolution där ett paradigmbyte sker.

Den nya paradigmen anammas för att reducera mängden besvärande anomalier. Denna inre revolution kan man skåda i många lustiga exempel ute i samhället där alldeles nyss övertygade socialister plötsligt blivit goda kapitalister. Ofta är det bara en mognadsprocess som får dem att förkasta ungdomens paradigm.

Kuhn menade att paradigm förändrades med tiden ungefär såhär:

Paradigm -> Normalt tillstånd -> Motsägelsefullheter -> Kris -> Revolution -> Nytt paradigm

Troligvis befinner sig Ali i krisstadiet. Snart plopppar det ut en nyliberal ska ni se, eller iaf. en socialdemokrat...

Anonym sa...

Som van läsare av denna blogg vill jag mitt i sorgen och saknaden dela med mig av en kort historia.

Neo var nya på scenen och jag beställde ett gratis ex. Konstaterade snabbt att det var en otroligt dum tidning.
Jag erhöll så småning om ett nytt nummer, varefter en rosslig kvinna med gnetig och hård stockholmsdialekt ringer och erjöder en rabatterad prenumeration. Jag ber att fundera på saken, då jag ju är student
och valet nämligen står mellan olika tidskifter.

En vecka därefter ringar man mig på nytt och denna gång erbjuder man dessutom Per Ahlmarks brevväxling med George Klein (!).
Samtalet fortsätter och avslutas på följande sätt:

- ... men, eh, nja, jag har någ trots allat valt den andra tidningen ... ja

Här börja jag mumla, och börjar otroligt nog få någon sorts samvetsbetänkligheter ; vilka egedomligt patetiska figurer...

-... det blev..eh, jag fortsäter nog med Folket i Bild, ja...

Sist högt, tvärt och och stammande wisky rossligt stämma:

-Uh,...Uh,Urschäckta, men vad sa du att det var enför tsidskrift?!

Annica Tiger sa...

Hoppas pausen inte innebär att du slutar blogga för gott. Det skulle bli ett stort hål i bloggosfären i så fall. Men med de idiotkommentarerna du får ibland kan jag förstå att du "ger upp".

Jag kommer att titta förbi med jämna mellanrum och hoppas på att " Komma, punkt punkt punkt"-inlägget inte längre ligger överst.

Annica

Ryan sa...

Lycka till Ali.

Johan Ingerö sa...

Vet inte vad som är värst. Att du slutar blogga eller att jag nu fått den där satans schlagerlåten på hjärnan...

Tora sa...

NEJ! Vadan detta!? Det kan aldrig vara bra. Kram.

Pelle sa...

Nu måste jag lägga om mina internetvanor. Nu blir det till att kolla mailen först...

Hoppas verkligen du kommer tillbaka Ali!

Anonym sa...

Oj så tokigt mycket tråkigare det kommer bli tills du är tillbaka på bloggscenen.

Men ska man sluta så är det verkligen ett av de bättre sätten att sluta. Att lägga upp gamla Dschinghis Khan's hit. Ett tips för den nördige är att Vikingarna har gjort en fantastiskt rolig cover på denna låten som finns med på deras "Kramgoa låtar 8".

Maria Fabriani sa...

Neeej! Du får inte sluta! Du är för bra! :c/

Gudmundson sa...

Hoppas på kort paus.

Egendom är stöld sa...

Tråkigt för oss som uppskattar texterna och för bloggosfären, men allt har sin tid. Hoppas att du får en nytändning så småningom. Eller skriver en bok! Gör det!

(Jag får mig ett gott skratt när jag läser att de nyliberala amatörpsykologerna i sin Ayn Randska hybris tror att det är på grund av deras enorma övertalningsförmåga som du måste ta dig en allvarlig funderare. Vi emotser alltså med spänning din metamorfos i nyliberal riktning. Hehehe...)

Mikael Bergman sa...

Kommer att sakna dina tokposter. Kom snart tillbaka.

Anonym sa...

Är pausen månne avsedd för att du äntligen skall göra slag i saken och med en liten eldkastare "röka ut överklassen" för att använda dina egna ord?

Anonym sa...

Det är bra att ta hand om sig själv oxå men kommer sakna dig och hoppas du är tillbaka snart!!!

vitkor sa...

Lätt den bästa bloggen! Har följt den sen starten.
Kom tillbaka snart Ali, och led oss i revolutionen!

Anonym sa...

Det här är ju typ ända bloggen jag orkar läsa, du kan ju inte lägga av!! Aja, lycka till med allt. Jag har verkligen uppskattat den här bloggen som utbildande och inspirerande!

Anonym sa...

Synd. Även om jag inte överhuvudtagit kan förstå ditt sätt att tänka, så kommer jag sakna bloggen. Det är för övrigt den enda blogg av politiskt natur som jag har brytt mej om att kommentera på. Så du berör. Kom tillbaka när du laddat batterierna. Ha en skön ledighet.

Pelle sa...

Synd, den svenska bloggosfären förlorar en av sina största karaktärer. Hoppas du kommer tillbaka med ännu mer glöd och energi än du haft nu - du behövs!

Anonym sa...

Tror och hoppas innerligt att du kommer tillbaka med en aning mer balanserande åsikter. Den militanta vänsterextrimismen har gått för långt.

Anders sa...

Kan helt förstå att det kan kännas som att en paus från bloggandet behövs. Särskilt när kvaliten på kommentarerna verkar ha sjunkigt i samma takt som kvaliten på inläggen ökat. Sitta och städa bland högstadiehöger och vilsna antisemiter från putins svenska fanclub lär inte vara på någons tio-i-topp. Hur som helst är det en skam att Sveriges intressantaste unga vänsterröst inte har en fast kolumn i någon stor dagstidning, men det är väl priset för att vara så tydligt partianknuten antar jag. Hoppas på snar återkomst i någon form!

Anonym sa...

Bra där rödskägg! hoppa upp ur ankdammen och upptäck livet!

Anonym sa...

Även om jag nästan inte delar en enda av Alis politiska uppfattningar, beklagar jag att hans blogg upphör eftersom den gav en inblick i de drivkrafter som animerar en liten del av den yttersta vänstern - ibland på ett roligt sätt, och ibland på ett skrämmande vis. Dessutom verkar Ali vara en verkligt intelligent och sympatisk person på andra plan.

Jag beklagar dock att han varit frikostig med att släppa in grovt antisemitiska och rasistiska kommentatorer, även då han i förväg modererat kommentarerna och därmed haft chansen att ta bort lagstridiga och rasistiska utfall. Detta samtidigt som kritik mot hans resonemang, eller mot ovannämnda kommentatorer, mycket ofta censurerats bort. Det är också synd att Ali nästan aldrig förde någon debatt med de som kommenterade. Jag lyckades aldrig förstå varför han höll fast vid envägskommunikation, även när han fick berättigad kritik i sak.

En annan besvikelse är också att Ali nästan aldrig fördömt Irans politik idag, eller Ahmadinejads odiskutablet nazistiska hat och folkmordsdrömmar. Särskilt oansvarigt, beklagligt, obegripligt - och rent ut sagt svekfullt - är detta, då en mycket stor del av inläggen i övrigt handlat om Mellanöstern, där Iran idag spelar en oerhört viktig och potentiellt farlig roll. Hur kan man skriva så mycket om Mellanöstern men hela tiden lyckas att "glömma bort" Iran roll?

Jag önskar Ali all lycka, och hoppas att pausen ger tillfälle till både läsande och resande, som kanske får honom att bredda sin inställning i de här frågorna. Tack för den här tiden!

Anonym sa...

Kommunism är:

- att efter nästan två års bloggande helt sonika sluta utan så lite som ett tack till läsarna. Allt handlar om agitatorns "eget liv" och "klasskampen". Läsare och kommentatorer är bara en del av de grå, anonyma och undgängliga "massorna".

Morten Drægni sa...

Trist, men du får ha en god pause. Bare den blir like kort som den pausen jeg prøvde meg på for en liten stund siden.

KAS sa...

Bäste Ali
En av dina anfäder (Lenin) sade en gång att inget var så svårt som väntans och tystnadens tider ... just nu så befinner sig många socialistiska tänkare just i en sådana tid, i ett slags vacum där inget ser särskillt ljust och trevligt ut.

För Dig som fortfarande är ung så är 30 år av stiltje bara en del av ditt liv för mig så är det slutet ... bär med dig den röda fanan i tysthet och ge dina erfarenheter till nästkommande generationer.

Vördsamt Bloggaren KAS

Majoriteten sa...

Dagens arga, bittra och oresonliga vänster behöver mer kärlek. Klicka här så kommer ni till en sida där en låt om kärlek spelas upp automatiskt.

Förhoppningsvis får det er i balans igen.

Anonym sa...

Tack för en grymt bra blogg Ali!

det är väl aldrig fel att sluta med något när man är på topp(jmf Björn Borg)

Anonym sa...

Alis blogg var i princip det enda intressanta i hela "bloggosfären".

A-K Roth sa...

Må du, Ali, använda din paus på bästa möjliga sätt. Sök sanningen och ärligheten inom dig. Den kanske finns bakom all hatpropaganda. Anonymous som skrev om din likgiltighet inför Irans tyranni och rasism pekade ut ett av dina problem.

Det är aldrig för sent att göra det rätta. Men det måste finnas mod och vilja att bättra sig.

jinge sa...

Ta det lugnt några veckor Ali och ladda batterierna. Du behövs, inte bara i det rena partiarbetet utan även i bloggosfären. Tänk bara tanken på hur glada all nyliberaler och andra bombhögermänniskor blir även fast de säger annat. Den glädjen kan du väl inte unna dem? :)

Anonym sa...

Varför sån uppståndelse?

Troligen har väl sanningen om hur Ali lever i verkligheten krypit för nära i kommentarerna (trots ihärdigt raderande) och hotar förstöra mytbilden.

Alis blogg består till huvudsak av följande: Försvar av Göran Persson och (s), angrepp på Israel och hat mot allt vad borgerlighet heter.

Själva bloggen har ju från första post varit en bas för Alis riksdagskandidatur. Genom att hävda att han minsann inte alls kör en sådan kampanj skaffar han sig ett alibi och kan fortsätta köra på. En "bok" med bloggtexterna. Sedan gick det åt helvete i valet, folket valde fel och tja... helt plötsligt var det inte så kul längre.

Kommentarsfälten har varit under all kritik. Ett virrvarr av antisemitiska floskler (hej Mika!) och allmänt hat mot alla som inte delar åsikterna. Innehåller ett inlägg fakta som motbevisar Alis post så raderas det. Innehåller det flera sidors klipp&klistra från någon extremistsajt om troll, bush, andar och demoner och israel så godkänns det.

10 rubel på att Ali kommer tillbaka som (s) och på valbar plats.

Anonym sa...

Suck och gäsp, tänkte först skriva nåt om exempelvis kommentaren 5:37, men what's the point? Ville bara säga att det här är en fantastisk blogg. Den är överlägsen alla andra vänsterbloggar jag läst i frågan om rapphet, intelligens och stridbarhet. I själva verket är du en av anledningarna till att jag i dag följer en rad politiska bloggar av olika kulör. Det blir ett jävla tomrum efter dig.

Rush L sa...

Ali har en skärpa som förnumstiga timbrotalibaner bara kan drömma (våta) drömmar om. Som läsare av en hel del politiska bloggar kan man konstatera att trakasserierna här saknar motstycke, iaf när det gäller politiska bloggar. Vad detta behov kan bottna i kan man ju bara spekulera i.

Oppositionsarbetet på nätet sköter sig F.Ö ganska bra själv med gossar som folkpartisten Erik Svansbo.

Ida s sa...

NEEEEEEEEEEEEEJ!


Hur ska man nu fördriva sin tid om du inte skriver Ali? Men för all del, alla behöver vi väl pauser.


But remember: du e bäst!

malin sa...

din röst behövs, ha det gott,

Anonym sa...

Det finns intelligens och attityd bakom den här bloggen och en hel del humor. Det var också en källa till nödvändig information. Dessutom är den något som inte alla bloggar är: välskriven.

Förbannat trist.

Uffe

zianne sa...

Du skriver verkligen skarpsinnigt och välformulerat. Därför är det desto tråkigare att du slutar att blogga. Men pausen varar förhoppningsvis bara för en kort tid... eller är du kanske på väg att starta en vänstertidning? (man kan ju alltid hoppas :)

Ha en skön paus!

JB Josefsson sa...

Jag tror Ali i grund och botten är åtminstone embryot till en realpolitiker av klassiskt vänstersnitt. Valutgången blev en flopp och av den hägrande platsen vid köttgrytan inom statsförvaltningen blev det noll och intet.
Samtidigt är inte Ali dum utan inser nog att det alltmer sjunkande stödet för VP under Ohlys mandat närmar sig 4% spärren.

Gör som Marita Ulvskog, bli sosse och den politiska karriären har mångt större förutsättningar. Lycka till.

mika sa...

Detta var en tråkig nyhet Ali även om jag önskar dig all vila du behöver.

Frågan är bara vart alla nyliberala dårhusmuppar (representerade en masse ovan) skall ta vägen med sina kraschade bloggförsök nu? Kommer de att spränga moskeer? Kommer de att volontera till apartheidstatens ockupationsarme?

Hur skall de nyliberala dårhusmupparnas ackumulerade vansinne kunna hållas tillbaka? I detta avseende har din blogg haft den oönskade funktionen av uppsamlingsfilter för den värsta sortens liberaler, nu får LUF ta sitt ansvar...

Jonas N sa...

Ja, jag är väl lite kluven.

Jag har här funnit en källa till mycken underhållning och emellanåt fått mina värsta fördomar om vänsterkidsen överträffade.

Men jag har också lärt mig nyttiga saker om hur vänster är funtad och vilka demoner den jagar.

Jag har väl på sista tiden i lite mindre utsträckning provocerat kvarvarande tankeförmåga hos dem som hänger här. Mest för att de vänstermänniskor med sådan har lämnat sajten och/eller inte skrivit så mycket i kommentatorsfälten, och ännu mindre velat försvara sina ståndpunkter.

Det finns säkert en möjlighet att Ali migrerar högerut för egen vinnings skull och för även han inser att egenintresset och makt- och styrambitionerna aldrig kommer att bli mättade inom (v).

Fast retoriskt har han tagit alldeles för många absoluta och oförsonliga ståndpunkter för att någonsin kunna tas på allvar som sosse. Av människor som vill och kan tänka själv alltså.

Inom socialdemokratin däremot finns f.t. en tydlig längtan om mer vänster- och mer slagordsretorik av gammal klasskamps- och polariseringssnitt. Om motsättning mellan kapital och 'arbete'. Och där, speciellt på vänsta sidan, kommer nog inte Alis harranger här och tidigare inom (v) vare sig vara kända, ihågkomna, förstådda, eller en belastning.

Alltså, jag ser gärna att Ali forsätter sitt slagords- och hata-dom-andra -eldande. Han utgör en nyttig påminnelse om vad den högljudda vänstern egentligen står för och åskådliggör varför den har urartat där den har fått bestämma.

Sen har jag i princip inget alls till övers för falska människor, som säger annat än dom menar och står för därför att det gynnar dem bättre just där och då. Och jag önskar egentligen inte sossarna den typen av 'politiska entreprenörer' med streberambitioner på insidan av partiorganisationen.

Men, å andra sidan, Marita Ulvskog har ju varit (och är fortf) en genuin tillgång för de borgerliga, för dem med mer frihetliga ideal och därigenom också för Sverige.

Så visst hoppas jag att Ali 'finns kvar' i en eller annan kapacitet. Och om den typen av människor nu nödvändigtvis skall försörjas av våra skattemedel är det bättre med Ali-typer på vänstra sidan än totalt slätstrukna kafferepspladdrande tomtar (oavsett politisk hemvist)

Så, Ali, höj rösten så att du märks även framöver ...

Du gör nytta för Sverige då , jag lovar!

:-)

Tuomo sa...

Ooohh... (med en liten tyckasyndomton i uttalet)

Jonas N, din lilla hybrisfjant. Vart ska du nu ta vägen?
Prova skriv lite på din egen blogg så får du ett gott mått på hur intresserade folk egentligen är av ditt trams. :)

Anonym sa...

Han håller på med ett världsrekordförsk i skitstövleri.

Stör honom inte.

Peter Björkman sa...

Inte dumt med time-out. Efter valrörelse och ett intensivt bloggande under längre tid.

Du har upprätthållit en uppdaterad och skarp och humoristisk (oftast svart humor förstås) politisk blogg, från en intellektuell vänsterståndpunkt. Din paus lämnar ett tomrum. Men pausen är behövlig för att hämta nya krafter.

Välkommen tillbaka.

Simon sa...

Åh trist, det här har varit en viktig blogg för mig personligen. Särskilt inför valet blev jag uppmärksammad på tendensiösa vinklingar i nyhetsrapporteringen som jag nog annars inte hade reflekterat över på samma sätt. Hoppas du kommer tillbaka någon gång.

Anonym sa...

Håller helt med dig, Simon. Esbatis blogg har gett många tillfällen till djupare reflektion över framförallt vad som sägs i media i olika sammanhang. Det har betytt mycket att ha en daglig uppdatering med knivskarp analys och ofta väldigt underhållande kommentarer. Tack för denna blogg, Ali! Hoppas jag får möjlighet att läsa mer av dig i Flamman.

Felix Englén sa...

Kom igen, Ali, och eränn att du inte hade råd att betala bloggavgiften.

Eller,
Kom igen när du har betalat domänavgiften.

Du kan åtminstone låtsas vara lite proletär :)

j-lo sa...

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

Anonym sa...

Hoppas på att läsa dig igen snart, inshallah!

Anonym sa...

Smart att sluta med något när man är på toppen.

Anonym sa...

Du kommer alltid att vara min kommunistbloggare.

Oldtimern sa...

Kan tänka mig att bloggandet suger rätt mycket tid från en. Satsa på träff med folk irl? =)

redundans sa...

En välförtjänt paus. Jag hoppas personligen att du kommer tillbaka med en blogg som inte baseras på dagsaktuella kåserier utan realpolitiska teorier utifrån CMS-arbetet.

Anonym sa...

Tack för en suverän blogg. Hoppas att du hittar motivation att fortsätta igen någon gång.

Var rädd om dig och lycka till!

Kram

Anonym sa...

Ali, Betraktar du dig själv som en Iransk patriot?

Anonym sa...

Salam!

Har alltid varit besviken på Ali. Han är själv iranier men jag har aldrig hört honom yttra ett negativt ord om den regim som fick oss att fly hit. Han pratar ofta om apartheid, men aldrig om den könsapartheid som upprättats i Iran under mullornas styre.

/Armin

Anonym sa...

Landssorg utlyst - ledaren har stupat!

Nej men allvarligt, den här bloggen har varit oundviklig att läsa för alla i "rörelsen" oavsett vad man tyckt om Ali som person. Det råder ingen tvekan om att du har ordets makt.

Annars anser jag angående Iran att Chávez principiella stöd till den islamisistiska regimen (well, så nära principiellt det går) är ett av hans främsta misstag. Däremot har jag nada emot att Iran bygger bilar och hus åt Venezuela, eller att man försvarar Irans självklara rätt till fredlig kärnkraft...men fackaktivisterna som slängs i fängelse borde få stöd av en socialist som Chávez.

Tromp sa...

Heile Noreg ventar. Vårt land er villige til å oppgi vår suverenitet igjen, eventuelt inngå i ein pan-skandinavisk union om pausen ikkje blir for lang. God pause!

Petteri sa...

Ta hand om dig Ali och ta det lite lugnt ett tag, det har du gjort dig förjtänt av.

Kramar

Staffan W sa...

Jag tror nog att Ali börjar blogga igen. Det är svårt att vara tyst när man har nåt att berätta. Men en andningspauspaus är välförtjänt.
Tack för knivskarpt bloggande, från en som inte håller med om allt men en hel del :)

Anonym sa...

Jag hatar dina åsikter.....men du har ju ialla fall åsikter, därför vill jag fortsätta att läsa din blog

Albin sa...

Tråkigt att Ali ska sluta skriva på sin blogg, men helt förståeligt. Det måste ta en oerhörd tid och kraft att skriva denna eminenta blogg. Dessutom är alternativkostnaden hög:-), som nationalekonomer uttrycker det.

Hoppas att du kommer tillbaka i framtiden.

Goesta sa...

Det var förfärligt trist att läsa. Hoppas att du kommer tillbaka snart.

Tack för alla texter!

Louise Pettersson sa...

En vecka är väl ingen paus och inte nödvändigtvis jättemånga heller. Du behöver inte nödvändigtvis skriva så tätt. Du kommer att bli läst ändå. Det är den här raddan av kommentarer ett bevis på. Man kan verkligen fråga sig i vilken mån bloggande är särskilt meningsfullt jämfört med andra politiska aktiviteter eller annat man kan göra. Och till alla skadeglada liberaler: jag känner inte Ali Esbati men han har inte gett intryck att vara den typen som vänder 180 grader på grund av en modest valmotgång till följd av vänsterns kroniska kris.
Det tråkiga för vänsterpartiet var att ni inte åkte ut 1998 i stället för att få en valframgång. Då hade ni varit tvungna att satsa lite mer på det utomparlamentariska arbetet och det hade varit bra för det politiska klimatet i Sverige och skapat ett opinionsläge som på lång sikt förebyggt borgarnas framgångar. Det är dock min högst privata teori. För övrigt så tycker jag att man snarare ska satsa på kollektivbloggsprojekt. Alla dessa ensamvargar som ska tävla om att ha något vettigt att säga hela tiden - det tjänar bara liberalerna på. Mer kollektivism skulle gynna den svenska bloggvärlden.

Anonym sa...

Alla har rätt att vila sig och tänka över situationen. Hoppas du kommer tillbaka snart med nya krafter! Sveriges bästa blogg och en av vänsterns intressantaste röster kommer att behövas även i fortsättningen.

Anonym sa...

grattis

Ryan sa...

Haha, han ligger på topp i bloggtoppen.se listan fortfarande. There's something about Esbati that makes us unable to stop reading his blog!

PS. Erik Andersson, vad är en islamisistisk regim? Islamis?

Anonym sa...

There's something about Esbati that makes us unable to stop reading his comments!

Anonym sa...

Ryan--> Jag anatar att du bara lekte mallig. Nog vet du väl vad en islamistisk regim är för något?

Anonym sa...

SLUT på pausen nu Ali!!!

Mission: Iran sa...

Be omide didar!

Ali Esbati sa...

Tack till alla som hört av sig här eller på annat sätt med önskan om god fortsättning.

Titta gärna in på bloggarna i länklistan. Ett särskilt slag vill jag slå för Approximation:

http://approximationer.blogspot.com/

Mr Latvia sa...

att ali fortfarande ligger på bloggtoppen är ungefär som när crazy frog låg på engelska topplistan. Folk gillar ett gott skratt helt enkelt, men alla skämt kan dras för långt...

Anark sa...

Tavaritsj!

Tack för Moscau-videon, jag har lyssnat på den dagligen sedan du satte upp den. Tror att jag minns låten svagt från min barndom, tydligen skulle den ha varir OS-låten 1980, men detta förhindrades av kapitalisterna.

Vilket stick!

Kossaken hej, hej, hej, leert die Gläser!
Natascha ha, ha, ha, du bist schön!
Tawaritsch hej, hej, hej, auf das Leben!
auf dein Wohl, Bruder hej Bruder ho! Hej, hej, hej, hej!

Må du återvända snart (under delvis modifierad fana).

Fredrik sa...

Hoppas du aterkommer. Jag maste erkanna att jag ofta inte haller dig i mycket, men uppskattar att lasa din blogg.

Dylan sa...

Tack för en bra, klok och läsvärd blogg. Hoppas att d

Vidare anser jag att smutskastningen i kommentarerna har varit en plåga att se. Dels för att en del har gått till angrepp mot bloggaren själv(somliga verkar inte förstå att det faktiskt sitter en levande och tänkande individ framför tangentbordet...), och för att den andra delen har använt en högerretorik som man har börjat ta efter mer och mer, dvs all vänster är kommunism och stalinism. Skärp er om debatt ska kunna föras! Man kan inte debattera politik om den ena sidan jämt och ständigt måste stå i defensiv position.

Nadia sa...

Jag önskar dig Ett Gott Nytt År 2007.

Hälsningar
Nadia

Anonym sa...

God Jul och Gott nytt år, kom inte tillbaka på ett bra tag.