torsdag, januari 18, 2007

Palestinafrågan i riksdagen

Idag kommer Carl Bildt att svara på en massa interpellationer i riksdagen, varav fem handlar om Mellanösternkonflikten. Kan bli intressant, för den som kan följa via web-tv klockan 12 och framåt. Snabbprotokollet läggs ut några timmar senare.

15 kommentarer:

Jakop Dalunde sa...

Mehmet Kaplans interpellation rätt bra, värd att kolla på.

Anonym sa...

Det är ingen idé att räkna med annat än vänsterfloskler och vurm för palestinaterrorister. Carl Bildt har ungefär samma åsikter som Per Gahrton, ordförande i Palestinagrupperna.

Helle Klein, Per Gahrton, Olle Svenning och andra palestinavänner jublade när Bildt blev utrikesminister.

Det säger ganska mycket...

Jakop Dalunde sa...

Du har korrekt uppfattning, vi gillar terrorister. Helst sådana som riktar in sig på barn och oskyldiga.

Anonym sa...

Carl Bildt berättade att Sverige skänkte 650 miljoner kronor till palestinierna förra året. En ökning med 25% jämfört med 2005.

Det är fanimej en skandal att vi pungar ut med en dryg sexhundrafemtio miljoner kronor till en befolkning på 3,5 miljoner som röstat in en terrororganisation i demokratiska val! En befolkning som har fortsatt terrorismen genom att skjuta raketer från det självstyrande Gaza mot Israel. Till ett samhälle som fortfarande vägrar att erkänna Israel och att leva i fred med grannlandet.

Jag vill reservera pengarna till folk som förtjänar dem. Dra in stödet till palestinierna tills de accepterar cviliserade krav på samlevnad i fred och förhandlingar.

Inte ett öre till den palestinska krigsviljan och islamistiska vägrarfronten!

Anonym sa...

alf svensson är uppenbart helt knäpp. mannen är som ett halvsenilt eko av israels ambassad.

/j

David Sillén sa...

Det blir alltid såna sköna polariseringar i de här debatterna. Antingen är man terroristsympatisör eller så är man folkfördrivande sionist... Av debatten i Sverige att döma är det vidare en enkel höger-vänsterfråga. Why detta infantila tunnelseende på båda sidor, why?

A-K Roth sa...

Både höger och vänster borde inse att man inte skickar pengar till grupper som begår terrorattentat och hetsar till brott.

Ali Esbati sa...

Ja, jag håller med om att det borde råda konsensus om det skändliga i att Sverige har ett militärt samarbete med Israel.

Anonym sa...

gäsp.
hur många obekväma kommentarer har du censurerat idag ali?
50?

Anonym sa...

Jag rekommenderar trötter en historisk bok.

http://www.aftonbladet.se/vss/kultur/story/0,2789,977224,00.html

Varför diskuterar alla dessa försvarare av sionism aldrig grunden till konflikten? Varför? Beror det på att det är ett script som går runt, runt, runt.

Det är tyvärr också så att all det icke-våldsmotstånd som gjorts av palestiner genom åren ignorerats. Och bristen på våldsamma reaktioner från deras sida förvånade sionisterna back in the day.

GM sa...

Grunden till konflikten?

Ett folk som kämpade för överlevnad mot ett folk som under denna tid styrdes av nazisten Haj Amin? Nej då, riktigt så enkelt är det inte. Försöker bara nyansera debatten.

I kriget 1948 gjordes, som i alla krig, misstag och vidriga aktioner av båda sidor.

Att påstå att endast judarna begick mord på de passiva araberna är att förvanska historiens sanning.

Båda folken har rätt till en egen stat. No question about that.

alandalus sa...

Var kan man läsa snabbprotokollet?

Ali Esbati sa...

Samma länk, där det står "kammarens protokoll". Det står att protokollet läggs upp ungefär vid midnatt.

alandalus sa...

ok tackar

Anonym sa...

Paulo Pissoffi,
Per Gahrton gör fullkomligt bort sig genom att basera hela sin okunniga artikel på en ny bok av Ilan Pappé. Även de mest radikala "nya historikerna" i Israel, t.ex. Benny Morris som är den mest respekterade, sågar honom med fotknölarna som en scharkatan.

Googla gärna Morris och Pappé och läs själv. Det är ett skämt, och otroligt skrattretande att Gahrton viftar med Ilan Pappé.

Det kommer för övrigt en replik i Aftonblaskan den här helgen... Stay tuned.