fredag, mars 09, 2007

Mellanösterns enda demokrati arbetar vidare

Den israeliska människorättsorganisationen B'Tselsem rapporterar att israeliska trupper i Nablus använt en elvaårig palestinsk flicka som mänsklig sköld vid en genomsökningsräd.

En grupp tyska biskopar på besök i Israel reagerar som varje människa rimligen gör, om hon inte bestämt sig för att blunda för palestiniernas mänsklighet: med bestörtning över muren och med ett konstaterande att Israel bedriver en brutal rasistisk politik:
This is something that is done to animals, not people.
Biskoparna anklagas nu för antisemitism.

5 kommentarer:

Nils sa...

Ja, de beskrivs som antisemiter. Men inte för det uttalandet som du valde att citera, utan för att de i ett annat uttalande gjorde jämförelser till nazister och Förintelsen.

Anonym sa...

Dom sionistiska ockupationssoldaterna och deras ideologer i Knesset beteer sig som nazister och det dom gör mot palestinierna är en form av långsam förintelse. Så det är isf en mkt adekvat jämförelse. Fullt i linje med vad majoriteten av vad världens folk tycker. Att man på folkpartiets kansli och på den israeliska ambassaden har en annan åsikt är ju förståligt. Ni har en annan dagorning mer belagd i mörker, brunsvart mörker, kan man säga.

Raphael sa...

Så om man t.ex. jämför att låsa in palestinier i ghetton med att nazisterna låste in judar i ghetton är man antisemit?

ClaesW sa...

Raphael

Du har just hittat kärnan i det antiislamistiska budskapet.

Joakim sa...

Låsa in? Boende i den palestinska Hamas-myndigheten är inte medborgare i Israel och har självklart ingen automatisk rätt att fritt gå över gränsen till grannlandet Israel (även om Israel trots all terror släpper in massor till arbeten och förörjning i Israel).

Sedan är "Raphaels" logik lika svag som det mesta som kommer från extremvänstern. Judar i tyska och europeiska getton sattes där pga rashat mot judar. Judar försökte inte krossa den tyska staten, predikade inte annihilering av det tyska folket och sprängde inte tyska skolbarn i luften på bussar. Judarna i Tyskland erbjöds ingen "fredslösning" eller självständighet, utan bara en enda sak: industriell likvidering och bränning.

Det är några av skillnaderna.