onsdag, maj 16, 2007

Elände och katastrof med vänsterinflytande

När den rödgröna majoriteten i Malmö presenterar sin kommunala budget är en av huvudpunkterna för den skånska högerns kritik, att vänsterpartiet har fått för mycket att säga till om.
– Vänsterpartiet har i flera år krävt bostadsförmedling och att arbetslösa ska få 30 timmars förskola. Nu viker sig socialdemokraterna. Det gillar vi inte.
Säger alltså Eva Bertz från folkpartiet. Moderaten Anja Sonesson, vars parti ju annars inte har mycket till övers för den offentliga barnomsorgen, säger att ”kötiden till dagis riskerar att förlängas om man låter arbetssökandes barn få rätt till 30 timmars förskola”. Skön människosyn.

4 kommentarer:

Trött på idiotin sa...

men inte ska arbetslösas barn ha social kontakt förstår du väl. Arbetslösa får väl skylla sig själv, dom skulle väntat med att skaffa barn. Och jobb finns det så vad är problemet?(IRONI)
Solidaritet och kärlek åt folket och framförallt till våra barn!

Viktor sa...

Vet att "sparka på den som ligger" är ganska uttjatat men det är ju väldigt talande just nu. "Dina föräldrar är arbetslösa, nu får du inte leka med dina kompisar! Du ska sitta med mamma på AMS!"

Keep up the good work Ali.

Anonym sa...

Alla som har barn inser skillnaden mellan 15 (t.ex. Sollentuna), 20 (t.ex. Sundbyberg) eller 30 timmar i veckan på dagis för barn till arbetslösa (eller föräldrarlediga).

Borgarnas strategi är komplex men också enkel att sammanfatta: gör den offentliga servicen så dålig att folk vänder sig mot den och inte vill betala för den via skatter. Komplexiteten ligger i att uppmärksamma alla små dolda nedskärningar, t.ex. när en dagisfröken får 50% "skrivbordstjänst" men likförbannat på något sätt räknas som "en personal".

Ett problem är att vänstermajoriteter i olika kommuner inte alltid fört en politik som varit mycket mer vänster. Ibland förefaller det också handla om inkompetens snarare än ideologi.

I dessa tider är det viktigt att vi ställer de jobbiga frågorna på föräldrarmötena, ringer tjänstemännen på kommunerna och sätter press, skriver de nödvändiga insändarna i lokaltidningen etc. Min erfarenhet är att det biter bra när det sammantagna trycket blir stort. Vanlig enkel aktivism.

Hatten av för Vänsterpartiet i Malmö. Mer sånt.

/J

Anonym sa...

Bra jobbat av borgerliga KVP att klämma in det där träffande citatet precis längst ner i artikeln.