torsdag, september 06, 2007

Om bonusar i Flamman

Läs gärna min krönika i veckans Flamman.


PS. SvD Näringsliv rapporterade igår (ej på nätet) att 20 toppchefer för hedgefonder och riskkapitalbolag i USA förra året tjänade 657,5 miljoner dollar vardera. Det är drygt tjugotvåtusen gånger mer än genomsnittsamerikanen. Den genomsnittliga hushållsinkomsten i USA ligger nu lägre än år 2000.

10 kommentarer:

kulmagen (ptv!) sa...

hehe, bästa krönikan hittills. azadi!

FredrichL sa...

Mycket bra!

Richard sa...

Det blir bara roligare och roligare att följa din blogg Ali! Tycker du skriver sjukt bra och roligt.

Anonym sa...

Hu då så hemskt! Bättre sitta på sofflocket och gnälla och kräva sin rätt av andras arbete.

Mr. JB

Anonym sa...

MR.JB som i Jubel Buskisidiot borde kräva en plats på dårhuset, jag betalar gärna skatt för att slippa ha gnälande debila parasiter ute i samhället...

Anonym sa...

100 miljarder före skatt eller efter? Känns som en stor del av bonusarna även går som skatt...

Timbroid sa...

Det är drygt tjugotvåtusen gånger mer än genomsnittsamerikanen. Den genomsnittliga hushållsinkomsten i USA ligger nu lägre än år 2000.

Om detta är sant, vilket jag betivlar, så undrar jag vad det har med rikas inkomster att göra? Genomsnittinkomsten går ju upp även upp då de rikare blir rikare.

Är det så att det har blivit fler singelhushåll?

Anonym sa...

Du satter fingret pa ett intressant problem, hur agare ska fa foretagschefer att jobba pa basta satt. Om det nu ar sa att bonusar inte hjalper innebar det ju att foretag som ger chefer bonusar kommer att ga omkull pa sikt jamfort med foretag som inte anvander denna strategi. Vad ar da problemet? Marknadens inbyggda mekanismer minskar eller eliminerar ju just det du pratar om, ofortjant hoga chefloner. Ni i vanstern ogillar ju dessutom agarna, sa ar det inte da bra att de blir av med pengar?

Mr Lovelace

Anonym sa...

Buskidioten hade en plats på dårhuset 1968 under plakatvänsterns värsta dagar. Jag är numera entledigad och andra må ta min plats, parasiter eller inte. Numera betalar jag för mig själv och är tämligen nöjd med det. Kräv bara inte jag skall betala för dig, antiparasit som du är.

Mr. JB

Alexander sa...

hur kan agare betala vd:ar osv for mycket ifall man verkligen tror pa vansterns devis att foretagsagare agerar pa ett satt som syftar till att maximera profiten?

Anstallda chefer som far for mycket i lon ar inte ett bra satt att profitmaximera eller hur?

Gordon Gecko i Wall Street tog aven han upp problemet med overbetalda chefer. Borja skara mer i organisationerna och sparka overflodiga chefer sager jag.