torsdag, oktober 18, 2007

Det svider i hjärtat

Ska vara med på detta på fredag, biografen Zita. Vore kul om inte publiken a priori består av folk med imamer på loftet:
DET SVIDER I HJÄRTAT
av Oscar Hedin, Sverige 2007, 75 minuter

I samband med att filmen har premiär arrangerar Laika Film & Television AB, Re:Orient i samarbete med Folkets Bio två seminarium med rubriken: VAD FÅR EN SVENSK UNG MAN ATT VILJA BLI MARTYR?

Fre 19 okt 19.00:
Medverkande: regissören Oscar Hedin, Magnus Norell Terroristforskare vid FOI och Ali Esbati vänsterdebattör samt Mirvat Zaaroura, syster till Hassan som dog i Tjetjenien. Samtalsledare: Per Wirtén chefred. Arena.

Sön 21 okt 14.30:
Medverkande: regissören Oscar Hedin, s-kvinnors Nalin Pekgul och poeten/skribenten Mohamed Omar. Samtalsledare: Johar Bendjelloul, Kulturnyheterna SVT.

Pris: 100 kr

7 kommentarer:

Anonym sa...

En annan kommentar till händelsen :)

http://jihadimalmo.blogspot.com/2007/10/det-svider-i-skinnet.html

gudmundson sa...

Äntligen en länk! Nu väntar jag bara på fast placering i högermarginalen under rubriken "fröken höger".

Anonym sa...

ALI NÄR KOMMER REVOLUTIONEN? HASTA LA VICTORIA SIEMPRE, KROSSA KAPITALISMEN//

Anonym sa...

Kolla in trailern till filmen på

http://uk.youtube.com/watch?v=omMg7BZikL4

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Aktuellt uppmärksammade detta i onsdags. "Religionen Islam blir ofta synonym med martyrskap och terrorism. Det är absurt. En miljard människor är förstås inte terrorister. Ändå finns en koppling.
Oscar Hedin: -Jihad och martyrskap är naturliga delar av Islam. De här killarna hämtar inte det här någonstans utanför Islam utan det är en del av Islam och de har lärda som legitimerar det här strävan att söka martyrskap.
Men martyrskapet föds också ur en känsla av global orättvisa. Att ett muslimskt liv inte är lika mycket värt som ett kristet eller judiskt.

Så, det är absurt och det finns globala orättvisor, men vad blir bilden av Islam av Aktuellts sändning och av filmens regissör? Ja på vilket annat sätt kan man tolka det än att Islam = föder terrorism. En religion för terrorister alltså. Vad sägs om den här kopplingen då: Klu Klux Klan hämtar sina idéer ur kristendomen, de får dem inte utanför kristendomen iaf. Slutsats kristendomen = föder radikala rasister. Det är min analys. Jag ska se om jag kan få filmstöd för att göra en film om det.

Anonym sa...

Såklart även kristendom leder till radikalism. All religion är hjärntvätt men en av dom snuskigaste religionerna är Islam med sina anspråk på världsherravälde. Dessutom tyder det mesta på att det muslimska tankesättet leder till ekonomisk stagnation om man inte råkar upptäcka att man lever ovanpå en oljekälla. Alla borde kasta av sig sina religösa ok. RSOIS

alandalus sa...

Ali, skulle jag få min kommentar godkänd om jag skrev att:

"..en av dom snuskigaste religionerna är judendom med sina anspråk på världsherravälde [ZOG]. Dessutom tyder det mesta på att det judiska tankesättet leder till ekonomisk stagnation om man [inte rövar andra människors mark]"