tisdag, oktober 30, 2007

Historia

Idag har det rapporterats att regeringen vill göra historia till kärnämne i skolan. Ett bra beslut, som vänsterpartiet länge ensamt arbetat för. En allsidig och fördjupande historieundervisning i skolan är mycket viktig, för att vi som samhällsmedborgare bättre ska kunna förstå och gripa in i vår samtid. Det gäller alla som går i skolan. En annorlunda syn på historiekunskaper och historisk förståelse, kan innebära att man istället inrättar statliga historieskrivningsmyndigheter för att genom dekret tillrättalägga historien i dagspolitiska syften.

Kalle Larsson påminner om en skojig debatt i ämnet 1999. Replikväxlingen med folkpartiets representant går inte av för hackor.

Läs, och läs vidare.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Synd bara att historieämnet i skolan är helt och hållet präglat av borgerlig ideologi.

Vi borde snarare sträva efter att minska eller hellre avskaffa de ideologiska ämnena och öka den tid som används till ämnen som engelska, delar av ämnet svenska, matematik och naturvetenskap.

Anonym sa...

Jösses, riksdagen... vilken jävla sandlåda för gamla elevrådsordföranden.

Robert sa...

Kanske lite sent att kommentera nu men här är en intressant kommentar på ämnet: http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article276612.ece