måndag, november 05, 2007

Kriget mot terrorismen (u.p.a.) erbjuder kombinerat familjerådgivnings- och konflikthanteringspaket

Denna fantastiska nyhet hade jag missat. Notera svärfaderns missbedömning i stort och smått av vår samtid:
Så jävla blåsta är väl inte myndigheterna att de tror på vad fan som helst. Men det gör de tydligen.
Eh, ja. Och varje dag jobbar makthavare i den politiska och journalistiska sfären för att vi ska tro på vad fan som helst som myndigheterna tror på i detta avseende. Det skapar en god stämning i samhället och samling kring de västerländska värdena.


[Tipstack Mattias H]

5 kommentarer:

Anonym sa...

Absurdismen är som alltid starkt närvarande inom etablisemangets agerande och resonerande. Således inget nytt. Vad jag fann av intresse var en länkarna som du gav, Ali. Det förslag som folkpartiet skrivit angående användandet av militära resurser i polisiära ärenden. Ådalen 1931 skall ej få stå i vägen för kampen mot terrorismen skriver dom. Det här är ännu en litet evidens av att decenniers kompromisspolitik var och är en återvändsgränd. Att Saltsjöbadsavtalet 1938 nu mer än någonsin framstår som meningslöst och att liberal demokrati bygger på skoningslöst klassförtryck där alla medel är tillåtna.

Så här skriver också folkpartisterna:
"Detta inbegriper svåra avvägningar som måste göras mot en frihetsälskande, demokratisk och liberal bakgrund. Här kan medborgarna räkna med Folkpartiet liberalerna."

Knappast.

Anonym sa...

Terroristerna ska eftersökas, pengarna ska spenderas, oavsett resultat. Samma koncept som alltid när staten bedriver någon form av verksamhet, och samma resultat: Totalt fiasko.

Then französke-kocken och pasteybakaren sa...

Oväntat att det var populisten Johan Pehrson som skrivit... suck

Anonym sa...

Lägg därtill att al Qaida i grunden är en myt. Bin Laden hade ingen terror-organisation, han var bara oerhört rik och religiöst fanatisk, detta tills en organisation hittades på i hans namn i en rättsal på Manhattan. Detta för att kunna åtala Bin Laden i dennes frånvaro för ambassad-bombningarna i Kenya och Tanzania 1998, åklagarsidan behövde en kriminell organisation som bin Laden kunde utpekas som ledare för - så föddes myten al Qaida som sedan dess använts i en mängd politiska syften som allmänheten annars aldrig hade gått med på - tom. BBC har rapporterat om hur denna myt skapades. Bin Laden själv började inte använda namnet förrän flera år senare i de fall myten råkade passa dennes intressen i strävanden för en "renlärig" islamsk stat. Talibanerna däremot är verkliga, det var dessa som bin Laden medfinansierade, tillsammans med CIA när de slogs mot ryssarna i Afganistan. Anledningen för ryssarna, likväl som amerikanerna, handlade då liksom nu om kontrollen över Mackinders Heartland. Har man en unipolär vision så är detta överordnat precis allt annat. Bush junior har även själv blivit finansierad av bin Laden i lite yngre år, dock inte Usamna utan av lite äldre släktingar i dennes stora familj, detta när junior hade lite affärsäventyr inom oljebranchen (bla. Arbusto energy).

//steelneck

Anonym sa...

Enligt shejk Omar är al-Qaida i allt väsentligt besegrat i Irak: “al-Qaida har besegrats moraliskt och även rent fysiskt”. Terrororganisationens taktik har under senare tid gått helt i baklås. Medlemmar som tidigare kunde slinka undan i skydd av södra Bagdads befolkning efter ett angrepp kan inte längre finna någon fristad: ”Vi spårar upp och dödar dem. Om de grips av amerikanerna har de tur.”

:-)