fredag, mars 21, 2008

Kongress

Ska till Ung Vänsters kongress, som började igår. Önskar världens bästa förbund - 105 i år! - all framgång.

Under tiden, läs Josefin Brink om ungdomsrabatten på arbetskraft.

Uppdatering: Det var fint att vara med på kongressen i Arboga, att lyssna på de engagerade diskussionerna och se de som nu lämnade förbundsledningen efter att ha dragit tunga lass bli välförtjänt vackert avtackade, gamla bekanta som vuxit till sig och blivit vassare, och nya stjärnskott. Sådana kamrater poppar inte upp slumpmässigt. De formas i rörelse. För vänstern är det oumbärligt med ett starkt ungdomsförbund. Därför var det skönt att se att Ung Vänster är på gång. Att förbundet börjat ett mödosamt organiserat återuppbyggnadsarbete efter en tids svacka och låg stämning. Ida Gabrielsson – vald till förbundsordförande i oktober 2005 – återvaldes enhälligt, och förbundet fick en riktigt stark ledning. Jag lyckönskar på detta sätt, och önskar förbundet arbetsro internt, för utåtriktad aktivism och rörelsebygge.

Det är för övrigt smått fantastiskt, och talande för samtid, att lämmelmedias rapportering från kongressen varit lika med noll. De som var på plats kan dock själva bedöma sin styrka, och se till att använda den för att nå ut i ungdomars vardag. Kör hårt.

8 kommentarer:

fredrik sa...

Du menar det där förbundet som Per-Albin Hansson var ordförande för? ;-)

Anonym sa...

Helt otroligt att nästan inte en enda tidning skrivit om detta.
Hittade en artikel i Arbetarbladet. Men i övrigt?
På dn.se kan man läsa om vem som föreslagits som ordförande för KDU, men inte ett ord om att Ida blev omvald (om jag inte missat nåt).
I och för sig är jag väl inte förvånad, men hade förväntat mig att de åtminstone skulle ha en liten artikel om kongressen.

Anna, gammal ungvänsterräv sa...

Hoppas det var en inspirerande kongress! ;) Hittade en blogg med något slags feministiskt syfte tror jag, är den kul eller bara...konstig?

Jonas sa...

Vad finns det för nyhetsvärde i att hon ble vald? Vem skulle vara intresserad av att läsa om ett förbund som mest evrkar bry sig om Palestina, ungefär lika intressant som jordbukspolitik.

suecae_disco sa...

Avsaknaden av UV i media bekräftar min tes om att det är arbetarrörelsen och vänstermedia som måste till för att bevaka det som kan betraktas som egna angelägenheter. Bloggosfären kan göra sitt till, men i alla fall. Så enkelt är det tror jag.

Anonym sa...

Media rapporterar om konflikter och nyheter - NYHETER. Vad är nytt efter kongressen? MUFs förra arbetsstämma behandlades inte heller av media. Ang. DNs skrivning om Weimers som blivande förbundsordförande så är ju det intressant för att det defacto innebär en förändring.

Anonym sa...

"lämmelmedia" kanske inte rapporterade för att ni inte "marknadsfört" er speciell mycket eller bra. Eller så kan det bero på att andra nyheter som mordet i Arboga eller frågan om Tibet och olympiskaspelen överskuggat den lilla kongressen?

Andreas sa...

Ung Vänster kanske skulle skicka pressmeddelanden till alla media där det står klart och tydligt att de absolut inte är välkomna att bevaka kongressen... då skulle de strömma till, som de gjorde i Strömsund.