torsdag, mars 13, 2008

Tanken som räknas

Efter visst tumult, då fyra moderater enligt uppgift "satt i andra tankar, helt enkelt" har riksdagen beslutat att utreda göra ett tillkännagivande till regeringen om behovet av en utredning av ägarkoncentrationen i medierna. På tiden.

Utredningen väntas få arbetsnamnet Välkommen till verkligheten.

2 kommentarer:

Einarsson sa...

Med all säkerhet är beslutet ett s.k. tillkännagivande till regeringen. Sådana är inte bindande. Regeringen ska dock rapportera tillbaka vad man gjort med anledning av riksdagens beslut och kan då säga "vi har inte gjort något för vi tyckte inte det var ett bra beslut". Det händer också till och från, även om man uttrycker sig lite annorlunda. En variant är att säga att "frågan bereds i x-departement". Det betyder ofta "riksdagens skrivelse ligger i en skrivbordslåda och vi har inte gjort något än". (Den raljerande tonen till trots: nej, jag tycker inte att tillkännagivanden ska vara formellt bindande, men det kan vi diskutera någon annan gång).

tompa sa...

vilken fantastiskt kul artikel - finns många bevingade meningar som exempelvis "i salen kroppsligen närvarande borgerliga ledamöter inte var lika mentalt närvarande"... ;-)

kanske inte så bra för den allmänna uppfattningen om våra riksdagsledamöter men ändå...