lördag, januari 17, 2009

Palestinsk läkares barn dödade medan han talar med israelisk TV

När den palestinske läkaren Ezzeldeen Abu al-Aish som länge arbetat på ett israeliskt sjukhus, och som under angreppet mot Gaza ofta blivit telefonintervjuad i israelisk TV, igår kväll blev uppringd av en kollega för en ny intervju, hade israeliska stridsvagnar just mördat tre av hans döttrar och en av deras kusiner.

Klippet är nästan outhärdligt, men ett historiskt dokument. Det skulle ha funnits många fler sådana hjärtskärande scener om inte Israels krigsmakt medvetet hade begränsat mediernas tillträde till den planerade våldsaktionen. Vi kommer likaväl att minnas massmordet i Gaza som ett av vår tids stora brott mot mänskligheten.

(Inslaget är textat på engelska - kolla information i högerkolumnen. Notera också nyhetsbyrån APs uppföljning, där det framkommer är att detta direktrapporterade massmord är det enda tillfället då Israel släppte igenom ambulanser direkt till den stängda Eretz-porten. Notera också att AP fortsätter med sin policy att peppra varje nyhetsrapport - till och med denna - med den israeliska krigsmaktens propagandalögner om Hamas)Uppdatering: Ser (via Motbilder) att den presskonferens där Abu Al-Aish berättade om attacken som dödade hans barn, blev avbruten av en israel som passade på att sprida den sedvanliga avhumaniserande militära desinformationen och kallade hans smärta ”propaganda”. I all sin vidrighet är detta en god illustration på hur en rasstat fungerar; vad den gör med sina invånare.

7 kommentarer:

Tuomo sa...

Till slut måste man inse att Israel är ett misslyckande. Att så i fel jord skapar usel grogrund även för den mest härdade plantan.
Den som säger att Israel idag kämpar för demokratin har mycket att förklara. Inte ens det godaste uppsåt kan genomföras med mord och våld, inte heller kan det genomföras genom förnekelse av kommunikation. Detta är exakt vad Israel håller på med just nu, detta ickekommunicerande fega. Distansmördande är ett sammansatt ord som kommer för mig, distans och mord.

The land of milk and honey ended up in blood and tears.

Dagen är Palestinas och ansiktet.

Alexandra sa...

Klippet verkar borttaget. Har provat flera gånger men det står att det inte finns tillgängligt ! !

Ali Esbati sa...

? Funkar när jag prövar.

Alexandra sa...

Mystiskt, nu gick det att se den.

Petter sa...

Verkar vara många som bor i vapenbunkrar enligt Israel....

Rimligen är det relativt få som faktiskt har projektiler som raketer och granater hemma i hemmet/lägenheten. Att de har skjutvapen som gevär är väl inget konstigt dock, de har ju våra hemvärnsmän också.

Hur som helst är det inte så att de plötsligt skulle börjat bygga anläggningar i civila områden, de har inte ändrat strategi och samma mål fanns när de utförde Operation Hot Winter i våras eller Hamas ensamt skulle vara ansvariga för det. Även andra grupper skjuter raketer och granater inkl Fatahs al-Aqsa. För några dagar sedan påstod de att de dödat 12 Israeliska soldater ¹. Förutom att de deltar i markstrider så skjuter al-Aqsa fortfarande raketer ². Att förgöra en av dessa militanta grupper är ganska ointressant. Skulle de vilja få slut på raket och granatattacker skulle de behöva förgöra mer än 5 olika grupper. Och dessutom hindra bildandet av nya. Svensk media är totalt värdelösa att lägga skulden för händelser på dom som faktiskt utfört attacken.

Anonym sa...

Hej, ledsen om jag agerar språkpolis nu, men rubriksättningen är väldigt märklig. Den kan lätt misstolkas som att barnen dödade och inte att de BLEV dödade. Man förstår såklart av sammanhanget att det inte är så, men det låter inte korrekt.

Anonym sa...

Det finns en video till där läkaren, i en liten presskonferens på engelska, beklagar sig över det som hänt, och blir genast verbalt attackerad av en kvinna och en man som upprepar att...

"De" skulle aldrig attackerat er om ni inte haft vapen i huset, ni måste haft vapen i huset.

Läskigt.