måndag, mars 23, 2009

Shas – push it (p-push it real good)

Regeringsbildningen i Israel går vidare. Den religiösa extremistpartiet Shas kommer med i Netanyahus regering. Sedan tidigare är det ju klart att även de sekulära fascisterna Yisrael Beitenu kommer att delta i regeringen. Dess ledare Avigdor Lieberman, som bland annat propagerat för ”transfer” – etnisk rensning – av ”illojala” araber som är medborgare i Israel, och antytt att arabiska Knesset-ledamöter borde avrättas, blir lämpligt nog utrikesminister.

För att förklara situationen med ungefärliga politiska motsvarigheter, kan man säga att Israel får en regering ledd av en Sverigedemokrat, med Nationaldemokraterna på utrikesdepartementet och inrikesdepartementet styrt av moderata förnyare inom Ku Klux Klan.

Det är bara att i efterhand ansluta sig till raden av borgerliga sextioårsgratulanter: ”Glöm heller aldrig att Israel samtidigt är ett demokratiskt under”.


[Dagbladet]

2 kommentarer:

alandalus sa...

Såhär uttrycker sig den andliga ledaren för Shas, tillika Israels näst mäktigaste rabbin, om araber:

The Lord shall return the Arabs' deeds on their own heads, waste their seed and exterminate them, devastate them and vanish them from this world
[..]
It is forbidden to be merciful to them. You must send missiles to them and annihilate them.


Med andra ord: en uppmaning till Förintelse.

Serhat Daran sa...

Ännu en bragd för det ack så demokratiska Israel. Kollisionskurs Vita huset?