söndag, april 26, 2009

Som ständiga sekreterare vid Poltava

Peter Englunds försök att göra sig lustig över Mattias Gardell med anledning av att denne fick ett så kallat Leninpris av Jan Mydalsällskapet, får med briljant Expressen-artikel av Gardell en vändning som är lite tråkig för Englund, men desto skojigare för alla oss andra. Läs!

11 kommentarer:

Kurt sa...

Jag ser ju ändå fram emot Peter Englund som Svenska Akademins sekreterare. Det kommer ju att skapa mycket stor uppmärksamhet för akademin, alla hans grodor kommer att röra om ordentligt.

Kurt Wered sa...

Ja, det här var ett utomordentligt tamsigt och ovärdigt inlägg av Englund. Det vore bara genant - om nu inte Englunds drapa kan komma att ytterligare skada den allmänna bilden av vad islamism *verkligen* är för något.

Och det reser allvarliga frågor om vad en person som Englund egentligen håller på med.

Tids nog kommer det nog att visa sig vems ärenden Englund går.

Erica sa...

Wered,
Det torde var uppenbart för de flesta vilkas ärenden den gamle revisionisten Englund går. Om inte annat kommer det säkert att visa sig när han tar plats på sin nya post.

(Man behöver ju inte heller vara särskilt konspiratoriskt lagd för att ana varför just Englund blivit utsedd att representera Sv. akademien.)

ia sa...

Hahaha: underbart. Englund är en borgerlig fjant.

Kurt Wered sa...

Ja. Englund är egentligen inget annat än en småborgerlig och fjantig undehållningsförfattare och ganska harmlös i sig. Men vare sig han medvetet springer någons ärenden eller bara är en nyttig idiot, kan han i rollen som ständig sekreterare komma att ställa till med mycket elände.

Anonym sa...

Tala ur skägget nu! Vems eller vilkas ärenden är det ni antyder att Englund skulle gå? Den sionistisk-imperialistiska världskonspirationens?

Jag tycker att flera av inläggen här verkar ganska paranoida och såna här dunkla antydningar är ett osunt inslag i en politisk diskussion.

Erica Sagn sa...

Anonym,
Nej, det är varken sionisterna eller amerikanerna jag tänker på men
jag är rädd att detta forum är alltför pk för att tåla det slags sanningar du frågar efter.

Cappuccinosocialist sa...

Det är mycket enklare än att börja gaffla om konspirationer, länder och folkslag. Englund går maktens, kapitalets, högerns och bevarandet av förtryckande samhällsinstitutioners ärenden. Simple and plain. Fantastisk rubrik på inlägget f.ö.

erica sa...

@Cappuchinosocialist:
Och vad har makten, kapitalet, högern och de förtryckande institutionerna gemensamt då? Och hur har sv. akademien traditionellt förhållit sig till detta?

Anonym sa...

Vad de har gemensat? De är tre huvuden på samma djur. Makten äger kapitalet och röstar höger. Det är snarare kapitalismens förtryckande "naturlag" än någon konspiration. Svenska Akademin har vid några tillfällen visat sig proggressiva och protesterat mot enstaka företeelser och händelser, men i stort bevarat denna högerkultur? Eller vad tycker du?

Erica Sagn sa...

Cappucinosocialist,
Både du och jag vet att det trehövdade djuret har ett namn. Ett som icke får nämnas i våra medier. Direktaktioner riktade mot henne är som att käpa mot Hydran: hugger man av ett huvud växer strax två nya ut.

F.ö. kan jag inte komma på ett enda tillfälle när Sv. Akademien visat sig progressiv. Den har väl alltid varit kronans, svärdets etc. lakejer. No? Det är bedrövligt att en så anakronistisk institution ännu har ett sånt inflytande: 18 senila, korrumperade B-akademiker med miljoner att spendera på (och därmed korrumpera)landets kulturarbetare. Och Priset ska vi inte tala om. Ytterst osunt alltsammans.

Pensionera ledamöterna i Svenska Akademien. Låt Författarförbundet ta hand om Nobelpriset i stället.