tisdag, juli 07, 2009

Frihet är slaveri - Bildsättning är ... svårt

Moderaterna ser möjligheter. Notera foto, men för all del också URL:en.

(Via Paolo Pissoffi, som har några frågor)


[För att få perspektiv på den bredare frågeställningen, läs Alice Åström i Aftonbladet, och på Vänsterpartiets hemsida]

6 kommentarer:

Gustav Lundblad sa...

"Med fotboja kan unga lagöverträdare fortsätta att gå i skolan och bo hemma, men hindras att vistas utanför hemmet på kvällar och nätter. Därigenom kan man på ett enkelt sätt förhindra ett fortsatt riskbeteende."

Det är väl alldeles utmärkt?

Anonym sa...

Ta på dej en då, Gustav...

Anonym sa...

De största brottslingar som historien vet att berätta om var kommunister.
Kanske bör alla kända sympatisörer därför förses med fotbojor?
När SVT:s Uppdrag granskning tittade på Västerpartiet och dess ledare så visade det sig att partiets demokratisyn är dålig
http://svt.se/2.15777/1.261666/vansterns_historieforfalskning_040928
http://svt.se/2.15777/1.264856/lars_ohly_och_sanningen_041005

Orolig medborgare och tillika medlem i Det Nya Arbetarpartiet

Kurt sa...

Man börjar testa på ungdomsbrottslingar, sedan fick ju Major Rotting den lysande idén att det kunde permanentas för alla under 18, och samköras med FRA och IPRED.

Magnus sa...

haha, helt underbart!! och moderaterna verkar inte ha ägnat en tanke åt att den som bor hemma också ofta har obruten tillgång till internet och telefon, som ju ger vissa möjligheter at nätverka mjed andrs eller följa upp tidigare brott. De verkar inte ens tänka på att anhöriga möjligtvis inte vill ha en ung kriminell boende hemmma - men kanske inte heller alla gånger vill sätta hårt mot hårt och tala om "vi läter dig inte avtjäna straffet här, gubben".

När hemma-med-fotboja blir ett alternativ tvingar domstolen också den lojalitetskonflikten på föräldrar eller partner, som idag kan luta sig mot att den dömde i alla fall *ska* skickas till fängelse utan att det finns något att bråka om - såvida man inte vill hjälpa honom/henne gå under hjorden - på just den här punkten. Ohyggligt naivt.

Oskar sa...

Magnus: Det skulle de anhöriga (=föräldrarna) ha tänkt på innan de bestämde sig för att skita fullständigt i ungens uppfostran.

Det är bättre att den kriminelle lever rövare bland de som är ansvariga för hans beteende än bland oskyldiga människor.

Sedan vore det intressant att läsa statistiken över hur många bilbränder, ambulansstenkastningar, gängrån, överfallsvåldtäkter etc som har begåtts från hemmet med "obruten tillgång till internet och telefon".