lördag, november 21, 2009

Skyttekungen

Göran Skytte är inte med i den ironiska generationen:
En gemensam valallians skulle leda till borgerlig väckelse. Landet skulle fyllas av ivriga borgerliga förkunnare och kolportörer, massorna skulle komma för att hänförda suga i sig det glada budskapet. Alla vet det.
Amen.

16 kommentarer:

lasse sa...

Skytte och Gudmundsson de intellektuella lågvattenmärkena på den ärevördiga konservativa blaskan, massorna jublar och låter sig hänföras. Alla vet det.

Hugo sa...

Ideen är ju inte dum faktiskt om så blir fallet. Där står den s k vänstern med olika meningar i det mesta o mest särpräglag är givetvis Alis parti.
Alla partier stöder fortsatta åtaganden i Afganistan. I sin enfald tror vänstern på en fredlig lösning o allt blir bra om talibanerna får sköta landet. Hur jävla korkad får en människa bli? Dum. dummare, dummast. Ta åt er ni som känner er träffade.

Anonym sa...

berlinmuren http://www.lrb.co.uk/blog/2009/11/20/bernard-porter/come-back-karl/

Kurt sa...

Nåja, om de betalar skådespelarna tillräckligt mycket, så kanske de kan få tag i några utländska skådespelare som är villiga att ställa upp.

Erik Rune sa...

Lägg dock märke till att Skytte, till skillnad från en del andra i samma tidning inte försöker låtsas som om de borgerliga har goda opinionssiffror.

Anonym sa...

Dags att byta folk, så att detta blir möjligt!

Simsalablunder sa...

Låtom oss begagna den av Hugo komponerade texten:

.....kan du inget annat än kasta menlösa invektiv omkring dig? Kliv upp ur sandlådan någon gång.

Halleluja!
------

Skytte jobbar på att bli väckelsepastor. Ser fram emot Skytte och Ulf Ekman på samma scen.
Vilken power duo!

Hugo sa...

Simsa,...ungefär som du och det konserverade liket av Lenin.

Oleg sa...

Den rød-brune fascist Ali Esbati har i likhet med sin KGB-mentor i Aftonbladet Jan Guillou ikke skrevet et vondt ord om den rasistiske russisk-ortodokse kirkegjenger Vladimir Putin .

Er det grunnlag for å be om en avklaring ?

Når Guillou for eksempel blir kritisert av journalistkolleger, skyldes det «oppdemmet misunnelse og skadefryd». Det er Jan Guillou mot røkla. «Snart har jeg bare frikirkefolket på min side? Nei, faen vet om jeg ikke har vært ute etter dem også». Det virker ikke som om den setningen er skrevet med glimt i øyet. Bokas oppbygning, som en dannelsesreise mot martyrieglorien, gjør det komplisert å putte inn informasjon om en uheldig KGB-affære: Det undergraver det møysommelig konstruerte selvbildet av en som har rett til å kaste den første steinen.

Stian Bromark er bokanmelder i Dagbladet

http://www.dagbladet.no/2009/11/17/kultur/anmeldelser/jan_guillou/kgb/litteraturanmeldelser/9071084/

Ali Esbati som til tider har en religiøs forståelse av verden bør skaffe en stige og klatre ned fra sin islomofobiske Trojanske hest .

Love sa...

Haha vilken rolig artikel! Han verkar ju totalknäpp. Verkar ha en totalt skev bild av vad demokrati är eller borde vara.

Anonym sa...

....som sagt: de borgerliga proselyterna som debatterar här är fan inte sanna! Hugo behöver väl bara kolla sitt eget inlägg för att få svar på fråga "hur dum får man bli?" Skytte är ju bara en narr som har större hatt än huvudet kräver, han har nog ramlat utan bibel för många gånger.

Oleg måste väll vara ett troll eller från Badlands...?

Anonym sa...

Själv tycker jag att Skytte är både underhållande och upplysande och dessutom mycket värdefull ur ett politiskt vänsterperspektiv.

En tokreligiös och spritt språngande skribent som skriver pinsamma dumheter i SvD. Alldeles utmärkt om du frågar mig! Borgerligheten kan bara hoppas att ingen läser...

Med såna som Skytte och den där enastående korkskallen från dalarna (Gudmundsson??) så behöver man knappt bemöta inläggen... :-)

Terje sa...

Esbatis blogg levererar alltid två saker: läsvärda och sympatiska inlägg och mängder av oavsiktlig komik i kommentarerna.

Livar upp en tråkig arbetsdag!

Anonym sa...

"Skytte jobbar på att bli väckelsepastor. Ser fram emot Skytte och Ulf Ekman på samma scen.
Vilken power duo!"

Du måste skämta. Skytte har vid flera tillfällen redan framträtt tillsammans med Ulf Ekman och i Livets ord egna tv-kanal!

Johan F sa...

"Inget skämt utan ett korn av sanning" brukar man säga. Googlar man på "skytte ekman" ser man att simsalablunders skämt rymmer en hel sandlåda av sanning.

Simsalablunder sa...

Men har Skytte och Ekman rappakaljat som pastorsduo på scen? Har jag missat det? Intervju i Livets Ord TV i all ära men klassisk handpåläggning och tungomål utfört av två giganter på en och samma scen är det jag drömmer om. Skulle iof räcka med att få höra Skytte tala i tungor. Innehållsmässigt är han ju redan där, fast på skånska.