fredag, december 18, 2009

Frihets nyårspanel

Har svarat på några frågor om året som gick och året som kommer.

10 kommentarer:

Johan sa...

Ali

Jag har tidigare noterat att du har öppnat för att den Islamiska Repubilken Iran bör reformeras men att det islamiska systemet (och författningen) ska bestå, trots att den är djupt diktatirks och strider mot de mänskliga rättigheterna.

I Frihets undersökning svarar du att du ser en "systemkris" i Iran.

Betyder detta att du ser att systemet krisar, och att systemet måste repareras (och behållas)? Eller betyder det att systemet krisar och måste avskaffas, till förmån för en fullständig demokratisering?

Tack för svar.

Linus sa...

Kan man inte tänka sig att någon som ser en "systemkris" faktiskt bara ser en systemkris?

Lite som att man kan konstatera att moderater tycker om att sparka neråt, utan att för den skull tycka att det är vare sig bra eller dåligt.

Johan sa...

Man kanske kan få ett rakt svar från Ali själv på en rak fråga?

Vill du att den islamiska republiken avskaffas? Ja eller nej?

Ali Esbati sa...

Det här är en blogg och inte ett kongressförhör. Men för all del, ja, och se gärna exempelvis det här blogginlägget skrivet för några dagar sedan, och kommentar under det: http://esbati.blogspot.com/2009/12/langsamma-utrensningar-och-komplex.html

Пётр Великий sa...

Ja, vi har noterat att du, i gott sällskap med USA israel och den persiska medelklassen av rojalister och fascister i exil vill ha "systemskifte" i Iran (en "demokrati" enligt anglo-amerikansk modell och lydregim under IMF:s och västmakternas stövelklack) Men du och dina meningsfränder undviker som pesten hur detta skall tvingas igenom den uppenbara och kristallklara majoritet icke-priviligierade iranier på plats, som stöder den nuvarande icke-gudlösa formen av självständigt styre.

Varför inte svara på det Ali?

Skall du och Gucci-pöbeln här bilda eran utopi i en framtida av USA/israel "befriead" del av landet eller skall ni kasta er över era "mindre vetande" landsmän när bomberna tystnat?

.

Ali Esbati sa...

Hej Peter den store,

Svaret på din fråga är nej.

Och det andra som du skriver är dessvärre huvudsakligen jättekonstigt.

Пётр Великий sa...

Vad är det som är konstigt? Att du inte accepterar Iraniernas val? att du vill något helt annat än vad dina forna landsmän vill?

Så svårt är det inte Ali....

Anonym sa...

"Ali Esbati: - Att det finns ett fackligt-politiskt samarbete. Låga odds på det."

Haha, jo dom rubrikerna minns man med en bisarr deja vu-känsla. Hela drevet finns väl dokumenterat i Dan Josefssons "Dramafabriken".

Ann Ö sa...

Jo man kan ju undra vart det rödgröna samarbetet ska leda... Är det förresten bra eller dåligt om C åker ur, vart tar de väljarna vägen?

Micke sa...

Vad är det som är konstigt


Politisk autism är konstigt.
I synnerhet när den uttrycker sig som försvar för massmördare.