måndag, januari 11, 2010

Media, arbetarrörelsen och makten över tanken

Dagens Konflikt har lagt upp video från Socialistikt Forum. Åsa Linderborg, Daniel Suhonen och undertecknad i samtal. Arrangerade gjorde Centrum för marxistiska samhällsstudier.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Väldigt lyssningsvärt. Svensk vänster behöver starta något liknande
http://mediamatters.org/ , för att det högeroligopola medialäget tydligt och SYSTEMATISKT diagnosticerat.

Simsalablunder sa...

Ali. Ni är 4 vid bordet. Du nämner 3 vid namn.

Ali Esbati sa...

Anita Persson är samtalsledare. Edvin Frid medverkar med inledningsanförande.

Simsalablunder sa...

Ok. Ni var 5 vid bordet. Man skall ge fan i att anmärka på skitsaker. Det kommer alltid å biter en i arslet när man sitter som bekvämast. Hur som haver, det var lyssningsvärt.

My dad read Kirkegaard sa...

Intressant samtal, but that goes without saying.

Jag var dock mest fokuserad på att du lät rätt lik mig när jag undervisar, bl a för att du bakade in "eeh" väldigt ofta. Som tur är pratar du för vad jag antar är en väldigt väluppfostrad publik som ej påpekar dylika ting och min publik är verkligen inte alltid väluppfostrad (högstadieelever) men vågar inte säga något ändå. Vi kan således fortsätta med våra "eeh". Att jag kommenterar tal är tyvärr en occupational habit. Sorry. Men du hade fått MVG.

Ali Esbati sa...

Jag märker själv när jag lyssnar att jag säger mycket "eeh", och det, förstås, trots att jag egentligen vet flera trick för att undvika det, i huvudsak att vara tyst när man inte vet exakt hur meningen ska fortsätta.

Det blir lustigt nog betydligt mer "eeh" när jag medvetet tänker att jag ska prata långsamt (som i inledningsanförandet). Det känns mer naturligt att prata fort och då blir det färre "eeh". Men det är ju problematiskt av andra skäl.

Tack för hypotetiskt MVG dock ;-)

Simsalablunder sa...

Mannen längst ner till höger i bild har respektingivande skägg. Hur går det att äta fil med det?

Anonym sa...

Simsalablunder:
Det är engels. Läs hans texter. Tror att han förklarar det i något brev som han skrev över morgonyoghurten till Karl Marx.

Anonym sa...

Varför nämns inte Arbetaren och Arbetaren Zenit?