tisdag, februari 16, 2010

«Hungern växer med ätandet»

Det är alltid spännande med publikationer och nätsidor för specialintresserade. När intresset dessutom är att döda olika grejer, till exempel mer eller mindre vilda djur, är det extra pikant.

På sajten ”Jaktjournalen” kan man läsa rubriker som ”Skolelever på grisjakt” och ”Älgjakten ger Uno livskraft”, man kan se bildtexter som ”Omgiven av döda djur…”, där ju just punkt, punkt, punkt måste sägas ha en suggestiv funktion, man kan ”Fråga vapensmeden”, man kan delta i tävlingar och man kan se bilder på medarbetarna.

Självklart kan man även shoppa. Till exempel boken ”Kulor, krut och älgar”, som inte bara bryter med slitna alliternationsklichéer, utan också ”är en riktig ’kaliber-bibel’ som berör allt som har med kulor, krut och ballistik”. Notera även den abrupta avslutningen, där man annars skulle vänta sig ”… att göra”.

Sajten slår även ett slag för såväl nordiskt samarbete som allmän aforistik:
Juha Mäkimartti är Finlands svar på Rasmus Bodström, eller tvärtom. Båda är auktoriteter i jakten på de stora rovdjuren. Båda började med de mindre rovdjuren, men när de väl fått smak på de större tog den jakten över mer och mer. Eller som Juha uttrycker det: ”Hungern växer med ätandet.”
Lärorikt och kul, helt enkelt.

(via Hanna Navier)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad är själva andemeningen, från din sida, med just detta blogginlägg?

Mvh Rickard Melkersson