fredag, maj 18, 2012

Riktlinjer för muslimer

Tycker att denna lista från twittraren @AbsoIuteBanana var väl värd att sprida så mycket som möjligt. Samtiden kan ibland vara sådan att humor är det bästa eller enda sättet att belysa dess absurditeter och reaktionära stråk. Så:
Härmed inbjuder jag mina medmuslimer till möte för att sätta upp riktlinjer för oss själva så att folk äntligen kan se som goda människor. Mina förslag, ni kan även komma med egna. 
  1. Var INTE muslimer. 
  2. Hata islam. 
  3. Förneka allt positivt och bejaka allt nagativt om islam. 
  4. Dröm inte ens om att ha ta plats i offentligheten - du har rätt att ha skyldigheter, men rättigheter? Don't push it. 
  5. Hata islam mera. 
  6. Är du kvinna - låt någon annan tänka för dig, för om du har hijab är det som att du har intellektbedövande membran på skallen. 
  7. Är du man? Ta livet av dig, din skäggiga grottbo. Fast inte med en självmordbombning, utan stilla i en öken någonstans, din cellspilla. 
  8. Är du under 18? Anmäl dina satans påfund till föräldrar NU, för helskotta! Bara att du är i deras hem är brott mot mänskliga rättigheter! 
  9. Är det möjligtvis en kändis eller debattör som pratar om dig som muslim och islam så ska du aldrig säga emot, för då är du dum i huvet. 
  10. När du har gjort allt - flytta härifrån! För även om du filar på alla kanter som du har så är du eh pålitlig utan alltid en Eurabia-fara.
Listan återfinns också i slutet på ett intressant blogginlägg av Torbjörn Jerlerup, där han pekar på några av de tydliga parallellerna mellan mellankrigstidens antisemitism och dagens islamofobi.

2 kommentarer:

Jan Wiklund sa...

Funktionen är väl också densamma. Då som nu handlar det om att skapa någon att hata så att nedskärnings- och spekulationspolitiken går fri. Funnes det inga muslimer så hade det antagligen blivit några andra, t.ex. romer, polacker eller folk som heter Johansson.

Elina✿ sa...

HAHAHAHAHAHA vilken rolig lista!

följer din blogg numera förresten. Tacka Betnér Diekt :)