söndag, maj 08, 2005

Humor från Flamman

Flamman har i senaste numret en hejdlöst rolig kulturnotis som jag inte kan låta bli att knappa in (prenumrera på tidningen! 35/mån):
Olle Sahlström, LO-ombudsman och Flammanskribent, skaffade nyligen nytt mobiltelefonnummer och fick snart motta telefonsamtal från okända människor. Först irriterad, sedan alltmer nyfiken svarade Sahlström på SMS och telefonsamtal från samhällets högsta toppar. Det visade sig att den som tidigare varit innehavare av numret inte hade talat om för alla att han bytt. Och att denne var Michael Treschow, vd [ska vara ordförande, min anm.] för Svenskt Näringsliv. Det fanns dock gränser för hur roligt det hela var i längden. Ett SMS från ”Carl i S:t Tropez”, en person som Sahlström misstänkte var kronprins Carl-Philip, besvarades därför ”Fuck you. Krossa monarkin”. Sahlström är efter detta officiellt veckans hjälte i Flamman.
I tipsartagen passar jag också på att lyfta fram den utmärkta ledaren om arbetslöshet och sjukskrivningar:
”1980-talet är dessvärre inte bara en inspiration för klädskapare och musikproducenter, utan också för borgerliga opinionsbildare. Det utmärkande för detta årtionde var att det var ett ihållande krig mot bättre vetande” (Läs hela!)

5 kommentarer:

Peter Björkman sa...

Flamman skriver att vi bör undvika att rösta borgerligt, för att slippa få 90-talet i repris (högerregeringarna). Hrrm. Längre högerut än 1993 har vi väl kommit? Eller?
Nu börjar vi närma oss "det okända"! Hur långt till höger kan man gå utan att få skoskav, det är frågan....

Anonym sa...

(NE )” hjälte; person som gjort ngn mycket tapper eller avgörande insats och därför åtnjuter beundran: hjältedyrkan; hjältedöd; hjältegloria; hjältesaga; folkhjälte; frihetshjälte; krigshjälte”

Så ädelt, vilken folkhjälte, vilken insats och så tappert att svara på sms som var avsett till någon annan, enkom för att smutskasta, i det här fallet Michael Treschow. Det är inte mycket som krävs för att bli hjälte inom vänstern. Det är bara att nedsvärta, smäda, kränka och vara oärlig. Var det inte någon som skrev om vänsterns fula sätt? Jag hittar inte inlägget, kan det vara borttaget? .

Anonym sa...

Daniel!

Vem adresaten var har mindre betydelse. Handlingen hade varit lika kränkande och oärlig om sms:et skickats till Kalle Nilsson, Lisa Persson eller Ali Esbati.

Anonym sa...

Verkar som Ali bara får svårare och svårare att hantera debatten. Så här skrev jag igår kväll:

Bra kommentar från dig, Anna.
Jag är lite förvånad att vi får en så'n öppen insyn i hur starkt förankrat i personligheten 'hatandet' är hos den mer övertygade vänstern.

Jag har alltid trott och anat detta, men här lämnas inget åt fantasin ... de som inte 'tillhör' dem som räknas till socialismens kärntrupper är föremål för ett urskiljningslöst personligt (opersonligt) hat!

Jag syftar på att man verkligen genuint ogillar dessa personer utan att någonsin ha träffat dem eller vet vem de är eller vad de tycker och verkar för ...

Intressant är det iaf!

Det är också roligt att det återkommer hos så många av dem som gör inlägg ... precis som om hatet är den definerande markören

Anonym sa...

Daniel, visst luktar det lite vandringssägen över denna historia.

Det bästa practical joke man kan göra mot Ali et al är att ta dem på allvar (ett tag alltså) och låtsas som om man tycker att de har visa och kloka idéer och sunda principer.

Appropå det, jag måste bara kilppa in Merete Kapstads utalande får mp-kongressen:

"Tänk att ha grundtryggheten att kunna tacka nej till tråkiga grå jobb som ingen vill ha"

Där ligger tom Ali i lä som 'samhällsförbättrare'