onsdag, februari 22, 2006

Iran-petition

En mycket viktig internationell petition cirkulerar nu. Initiativtagare är bland andra författaren Michael Parenti, historikern Howard Zinn, den legendariske vänsterparlamentarikern Tony Benn, USA:s före detta justitieminister Ramsey Clark och nobelpristagaren Harold Pinter.

Hittade länken här, där en del av petitionen är översatt:
Det är med stor oro vi registrerar det växande hotet om ett nytt amerikanskt krig – den här gången mot det iranska folket. Media är fyllda med rapporter om ett påstått kärnvapenhot från Irans sida och det förmodade behovet från USA att tillgripa militärt våld. Rapporterna påminner om de ”massförstörelsevapen”-historier som spreds under månaderna fram till kriget mot Irak.
Petitionen avslutas:
It is essential that all voices opposed to the devastation of a new war in the Middle East speak out now. We urge an immediate end to Washington's campaign of sanctions, hostility, and falsehood against the people of Iran. We oppose any new U.S. aggression against Iran. We need funds for human needs, not endless war for empire.
Detta är de avgörande ställningstagandena för varje vän av fred, frihet och framsteg i den mörka tid vi nu genomlever. Anslut dig till uttalandet.


PS. Jag tipsade om Ung Vänsters Iran-uttalande häromdagen.

8 kommentarer:

Anonym sa...

På ett ganska förvridet sätt så har de här herrarna rätt, en insats för freden i Iran skulle tyvärr föra med sig civila dödsoffer. Hur mycker USA än lägger på smarta bomber och teknik som ska skydda civilbefolkning så är det inte hundraprocentigt bra - än.
Det bästa vore om man kunde slå ut det iranska ledarskapet genom små aktioner. Det är nog inte möjligt för Iran att ens stå emot en mindre amerkansk elitstyrka.

När det gäller Ung vänsters uttalande så är det bara löjligt. Israel är den enda demokratin i Mellanöstern, de har USAs stöd. Inget hot där, liksom. Resten av diktaturena bör darra.
För inte kan väl Ung Vänster hävda att Iran är en demokrati (jo, det skulle säkert gå)? Men, i så fall, ställer man också upp på de hemska uttalanden som Irans president gjort (tex. att man ska utplåna Israel, och att förintelsen inte ägt rum)?

Anonym sa...

Ursäkta att jag skriver här om något annat än vad bloggsposten handlar om, men jag tyckte bara att det här var så roligt: Übermobbning på nätet.

De svenska liberalerna/borgarna förnekar sig inte! Ok, givetvis ska man inte klandra högern i allmänhet för detta, och inte hävda att borgarna är sådana i allmänhet. Men men denna sköna lista ska rabiata högeraktivister nog inte anklaga vänstern alltför mycket för att hysa idioter & haverister.

Och med roligt menar jag inte vad "elitisterna" skriver, tvärtom kanske en o annan känslig person tar illa upp. Det roliga är att de kallar sig själva "elit". Kolla in listan... Det MÅSTE vara självironiskt. Hysteriskt roligt iallafall.

Anonym sa...

Liberalmupparna förnekar sig inte, nej.

Om Iran är det enda och mest aktuella alternativet till den nya världsordningens globaliserade marknadsdiktatur så står jag helt och hållet på Irans sida, det borde vilken mentalt frisk människa som helst göra, idiotparaden av ovanstående liberalmuppar räknar jag självfallet inte in i den kategorin.

Eventuella meningsskiljaktligheter reder vi ut sedan när Iran har erkänts sin rätt till eget politiskt system även om inte USA/världsbanken/Wolfowitz "godkänner" det. När Iran erkänts rätten till självförsvar mot Israels och övriga västmakters aggressioner, även med kärnvapen såsom Pakistan Indien och inte minst, terrorenklaven Israel.

En av underskrifterna var Michael Parenti, se ett av hans framträdanden här.

Anonym sa...

Märkligt att en människa kan utgöra en idiotparad.

Anonym sa...

Mika får slå sig ihop med Ali och gå på vuxenskola; en kurs för att bättra på läsförståelse är nödvändig. Hur kan det ha undgått er att det är Iran som har hotat Israels existens, inte tvärtom??? Vansinniga fixa idér ni kommer med. Eller kommer det inte ut i Sverige vad Ahmadinejad och hans teokrati kommer ut med. Då får ni utbilda er på nätet. Ni fanatiska tar sida med fascister. Ägna er åt någon sport i stället för att vara nyttiga idioter!

Anonym sa...

1. Tror Ali att Iran inte är i färd med att tillverka kärnvapen?

2. Vill Ali att Iran skall skaffa sig kärnvapen?

Anonym sa...

Ahmadinejad har väl inte hotat Israels existens. Han har bara gett uttryck för den fullt legitima ståndpunkten att den illegala kolonialstaten bör monteras ner. Det är en ståndpunkt som framförs även i själva Israel, särskilt nu när Israel på allt sätt motverkar en fungerande tvåstatslösning. Bara dårar kan väl associera denna ståndpunkt med något slags militärt hot. Jag tycker själv till exempel att de två koreanska staterna bör återförenas, men inte ens om jag vore ledare för en stat skulle jag drömma om att använda militärt våld för att tvinga fram en sådan lösning.

Anonym sa...

Iran är jävligt problematiskt, och situationen i hela området blir bara mer problematisk för varje sekund av imperialistiskt inflytande.

Man blir arg när man tänker på den anglosaxiska kuppen 1953 som effektivt satte stopp för Irans spirande demokrati och självbestämmande.