tisdag, april 04, 2006

Hur en nyhet blir till

Jag uppmanar starkt till läsning av en liten vardagsnotering på Frasses blogg.

Det här pågår hela tiden, dygnet runt. Pentagons önskade dramaturgi blir till det vi matas med i ord och bild - inte helt otuggat, inte genom någon sorts konspiration, utan genom den logik med vilken våra medier arbetar, genom att utrymmet för källkontroll blir allt snävare, genom att den som har makten att formulera dagordningen har sjumilaförsprång, och genom att den koloniala världsbilden gjort comeback som en allt mindre ifrågasatt del av hur våra medier förväntar sig att saker ska vara och anpassar sin retorik till.

Om några år kanske det görs någon kritisk studie på ett universitet, eller ett väl genomarbetat reportage på en alternativ tv-station, som återigen visar att allt var båg. Men då har länder hunnit ockuperas, människor slaktas, oljekällor säkras.

Folklig mobilisering här och nu, är det som kan rädda oss från tilltagande mörker längre fram.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Här är en artikel med ytterligare information i ämnet:
http://etc.se/artikel/3023/igar-en-get-imorgon-dina-tankar

Mats

Anonym sa...

Blir väl som vanligt då. Ni lyckas mobilisera någon procent av befolkningen och sen tycker ni att ni representerar folket.

Ni väljer ut någon enstaka mening från IAEA som stödjer "er sak" men bortser från 100 andra meningar från IAEA. Ni är lömska men rätt ofarliga.

Anonym sa...

Homo sapiens anonymous.

Den okända människan.
Även som vulgärform - Den fega människan.

Det verkar som om det i LUsFlugekretsar, neo-dito och även bland MUFflonfåren vore en sådan nesa att bli ertappad med byxorna nere, som ett misslycket inlägg troligen skulle innebära, att det har blivit kutym att inte stå för sina åsikter.
Debattklimatet blir kletigt och inandet är bara tröttsamt.
Men, det är klart, även myggor ingår ju i kretsloppet. I allra högsta grad, mestadels som föda.

Anonym sa...

Mats.

Bra länk till ETC.

– What are they doing?
– They are staring at goats!

Träningsläger hos CUF?

Ulf sa...

Tja, herr "Anonymous", det är i vart fall enklare än att hitta meningar från IAEA som stödjer USA:s sak.

Vi har framför oss ännu ett akut hotande angreppskrig, där USA inte ens utesluter användandet av kärnvapen. Den som ser som en prioriterad uppgift i detta läge att bekämpa krigsmotståndet är inte ens bara värd förakt, det är ännu värre.

Anonym sa...

Den här killen - Dr. Robert M. Bowman, Lt. Col., USAF, ret. - ska man ta sig tid att lyssna på!
The former head of the Star Wars missile defense program under Presidents Ford and Carter has gone public to say that the official version of 9/11 is a conspiracy theory and his main suspect for the architect of the attack is Vice President Dick Cheney.
Han berättar hur det gick till när Nixon och Reagan tänkte starta kärnvapenkrig. Och hur USA:s generaler tog ifrån dem kommandot.
Han har förstått vad som hände 9/11 och fruktar nu ett nytt 9/11 och ett nytt kärnvapenkrig. Han uppmanar USA:s generalerna att inte lyda order!!!

LYSSNA!
prisonplanet.tv/audio/030406bowman.htm

LÄS!
http://www.prisonplanet.com/articles/april2006/040406mainsuspect.htm
www.rmbowman.com/Bowman2000/index.html
en.wikipedia.org/wiki/Robert_M._Bowman

OCH LÄS HANS TAL - han kallar Bush en förrädare - han uppmanar till resning mot Bush och hans mördargäng!
www.rmbowman.com/ssn/rally031025.htm

Den här killen är ingen virrhjärna.
Han har varit med förut!!!
Det är dags för oss att förstå vad som pågår!

Anonym sa...

Ali du skulle kunna säga samma sak med 50% av de ord du använder. Det skulle då också bli mycket lättare att läsa.

Anonym sa...

Blä! Ni krigsmotståndare verkar väldigt aggressiva. Ni har typiska krigsstartarpersonligheter enligt min mening.

Ludde sa...

Krigsmotståndare eller inte. Hela vänstern präglas av "vi mot dom"-tänkande och nollsummespel.

Kamp, motstånd, protester och revolution.

Anonym sa...

Sveriges "progressiva" skattepolitik har gjort att de rikaste betalar minst skatt eftersom de flytt landet (vilket jag har gjort) eller fått skatteavdrag (Kamprad).

Skattesänkningar gynnar rika, men kan mycket väl gynna även de "fattiga". Särskilt i sverige som har världens mest hårdbeskattade låg och mellan-inkomsttagare.

Såg att Ali har censurerat bort mitt senaste inlägg som var svar på din fråga. I egenskap av att vara "right wing hippie" är jag inte bombhöger eller ens placerbar på höger-vänster-skalan, men här kommer ändå ett svar:

När det gäller utgiftsökningar som inte är transfereringar så är den största ökningen att fler går i högskolan. Poängteras bör att detta sker mest för att dölja arbetslöshet och inte för att fylla ett behov av utbildning. Ingenjörsutbildningarna tex får ju inte ens de antal sökande de behöver numera. En annan mindre ökning är personliga assistenter och liknande till handikappade, men det kostar i sammanhanget inte så mycket. Detta enligt uträkningarna som SVT gjort till dokumentären "välfärdsmysteriet"

Men för att få ett mer komplett svar behöver man även räkna in de transfereringar som sker till sjukskrivna och förtidspensionerade etc. Dessa har ju ökat lavinartat i ett desperat försök att få ner den öppna arbetslösheten. Handläggare har till och med fått provision för att förtidspensionera folk.

Även Sveriges 300 myndigheter och statliga bolag bränner stora mängder skattepengar, ofta med en direkt negativ effekt för sin omgivning.