onsdag, maj 03, 2006

Det nya feministpartiet

Jag skulle vilja ställa upp i ett vad kring frågan om Gustaf Groth (m) tycker att ”kompetens ska gå före kön”:
Det var i onsdags som Gustaf Groth, moderat kommunpolitiker och moderaternas främste företrädare i Luleås kyrkopolitik [!], gjorde uttalanden i lokalradion som slog omgivningen med häpnad.

Allt handlade om en planerad erotikmässa med striptease-uppträdande.

”Jag tycker att pojkarna ska få ha lite roligt”, sade Groth och jämförde också prostitution med fiskförsäljning:

”Ideologiskt tycker jag att vi ska ha det, för vi är för fri företagsamhet. Jag är lite kluven.”

Han skämtade också med moderaternas gruppledare Maria Salmgren, som är motståndare till erotikmässan:

”Jag som trodde att du skulle uppträda där.”
Skämtade är ju ett roligt ord i sammanhanget.

Citatet från artikel i NSD, hittad via Gunnar Bergman.

13 kommentarer:

Markus Blomberg sa...

Helt jäkla sinnesjukt.

Anonym sa...

Svensk partivänster verkar vara lika moralkonservativ som kristen höger i USA. Läs vad tysk vänster tycker i Flamman. Kanske har ni något att lära där

"Tyska vänstern fördömer inte prostitutionen >

Lothar Bisky och hans Linkspartei vill att kvinnor som prostituerar sig ska ha samma sociala rättigheter som andra i Tyskland. Foto: Cathrine Sandqvist.
- Vi vill först och främst kämpa för att kvinnor ska bli ekonomiskt oberoende, så att det inte behöver ge sig in i prostitution.
Tyska Linkspartei har inte fördömt utbyggnaden av bordeller inför fotbolls-VM. ."

Anonym sa...

"Svensk partivänster verkar vara lika moralkonservativ som kristen höger i USA. Läs vad tysk vänster tycker i Flamman. Kanske har ni något att lära där?

jag blir så fruktansvärt trött på folk som tror att prostitution typ är samma sak som fri sexualitet. ursäkta, men fri för den som har pengar och kan betala olika mycket för avsugning eller vad faan han nu vill ha.
jävligt ofri för den tjej som inte har pengar och som får ställa upp på precis vad som helst.

och kom inte och dra någon jävla visa om att det är upp till varje person att jobba med vad den vill, det är så korkat att jag inte ens orkar argumentera emot det.

Anonym sa...

Ja, sen när är vänstern mot erotikmässor och strip-tease Ali?
Du kunde ju läsa och begrunda intervjun med Lars Ohly i QX till exempel, där han menar att den moralkonservativa riktningen inom partiet måste bekämpas.

Anonym sa...

och kom inte och dra någon jävla visa om att det är upp till varje person att jobba med vad den vill, det är så korkat att jag inte ens orkar argumentera emot det.

Nä, som man kan se i tråden "Patriarkatet presenterar: valfrihet" så är det fler förbudsivrare än du som "inte ens orkar argumentera". Det är nog lättare att bara luta sig tillbaks mot de radikalfeministiska dogmerna och dra ner persiennen.

Anonym sa...

Nar blev erotik och striptease detsamma som prostitution?

Kanske ar ni i vanstern helt emot sex?

Det verkar nastan som om ni tycker att sex ar nagot som bara mannen njuter av efterssom han fortrycker kvinnan genom att ha samlag?

Wille sa...

Det verkar nastan som om ni tycker att sex ar nagot som bara mannen njuter av efterssom han fortrycker kvinnan genom att ha samlag?

Det vet du väl att penisen är ett patriarkalt vapen. Det är ingen slump att det är penisen som penetrerar vaginan och inte tvärtom:
Det är en nogrant planerad patriarkal komplott för att vidfasthålla könsmaktordningen och det strukturella förtrycket och underordningen av kvinnan.

Tillräckligt frasradikalt för att låta trovärdigt?

Anonym sa...

tillräckligt tydlit för att man ska förstå att du är en idiot

/j

Anonym sa...

Dr.Alban said...

Ja vänstern vill förbjuda allt som har med sex att göra. Dom vill dessutom återöppna Gulag och inrätta särskillda insemineringsdagar för samtliga invånare i sverige. Allt för att hålla otukten borta från det orena privata och gå den uttalade och nr.1 prioriterande moralkonservatismen som finns i partiet till mötes.

så nu har jag i alla fall skrivit både Gulag och "förbjuda allt" i samma text så ni bLuFfare behöver inte skriva det nästan gång Ali yppar något.

Anonym sa...

Varför denna fixering vid vad Luf tycker? Dom kan du väl gott skita i? Däremot borde det vara intressant för er att exv queerfeminister inte ger ett skvatt för den normpåtvingande radikalfeminism som spritt sig som ogräs bland annat inom (v).

För det är ju inte bara prostitution som är smutsigt. Porr, analsex, oralsex, promiskuitet och gruppsex kan alla få sig en radikalfeministisk känga, beroende på just graden av radikalitet hos den som yttrar sig. Den diskursen får mig att tacka de högre makterna att jag blev bög.

Linus sa...

Till Polhem...

Erotik och striptease blev samma sak som prostitution när hela arrangemanget sponsrades av en escortfirma som öppet länkade till horor på mässans hemsida, vilket är anledningen till Ung Vänsters demonstration i Luleå.

Jag gick själv i demonstrationen emot mässan. Det verkar inte som om varken du eller Ali egentligen vet varför folk protesterade...

Anonym sa...

Som vanligt ingen radikalfeminist och/eller porrmotståndare som vågar ta upp den kastade handsken...

Harald Ögerman sa...

tokvänstern haha!