fredag, juni 09, 2006

Agenda – julafton för allt reaktionärt

Nu har min bloggbok kommit från trycket. Det är ett urval bloggposter, med ett nyskrivet efterord. Man kan köpa den till exempel på Bokus.Med anledning av utgivningen ordnas på onsdag den 14 juni, klockan 18, ett samtal på ABF-huset i Stockholm.
Det är en bok som ger en skrämmande bild av det politiska tillståndet i nationen Sverige. Och av den mediala dagordning som utesluter en granskning och ett ifrågasättande av utvecklingen.

Varför har det blivit så här? Vad får det för konsekvenser? Är det ökad press på etablerade medier, startande av alternativa medier, eller något helt annat, som måste till om man vill vända utvecklingen?

ALI ESBATI är ekonom, debattör och f.d. ordförande i Ung vänster.
PETER GUSTAVSSON är socialdemokrat och politisk bloggare (socialdemocracy.blogspot.com).

Arr. Karneval förlag i samarbete med ABF
Varmt välkomna.

39 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan inte alls köpa den på bokus. Ännu. Den är inte utkommen där nämligen.

M Hazard sa...

JAg tycker du borde skriva en riktig bok också Ali.

Anonym sa...

Ali, vart laddar jag ner den? Jag känner inte att jag har råd att köpa din bok men det skulle vara kul att läsa den. Kan du inte lägga upp en länk här på bloggen? Vill inte gynna den multinationella bokindustrin och dess utsugande mellanhänder genom att köpa boken heller. Kan du inte hitta på en alternativ affärsmodell i stället?

Du har väl inte gått och blivit egen företagare, förresten? Hur ser företagskonstruktionen ut? Något holdingbolag? Vart trycks din bok någonstans? Inte i Baltikum hoppas jag. Där sugs ju arbetaren ut i parti och minut för en spottstyver.

Anonym sa...

Nä dom har fullt upp med att veva Timbros stencilutgåva av Ayn Rand´s rekomendationer för ett evigt liv.

Anonym sa...

Eller producera TV-propaganda för Skatteverket. De hade inte råd att producera det i Sverige.

Anonym sa...

Ja, kan inte nån köpa boken och sen bara scanna in den och länka härifrån. De som verkligen gillar den kommer ju givetvis köpa boken så Ali förlorar ju inga pengar och inte förlaget heller. Eller Ali, du har väl redan boken i elektroniskt format så du kan väl lägga ut den så vi kan se om vi verkligen vill köpa boken

Anonym sa...

Öh, boken är ju bloggen, puckon.

Klart att den finns i elektroniskt format, det är ju den ni skriver kommentarer till.

Anonym sa...

Eftersom Ali stöder fildelning kan han ju inte ha något emot att PDF'n sprids. :D

Anonym sa...

"Öh, boken är ju bloggen, puckon.

Klart att den finns i elektroniskt format, det är ju den ni skriver kommentarer till."

Då finns ju inga argument för att inte lägga ut den.

Men vänta nu, om boken är Bloggen så innebär det att Ali profiterat på mitt arbete. Jag har varit med och skapat ett mervärde åt Ali som han sedan bara kan profitera på. Och detta utan mitt medgivande! Även om han skulle ha mitt medgivande så spelar det ingen roll då han ändå har utnyttjat mig som arbetare. Jag kräver min del av Mervärdet, Direktör Esbati!

Jag föreslår att vi bildar en fackförening som försvarar våra rättigheter. Inget ska skrivas på denna blogg utan ett kollektivavtal. De som ändå skriver på denna blogg är givetvis svartfot och kommer att behandlas därefter. Utvisning till något östligt EU-land. Ali ska givetvis betala en bevakningsavgift till vår fackförening så att vi kan kolla att alla får betalt. Hälften av intäkterna ska sedan gå till ett stokastiskt utvalt riksdagsparti som bevakar våra rättigheter som arbetare. Våra dagar som utsugna är räknade, kamrater!

Anonym sa...

Har du fått med några rader om Bilderbergarna i boken?

Where and when will the 2006 conference take place?
Now 99% certain to be 8-11th June at Brook Street Hotel nr. Ottawa, Canada.

http://www.bilderberg.org/2006.htm#where

Men det lär inte bli någon bevakning från svenska media. Istället ska folket titta på fotbolls VM. När människor omyndigförklaras är det inte svårt att förstå hur illa det går.

Nej - sätt ihop en bloggportal för att samla demokratiska bloggare mot penningmaktens diktatur. Det krävs många röster för att avslöja Globalisterna och deras slavstatsprojekt. Och det behövs samarbete för att sätta ihop videos om vad som sker i vår värld. Många orkar inte läsa - de orkar bara bli matade med sked - titta på videos - så låt oss göra några videos om Sverige och dess Bilderbergbankirer!!!
http://www.bilderberg.org/2006.htm#vids


Så här skriver man om svenskarna!!!
http://www.bilderberg.org/pepis06.htm

'Bilderberg Fever' is sweeping Ottawa and the talking point amongst friends sometimes in hushed, worried, tones.

This is already a small victory because for many years there is absolutely no publication before the meeting. The last time where this occurred was in Sweden, for the meeting arranged in Stenungsund in the year 2001. Swedish are fierce and proud peoples, they don’t like a secret, some say occult, power to meet on their soil without their knowledge. Without their democratic assent

They hardly reacted and obliged their press to speak and the main Swedish Bilderberg representative Mr. Wallenberg was forced to give an interview before the conference. Jim Tucker, veteran of the Bilderberg hunt was submerged with interviews that year. Because Swedish people are respecting themselves, they were respected by their Bilderberg ‘Masters’ for a week. Let's hope the Swedish people remember what they heard.

Anonym sa...

Gud vad ni är töntiga.

Men hör av er till förlaget om ni vill ha en pdf, fråga dem. Ni tror väl inte på allvar att Ali suttit och satt boken själv och har pdf:en i sin dator eller?

Anonym sa...

"Men hör av er till förlaget om ni vill ha en pdf, fråga dem. Ni tror väl inte på allvar att Ali suttit och satt boken själv och har pdf:en i sin dator eller?"

Men, det orkar vi ju inte ju. Sedan Pirate Bay gått ned så måste vi ha någon som leder oss rätt till allt som vi vill ladda ned. Därför hoppas vi att Ali kan lägga ut en länk så är det bara att klicka och läsa.

Anonym sa...

skön titel, hehe! grattis mannen.

Anonym sa...

Agenda – julafton för allt reaktionärt

Du glömde ju Neoliberal...

Anonym sa...

Johan Norberg har lagt ut sin bok Till världskapitalismens försvar för gratis nedladdning, men den profithungriga borgarbrackan Esbati vill att man ska pröjsa 138 bagis.

Anonym sa...

Timbro betalar till folkets fromma.

Anonym sa...

Coolt att du, eller du i samråd med förlaget, valt en svart bakgrund och den av nazisterna så populära frakturstilen i rött för titeln. Bevara det tyska kulturarvet före 1945; skapa possitiva antisemitiska konnotationer; eller hur var tanken?

Anonym sa...

den svenska avundsjukan visar sitt tryne i kommentarsfältet, eller? snälla säg att jag har fel.

neoliberal: vadå, nästan hela boken går ju att läsa här på bloggen. boken är en samling av alis bloggposter.

och du här ovan, om nazismen: sluta använda IBM, sluta handla med bertelsmann, drick inte fanta, flytta från det en gång nazivänliga sverige, bli inte vegetarian (det var hitler), ha inga bruna eller svarta kläder, odla aldrig mustasch, använd aldrig ordet "kamp" i en titel eller rubrik, åk aldrig bil på en motorväg, lyft aldrig en hand mot skyn, prata inte ens tyska FÖR DÅ ÄR DU EN NAZIST! smaka på vår häxjakt!

sensmoral: om man anklagar ali esbatis bok för att vara nazistisk måste man var riktigt jävla (avund)sjuk.

Anonym sa...

jante was a sick man, never forget!

Anonym sa...

Anonymous said...
Coolt att du, eller du i samråd med förlaget, valt en svart bakgrund och den av nazisterna så populära frakturstilen i rött för titeln. Bevara det tyska kulturarvet före 1945; skapa possitiva antisemitiska konnotationer; eller hur var tanken?
---------------------------

Han kanske borde ha salufört boken med 50 personliga brev med förolämpningar samt hänvisningar till stycken i boken till olika högerpersonligheter som Timbro gör?

I så fall hade liknelserna du pratar om varit fulländade eller hur?

Anonym sa...

Fackföreningen "Bloggarbetare" förväntar sig ett svar, Direktör Esbati!

Var är vår del av Mervärdet?

Anonym sa...

neoliberal: vadå, nästan hela boken går ju att läsa här på bloggen. boken är en samling av alis bloggposter.

Timbro har också givit ut en bloggbok men den kan man ladda ner på nätet(Läs mig) och Norbergs böcker kan man köpa på Bokus för 1/3 av vad Esbati tar ut.

Anonym sa...

Att Johan Norbergs bocker ar billiga kanske har nagat att gora med det dar supply-and-demand som ni liberaler vurmar sa mycket for, eller?

Anonym sa...

Timbros böcker är billiga därför att vi alla kollektivt tvingas att sponsra dem när vi handlar i företag (bl. a systembolaget) som är anslutna till Svenskt näringsliv.

Anonym sa...

Robin Hood,

Ja, och Timbros böcker är särskilt billiga eftersom bl. a jag kollektivansluts till att betala dem, trots att jag inte delar deras åsikter. Det är kanske dom som skulle behöva din lektion i kapitalism.

Anonym sa...

Egendom är söld

Men du svarade inte på påståendet märker jag. Chicken. Kommunism gör folk fattigare. VSB.

Anonym sa...

Robin Hood,

Även om jag kan ladda ned dem gratis, så har jag tvingats att betala för dem. Timbros skribenter får väl lön? Tacka mig och dig själv och alla andra kollektivanslutna att du fick köpa böckerna (är det böcker?) så billigt. På en fri marknad hade de mest troligt inte varit värda ens så mycket.

(Är PDF- formatet en amerikansk, kapitalistisk uppfinning? Det avgör saken; Krossa USA-imperialismen NU! :-))

Anonym sa...

Även kommunister är giriga märker jag Ali.....

Anonym sa...

Robin Hood,

Som jag sa i första inlägget- vi kollektivansluts via att vi handlar i de företag som är anslutna till Svenskt Näringsliv. Jag pratar alltså inte om skatten. Varje gång jag köper en vara på t. ex Systembolaget (eller något annat statligt ellet privat bolag) så betalar jag till Timbros högerpropaganda.

De pengar Systembolaget använder till sin opinionsbildning är satta under demokratisk kontroll, den beror på att vi i fria val röstat fram en viss alkoholpolitik. Vi är fria att rösta fram en regering som sätter stopp för både Systembolaget och dess opinionsbildning. Ingen har dock frågat väljarna/konsumenterna om de vill sponsra Timbros opinionsbildning.

Anonym sa...

Kamrater!
Fackföreningen Bloggarbetare konstaterar att Direktör Esbati helt hänsynslöst prissatt boken utan att konsultera oss utnyttjade Bloggarbetare!

Vi kräver att få vara med och prissätta boken utifrån våra behov!

Vi kräver också att vår enväldige folkvalde representant ska få vara med och besluta hur många exemplar som ska tryckas av boken. Vi bedömer att behovet är så pass stort att 9 miljoner exemplar ska tryckas och säljas för 1 rättvisemärkt rubel. Vi vägrar att använda utsugarvalutorna SEK, USD och EUR. Vidare att innehållet är så pass viktigt att boken ska översättas till 97 olika språk.

Vi tror inte att den s.k marknaden är kapabel att bedöma varken priser eller utbud och efterfrågan och vi vägrar att erkänna att det finns några som helst samband mellan dessa påhittade variabler. Utan det är vi som kollektivt och enväldigt ska besluta vilka behov som finns.

Däremot måste vi lösa finansieringsfrågan. Eftersom det är Direktör Esbati som kommit på idén är det han som måste finansiera detta företag. Vi kräver att Esbatis multinationella konglomerat tar av de förtjänster han orättfärdigt försnillat av oss Bloggarbetare. Det är inte mer än rättvist när också Esbati bevisligen har mer större förmåga än vi har på att skapa bloggar och skriva böcker. Är man duktigare/mer produktiv än vad vi är har man också råd att betala.

Anonym sa...

Egendom är stöld: Timbros skribenter får i det här fallet inte lön, boken är ett urval utav bloggtexter ifrån liberala bloggare skrivna av ideella skäl.
Anledningen till att ”Till världskapitalismens försvar” är så billig är av samma skäl som Jan Guillous pocketböcker är billiga, de har sålt relativt stora upplagor vilket leder till att förlagen kan dra stordriftsfördelar. De dyraste böckerna är oftast - ironiskt nog - de smala som säljer lite.

Anonym sa...

oj vad galet det var i kommentarerna här?

Om folk vill ha alis texter gratis är det väl bara att läsa bloggen? eller kopiera all text i bloggen till en textfil?

det är ju gratis så det förslår

M Hazard sa...

Det var någon bloggarbetare som undarde var bloggarbetarnas del av mervärdet av Alis bok var. Bloggarbetarna måste vara totalt ignoranta i frågan, för mervärdet är ju det värde som arbetaren producerar men INTE får del av.

Anonym sa...

Ja, vi Bloggarbetare (TM) har ju producerat något, dvs lagt kommentarer på Direktör Esbatis Blogg. Direktör Esbati har sedan profiterat på detta arbete genom att paketera det och sälja detta vidare. Vi vill bara ha vår del av det Mervärde vi skapat!

Visst har Direktör Esbati kanske själv kommit på idén, kanske lagt ett eget riskkapital, kanske lagt ner eget arbete på boken etc. Men det spelar ingen roll för oss Bloggarbetare. Det är vi Bloggarbetare som skapat mervärdet. Vi kräver vår del av detta mervärdet, medbestämmande över prissättning, produktion, utformning etc. Det är vår fulla rätt som Bloggarbetare! Nuet är Bloggkamp!

Anonym sa...

"Om folk vill ha alis texter gratis är det väl bara att läsa bloggen? eller kopiera all text i bloggen till en textfil?

det är ju gratis så det förslår"

Man vi är ju vana att få allt serverat gratis så det du föreslår är för jobbigt, helt enkelt. Vi vill ha en länk där vi får hela boken paketerad som en PDF-fil. Word-filer är så jobbiga att läsa, så det måste vara PDF. Bara PDF ska det vara.

M Hazard sa...

Men bloggarbetarna förstår nog fortfarande inte riktigt: ni kan kräva större del av värdet som ni producerat, men mervärdet ligger bortom ert räckhåll (i den kapitalistiska ekonomin -- och i den socialistiska så elimineras mervärdet i och med den privata egendomens eliminerande och varuekonomins fall).

Anonym sa...

Därför kräver vi att Direktör Esbati frångår sin döende kapitalistiska modell och ger oss vår rättmätiga del av Mervärdet nu. Hur ska vi annars ha råd med tandvård etc?

Varför skriver du här fortfarande förresten, Kulturella Fåror? Bloggen är satt under Blockad av den ärorika fackföreningen Bloggarbetarna (TM). Du är väl ingen svartfot?

M Hazard sa...

Kulturella Fåror får väl svar för sig. Om du undrar varför VoS skriver här så är det för att jag gillar pajaserier från något så imbecillt som bloggarbetare.

Nåväl, nu ska vi gå igenom ditt senaste fel: Ali Esbati kan inte frångå att hans bok produceras under kapitalistiska förhållanden, då kapitalismen är en allomfattande social relation som man inte kan ställa sig utanför. Men, om bloggarbetarna lyckas skaffa sig en rudimentär förståelse för samhället och samhällets mekanismer så ska vi gladeligen dela ut en liten partinål från Kommunistiska Partiet som pris! Inte illa, eller?

Anonym sa...

Ursäkter, ursäkter. Så säger alltid kapitalisterna. "-Om inte jag startar detta företag kommer någon annan att göra det."

Vi Bloggarbetare skulle aldrig få för oss att starta företag då det är samma sak som att suga ut arbetarna.