tisdag, juli 25, 2006

Herrefolkets ÖB i klarspråk om terrorbombningar av civila

Israels överbefälhavare Dan Halutz har givit flygvapnet en stående order att
förstöra tio flervåningshus i Dahaya för varje raket som avfyras mot Haifa”.
Dahaya är ett tättbebyggt bostadsområde i Beirut.

Det är ännu ett flagrant exempel på Israels karaktär som terrorstat. Kollektiv bestraffning av civila och oproportionerlig våldsanvändning som kan drabba civila är var för sig brottsliga handlingar. Nu ser vi en kombination – därtill öppet beordrad av landets överbefälhavare.

Association for Civil Rights in Israel har vaknat till lite och ber försvarsminister Peretz att reagera. Men nu talar vi inte om att tillrättavisa någon eldfängd tjänsteman med högerextrema böjelser. Det är den högste militäre officeren i Israel som ger order av en typ som Nürenbergprocessen fastställde att soldater skulle vägra följa.

Den israeliska människorättsorganisationen påpekar också att Halutz tidigare visat sig hysa liknande förhållningssätt. Tidigare i sin karriär, som flygvapenchef, kommenterade han – det tillika givetvis djupt illegala – mordet på Hamas Sheikh Salah Shahada; ett som därtill tog ihjäl sexton civila, varav nio barn, emedan det genomfördes med en bomb på ett ton, riktad mot Shahadas bostad. Halutz deklarerade senare att flygvapnet haft full kännedom om att Shahada omgavs av civila, och tillade att han ”sov gott om natten”:
“If you want to know what I feel when I release a bomb – I feel a slight knock on the wing of the plane when the bomb is released. After a second it passes, and that’s all.”
Attacken, och Halutz uttalanden, startade en process som ledde till att ett antal israeliska piloter ordervägrade gällande uppdrag på ockuperade områden.

Halutz befordrades till vice ÖB och därefter ÖB.

Somligt värderas särskilt högt i Mellanösterns enda demokrati.

19 kommentarer:

Anonym sa...

När får vi se dessa högerextrema sionistiska fascister inför rätta i en av FNs "tribunaler" för de folkmord övergrepp och brott mot mänskligheten de begår?


Nej just det. Herrenwolket och deras huvudgarant maffiastaten USA åtnjuter föga förvånande, fullständig immunitet i de (show)tribunaler de själva anordnar.

Anonym sa...

Signifikativt är också att "medlarna" utgörs av samma parter som för israels andra krig i regionen (detta är det första sedan -67 där Israel offrar egna liv för "Eretz Israel"),dvs USA/€U.

Vilken lättnad......inte.

€U, ständigt med "antisemit"-kniven mot strupen, håller käft och låter den sionistiska apartheidstaten hålla på bäst de vill. Däremot kan man tänka sig att aggressionspakten NATO går in som "fredsbevarande" styrka för att legitimera de (ny)erövrade territorierna åt den judiska staten, här har man ju ett gemensamt inresse...

USA skickar just i detta ögonblick atomsopsvapen och "bunkerbusters" i ilfart till fronten..

Ulf sa...

Det fantastiska är ju att de upprepar sådana här saker gång på gång. De skäms inte ens för det. Olmert som öppet skröt om att han gett order om att ingen i Gaza ska kunna sova i natt". Halutz som sa "nothing in Lebanon is safe" och att militären skulle "turn back the clock in Lebanon by 20 years". Utrikesminister Lipni som ursäktade attacker mot civila med att de gömmer raketer under sängen: "When you go to sleep with a missile, you might find yourself waking up to another kind of missile." Sådan är fasciststatens omåttliga arrogans.

Samtidigt säger Israels apologeter i trots mot precis alla fakta inklusive Israels egna uttalanden att de inte alls attackerar civila utan bara legitima militära mål. Det är helt fantastiskt.

Anonym sa...

Två kålsupare mot varandra. Inse det. Dagens artikel från Human Right Watch bekräftar det ni vägrar inse!

Hezbollah's attacks in Israel on Sunday and Monday were at best indiscriminate
attacks in civilian areas, at worst the deliberate targeting of civilians. Either way,
they were serious violations of international humanitarian law and probable war
crimes, Human Rights Watch said today.

Lars Hultman sa...

Herrefolket? Vad menas med det? Herrefolket?

Anonym sa...

Det betyder vad herrefolket.

En medveten vinkling med mening att ge association till ett herrefolk.
Vad vitsen är är svårt att begripa.
Omöjligt faktiskt.
Det skapar dessutom distans hos folk som i övrigt delar bitar av hans sinevärld.

Synd på så rara ärter men när empati blir mekanisk så är det inte längre empati utan mekanik och om man företräder politik som i grunden bygger på empati så är man ute på hal is med sån retorik.

Anonym sa...

Din sista mening påminner mig om en gammal kolumn skriven av Liza Marklund, Ali. Hon går igenom hur de värsta mördarna lyfts upp till höga positioner i Israel. Exempelvis har blivande presidenter utfört direkta massakrer på civila. Folk som inte förstår din sista mening bör läsa kolumnen!

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,187837,00.html

Anonym sa...

Lasses lunchblog

Ali syftar troligtvis på en biblisk term som brukar användas bl.a. av judiska bosättare och den kristna högern i USA. Enligt Gamla Testamentet/Toran beskrivs judarna på detta vis, bl.a i 2:a Mos 19.6:

"och ni skall vara ett rike av präster och ett heligt folk som tillhör mig. Detta är vad du skall säga till Israels folk."

Kritiker menar att en konsekvens av herrefolkstänkandet är en rasism, som idag uttrycker sig i Israels behandling av palestinierna och lagar inom Israel som bl.a. hindrar judar att gifta sig med icke-judar. Att herrefolket ska hållas rent förespråkas i 5 Mos 7:3

"Du skall icke befrynda dig med dem (andra folk); dina döttrar skall du icke giva åt deras söner, och deras döttrar skall du icke taga till hustrur åt dina söner."

Det är denna mentalitet som ligger till grund till att såväl judar som GT-troende kristna runt om i världen så flitigt engagerar sig i att förvara Israel - vilka brott Israel än begår. Om Israel så atombombar Beirut kommer förvaret vara lika starkt från dessas sida, då de är förblindade av sin religiös fanatism och ivriga över att mörda araber som är "Israels fiender". Se 5 Mose 7:16 nedan.

"Och alla de folk som Herren, din Gud, giver i din hand skall du utrota: du skall icke visa dem någon skonsamhet."

Anonym sa...

"Och alla de folk som Herren, din Gud, giver i din hand skall du utrota: du skall icke visa dem någon skonsamhet."

Visst, denne frånstötande "gud" ger ju dem rätten till allt land mellan Eufrat och Nilen och Sinai-Libanon (vissa "renläriga" sionister hävdar även rätten till Syrien)....

När nu landrätten och avhumaniseringen av dess invånare är avklarad är det bara att fortsätta på den INSLAGNA vägen....

Massmördaren Olmert kunde idag tänka sig en "fredsbevarande" styrka helst bestående av aggressionspakten NATO, som åt Israel skulle hålla ett område upp till Litanifloden (läs) detta är ju den enda strategiska vattenreservoar den sionistiska apartheidstaten inte kontrollerar, den bevattnar även GOLANHÖJDERNA som ju Israel ockuperar...

Anonym sa...

länken funkade inte se den på Palestinian pundit

Anonym sa...

Det luktar mer och mer 40-tal om den israeliska staten...

Anonym sa...

Det räcker tydligen inte med Libanon -
White House Endorses Column Calling For Israel to Attack Syria

Anonym sa...

Esbati, vad menar du med "herrefolket" och varför dessa ständiga otrevliga, på gräns till rasistiska, jämförelser när du skriver om den judiska staten. Kritik är en sak. Osmakliga jämförelser ett annat.

Anonym sa...

Roza Luxenburg

Vilka "osmakliga jämförelser" syftar du på?

Anonym sa...

SE!SE! Herrenwolket dansar för varje död icke-människa, dansar för "guden" som ger dem rätt till hela mellanöstern och rätt att avrätta de som står i deras väg!Så står det skrivet! Inga andra än de utvalda skall behärska, pris ske "gud"!

Anonym sa...

Vilken är den jävla skillnaden när Palestinier i gröna kepsar och skriver med tusch på raketer??

Pappskallar..........

Argumentera istället för att producera skit...

Anonym sa...

Iran?

Anonym sa...

Anonym, jag syftar p[ de oslamkliga paralellerna till naziretoriken kring "herrenvolk" och andra jämförelse Esbati brukar ägna sig åt mellan nazism och Israel. Kritisera för helvete Israels politik kraftfullt, men häda inte judarnas och många kommunistiska judars förtyck under nazismen, med dessa osmakliga paraleller!

Anonym sa...

Som jag ser det är staten Israel en illegitim statsbildning.