måndag, juli 17, 2006

Marxistiskt spex

Tidningen vänsterstudenten (VSF) har i sitt senaste nummers Marxistiskt spex sju platsannonser för riksdagspartierna, sökande valarbetare. Jag tycker att det är för bra för att inte få en bredare läsekrets. Nedanstående är avskrivet rakt av. Folkpartiets annons i sin helhet, därefter utdrag.


FANATIKER MED STIRRIG BLICK – SE HIT!

Har du en rolig frisyr, är ung och dum? Då är du säkert liberal! I valet behöver vi dig som är hungrig, frihetsälskande och självgående. Du bör inte ha några samvetsbetänkligheter då vi köpt flygblad och affischer från Sverigedemokraterna och det blir Ditt jobb att dela ut detta för att stärka vår redan tvivelaktiga väljarbas. En pro-israelisk hållning gränsande till fanatism är nödvändig.

God ersättning utgår om du har socionomutbildning. Då kan du säga ”släng ut dom” utan att det låter allt för illa. Att ställa krav på renhet i folkstammen är att bry sig!

Folkpartiet är en kraftigt expanderande rörelse. Vi ser framgång som viktigare än vad vi når framgång med. Delar du denna inställning är du välkommen (världsförbättrare göre sig icke besvär).


(c)
Nyliberal i folkdräkt sökes. Har du en bakgrund som praktikant på Timbro eller Svenskt Näringsliv, men är t.o.m. för inkompetent för att få fast anställning där? Då är du den person vi söker! […]

(kd)
Lön utgår efter kön. För män: Fast anställning med goda förtjänstmöjligheter. För kvinnor: ideellt arbete (för kvinnor är matlagningskunskaper i rätter som rotmos mycket meriterande). Räds inte att kristdemokraterna är ett sjunkande skepp. Vi har Gud vid rodret och behöver fler glada matroser i vårt gäng (och även lite kvinnlig barlast)

(m)
Timid reaktionär? I Sverige får miljonärerna blanda sina egna drinkar medan arbetsskygga drägg lever gott på våra pengar. Är du trött på sakernas tillstånd? Då kanske du är rätt man för att bli en högavlönad aktivist i vårt frontparti inför valet. I och med vår nya strategi ser vi gärna at du är en medelålders man med minst 400.000 kr i årsinkomst, men att du under en kortare period kan låna din trädgårdsmästares kläder så att du kan smälta in bland ”arbetarna”. En god portion humor och självdistans krävs för att klara av detta, liksom förmåga att hålla god min.

(mp)
Lite New age-mentalitet är också ett stort plus i kanten. […] B-körkort är inte meriterande, däremot är cykelhjälm det. Miljöpartiet är en ung rörelse som sällan expanderar utan strävar efter harmoni med sin omgivning. Världen står inför sin undergång: varför inte vara med oss de sista timmarna?

(s)
Nöjd person efterfrågas. Är du en person som är tillfreds med allt precis som det är nu? Tycker du att Sverige är ett mycket bättre land än Senegal, Moldavien eller Honduras? Då ska du söka en av våra tjänster som ombudsman inför valet!

(v)
Du bör vara luttrad vad gäller politiska bakslag, trösta dig med att det går bättre i Latinamerika och beundra LO. Om du dessutom uthärdar både interna och externa maratondebatter om Sovjetunionens historia är det ett plus. [..] Vänsterpartiet är ett sargat parti på jakt efter nytt blod som inte tyngs av bjudresor till österled och som inte ingår i konspirerande nätverk med syfte att sänka partiet. Ett fläckfritt förflutet ses som positivt och unikt i vänsterpartiet.

8 kommentarer:

Walle sa...

På (v) kan man också nämna det klockrena om akademiker i flanellskjorta!

Faktiskt en av de bättre "marxistiska spexen" som Vänsterstudenten producerat. Kul att de kunde driva med v också...

/Föreningen för ett miljöpartistfritt sverige alt. hatamiljopartiet.nu

Anonym sa...

Vad menar ni med att man är nöjd inom (S)? Det för att de konkurrerar om aktivister med lax och räkor istället med flygblad och argument? Partihögkvarteret i Göteborg ligger farligt nära Feskekörkan och det händer att man har studiebesök hos arbetarna där

Anonym sa...

Svar till ovan: Kanske för att man som det statsbärande parti man nu är bygger mycket av sin strategi på att tala om att Sverige är bra, att Sverige är bättre än andra länder och att folk därför ska rösta på SAP eftersom SAP är Sverige, typ.

Delvis sant dessutom. Borgarnas politik bygger på att förstöra Sverige och göra det till en amerikansk-israelisk lydstat.

Anonym sa...

Mycket roligt. :-)

Jag måste dock korrigera ett sakfel. Det är faktiskt väldigt meriterande att ha körkort när man söker valanställning i miljöpartiet.

Tillgänglia mp-aktivister i besittning av körkort är nämligen en grav bristvara på arbetsmarknaden. :-)

Anders Ekman sa...

Roligt och genomtänkt.

Men jag undrar om det är så att man för att vara riktigt pk måste svara nej på frågan: "Tycker du att Sverige är ett mycket bättre land än Senegal, Moldavien eller Honduras?"

Jag skulle nog svara att Sverige faktiskt är bättre i många avseenden än Senegal, Moldavien eller Honduras. T ex när det gäller tillväxt, jämställdhet, tillgång till utbildning och vård m.m. om man får tro t ex UNDP.

Jag gillar den underfundiga tonen, men undrar ändå varför det anses fult att säga att Sverige faktiskt på många sätt är ett ganska bra land?

Mvh
Anders

Walle sa...

Jag tolkar det som humor. Precis som "patriot" skriver så är det sossarnas favoritsysselsättning att få sverige att verka vara världens bästa land, medan borgarnas favoritnöje är att racka ner på Sverige.

Har du någonsin hört en moderat utomlands som inte pratar illa om Sverige?

Jag tror knappast Vänsterstudenten anser att det är fel att Sverige är ett någorlunda sjysst land (jämförelsevis), men spetsar man till det lite så skulle (s) fortsätta att säga att Sverige var bäst i världen även om vi bara var bättre än albanien. Borgarna å sin sida pratade ju skit om Sverige redan på 80-talet, även när vi hade 1,5% arbetslöshet...

Humor, min vän, humor och överdrifter hör ihop.

Anonym sa...

Ali ali..

Nu fick du till det. Riktigt bra. Bara du kan gör mig radikal. Jag behövde detta just nu. Tack.

//Småborglig&förvirrad(hade röstat på fp och Bengan varit kvar. Nu blir det väl..ja just det...hum..ole..dole.)

Gustav Lundblad sa...

Grabbar, miljöpartister kör stadsjeep. Inget annat.

Några var roliga. Andra, som folkpartiets, var bara löjlig.