söndag, juli 16, 2006

Mer Bushzarro World

Hos Ordet hittar jag detta fantastiska Bush-citat, från en presskonferens på G8-mötet i S:t Petersburg (CNN som rapporterar):
"I talked about my desire to promote institutional change in parts of the world, like Iraq where there's a free press and free religion, and I told him that a lot of people in our country would hope that Russia would do the same," Bush said.
Putin var tyvärr inte omedelbart intresserad av Ryssland skulle bli som Irak, men säkerligen har nu det ryska folket i sin strävan efter demokrati och frihet funnit det förebildsland de tidigare saknat.

Och han fortsätter strö visdomsord omkring sig i S:t Petersburg. Som om ironin inte redan dödats, styckats och begravts, så säger alltså dödsstraffsförespråkaren, överbefälhavaren för världens ojämförligt största terrororganisation, mannen vars regering beväpnade religiösa fanatiker i Afghanistan för att sedan ockupera landet när dessa tagit makten, som använde en obefintlig koppling mellan ännu en tidigare allierad och ett terrorattentat på hemmaplan för att bomba sönder och ockupera ett helt land, så här om de konflikt i Mellanöstern där han just med ett veto stoppat FN från att ens uttrycka den mildaste kritik mot Israels massmord på civila araber:
"The best way to stop violence is to understand why the violence occurred in the first place"

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ytterligare en kommunist har kvalat in på listan över världshistoriens största profiler...

Anonym sa...

Pudelns kärna

Av HENRIK LINDE

När FN:s Generalförsamling den 11 maj 1949 medgav Israel medlemskap i Förenta Nationerna noterade Generalförsamlingen "att, enligt säkerhetsrådets bedömning, Israel är en fredsälskande stat samt är i stånd att och villig att iaktta de förpliktelser som ingår i stadgan".
Ett märkligt Orwellskt nyspråk för att beskriva den stat som just hade skapats på ruinerna av mer än fyrahundra palestinska byar och på mark som tillhör mer än sjuhundratusen fördrivna palestinier.

För den som följt staten Israels göranden och låtanden under åren är de senaste dagarnas händelser inte förvånande men som alltid förskräckande. Med ett ledarskap präglat av självgodhet och hyckleri har Israel alltid valt krig, inte som fortsättning på, utan som grunden för sin politik.
Att uppnå fred och säkerhet genom att ständigt terrorisera sin omvärld är givetvis dömt att misslyckas. Det är i Israels eget samhällssystem det krävs en genomgripande förändring. Inte i omvärlden.

Väl formar den starke med svärdet sin verld,
väl flyga som örnar hans rykten;
men någon gång brytes det vandrande svärd
och örnarna fällas i flygten.
Hvad våldet må skapa är vanskligt och kort,
det dör som en stormvind i öknen bort.

Anonym sa...

Kommunist.


Du predikar bara till koren med ditt dravel.
Enbart en politiskt forvirrad nolla till kommunist orkar lyssna pa din vinklade smorja.

----

Esbati du borde linka till den otroligt roliga kommentaren Vladimir Putin smiskade Bush med under G8 motet.

Icke ord for ord men nastan...

Bush:
"Jag har pratat med Putin om vikten av att demokratisera Ryssland sasom vi lyckats med i Irak bla"

Putin:
-I ryssland ar vi verkligen inte intresserade av att ha en "demokrati" som den i Irak.

Nar han sa detta vek sig hela journalist-karen i han-skratt mot Bush som inget annat kunde gora en dregla lite pa sig sjalvt samtidigt som han fordomde Hezbollag som han bestamde sig efter en stunds betanke-tid maste befinna sig i ....Libanon.
(av nagon anledning visades inte denna kommentar pa FOX ha ha)

Bush ar en vandrande komedi. Ett sa otroligt korrumperat missfoster till President far man ga tillbaks langt i USA's historia for att finna. Tom Nixon var nog battre.

Men bara for att Bush ar efterbliven och Israel verkar styras av en bunt blodtorstifga galningar sa kan jag inte forsta hur vanstern kan forsvara Hezbollah och Hamas pa ett sant naivt satt. De ar minst like puntade som israelerna.


"

Anonym sa...

Liberalmuppen och den vandrande komedin "Polhem" påminner starkt om en annan liberalmupp betydligt farligare, ur Aftontramsets kultur:

Liberalt självmål

Folkpartiets ungdomsförbunds ordförande Fredrik Malm har en blogg (www.fredrikmalm.com) där han utsett ett ”toppat” borgerligt fotbollslag ”som kan nå resultat och göra Sverige till en vinnare”.
Jan Björklund spelar till exempel anfallare och sägs vara ”outtröttlig, han springer på allt och skjuter på allt”.
Till mittback har Malm utsett staten Israel. På bilden av laget bär den lille spelaren på ett gevär. Malm kommenterar: ”Staten Israel kan ibland spela lite för brutalt i markeringsspelet och ligger väldigt högt upp i banan, ofta utanför straffområdets gröna linje. Spelar alltid med riktig killer instinct, Alliansens Ulvskog med dubbla benskydd. ”
Detta skrevs den 11 juli. Då hade den israeliska armén i ett par veckor skjutit Gaza sönder och samman och dödat åtminstone ett 70-tal palestinier. Dagen därpå gick man in i Libanon.
Så sent som fredags – då ett 60-tal libaneser, de flesta civila, dödats – låg inlägget fortfarande kvar.
Låt mig vara rättvis. Malm är inte den israeliska armén. Han har inte dödat någon. Kanske ogillar han rent av i tysthet idén att bomba civila. Inte heller talar han nödvändigtvis för hela folkpartiets ungdomsförbund, än mindre för alla liberaler.
Malm har skämtat till det på ett vis som kan tolkas som ett stöd till folkrättsbrott och kränkningar av mänskliga rättigheter.
En sak till: Fredrik Malm kandiderar till riksdagen.
Petter Larsson
**********************************
Man kan fråga sig hur bombhögern definierar legitim motståndskamp i relation mot apartheidstaten och ockupationsmakten Israel (USA), möjligen föredrar folkmordsapologeterna en läggmatch där "Eretz Israel" breder ut sig mellan Eufrat och Nilen och marknadsliberalismen blomstrar efter att McDonalds & Co "stabiliserat" regionen?

Hamas och Hezbollah har inga planer på en sådan läggmatch, Polhem får nog åka ner och anmäla sig som kanonmat för den "demokrati" han tror på....

Anonym sa...

Operation Summer Rains
Gaza, Lebanon... Where Next?by Gilles d'Aymery


Kunde inte sagt det bättre själv...

Anonym sa...

Mika.

Du har uppenbarligen inte last mitt inlagg utan antog direkt att efterssom jag tycker att kommunism ar idioti sa maste jag vara en liberalmupp som stodjer diverse olika overgrepp speciellt de som gors av judar och Amerikaner..
Vidare hade du ocksa insett att jag uppenbarligen finner Iraks "demokrati" skrattretande och Israel blodtorstiga.

Men det knske var for mycket begart av en diktaturkramandes vanstervriden lesbisk vegan som er. (se vad dessa olika kreativa namn funkar bra!)

Mika.
Jag foreslar att du aker ner och hjalper dina vanner i Hamas med att marchera runt i gaza och utropa "Wir mussen die Juden aufroten".
-Det borde satta fart pa de gamla Shylockarna.

Angaende om jag ar liberal:
-Jag tycker att vi ska sanka skatten men det betyder inte att jag vill spranga bort hela mellanostern.

Ga genast tillbaks till socialkontoret och begar fortidspension pga politiskt handikapp.

Anonym sa...

Ali: Bushs tal på en officerssskola i Alaska i våras (sänt vidare av BBC) där han med sur min och Texas-drawl förklarade att han kämpade mot en front av ondskefulla muslimer som ville etablera "a terropist caliphate stretching from Indonesia to the Atlantic Ocean - but that ain't gonna happen as ling as I'm the President of the United States of A>merica" kommer att stanna kvar på näthinnan för många av oss som tecken på varför denne man tillhör USA:s minsta presidenter. Herr Bush är en förolämpning.

Polhem: utrota heter "ausrotten, tack, eller var "röda upp" (hmmm) en medveten miss?

Anonym sa...

Det finns de som tycker exakt som mika och så finns det liberalmuppar.

För... hemska tanke, kan det finnas de som står vänster om mika i sitt politiska tyckande? Vilken form av mupp blir det isåfall? Stalinistmupp?

Anonym sa...

Pölhem:

Har du hört några motståndsmän kalla på utrotning av judar? I så fall länka genast till ett sådant uttalande, direkt och inte via USraeliska propagandaombud.

Om det är Ahmadinejad som för övrigt inte har någonting med denna USraeliska aggression mot Gaza och Libanon och göra förutom att hans land står näst på tur, så talar han själv (på Farsi inte tyska) om att utrota den sionistiska regimen vilket är en väsentlig skillnad.

Den sionistiska apartheidregimen talar däremot om att "förvandla Iran till atomöken" (på hebreeiska Jiddisch och- tyska).

Oavsett om du vill representeras av George Bush eller inte så kvarstår faktumet att du stöder hans dvs Israels sionistiska apartheidregim deras folkmord aggressioner och övergrepp smygfascist och garderobsbög som du är, en brunare kombination får man leta efter ;)....

Anonym sa...

Magnus:

"Polhem: utrota heter "ausrotten, tack, eller var "röda upp" (hmmm) en medveten miss?"

-Valdigt skarpsynt av dig. medvetet men kanske lite langsokt.


Mika.

Det var ju trevligt att du kunde gnaga dig ut fran din madrasserade cell for att svara pa mina beundrarbrev.

Tankte jag skulle ta nagra kanda citat fran jultomtarna i Hamas angaende judarna. Det var dock lite svart att fa nagra direkta citat fran Hamas och min arabiska ar lite rostig (vaxte delvis upp i Saudi Arabien men glomde all arabiska) sa det far tyvarr bli ifran nagra "infidels". Jag tog ock inget fran FOX for det fanns tydligen nagra stornasade zionister som gommer sig dar i kontrolrummet horde jag.

Har har vi Sheik Ahmed Yassin (Hamas):
"The purpose of every operation is to kill Jews, for by killing Jews, all the Zionist settlers and their allies will be driven from the area."

(http://www.cbc.ca/news/background/middleeast/yassin.html)

Det finns precis hur manga sana har citat som helst, men du kommer val aldrig halla med om att de ar sanna om inte Lars eller Gudrun sjalva ristat in det i brostet pa dig med en rostig spik.


Nu tankte att det var dags att ta upp dina lassvarigheter igen:

"Oavsett om du vill representeras av George Bush eller inte så kvarstår faktumet att du stöder hans dvs Israels sionistiska apartheidregim deras folkmord aggressioner och övergrepp smygfascist och garderobsbög som du är, en brunare kombination får man leta efter ;)...."

Var finnner du det faktum att jag stodjer en sionistisk aparteidregim? Antar att du i ditt forvirrade ordalag syfrat pa Israel men jag stodjer inte Israel pa nagot satt. (En gang betalade jag inte en Turk for en kebabpizza i Goteborg men jag vet inte om det raknas?) Och hur precis stodjer man en sadan apartheid regim? Genom att inte stodja en bunt religost forvirrade jultomtar?

Jag sympatiserar bevisligen inte med vare sig Israel eller Hamas men det vet du ju redan, sa du maste mena nat liknande som:
"You are either with us or against us"

Jag ar daremot ratt nyfiken pa hur du stodjer dina sjalsfrander i Hamas?
Nedan kommer nagra intressanta uppslag pa hur du skulle kunna hjalpa Hamas i deras kamp emot judendomen, infidels, kapitalister och annan ohyra:

1) Ga ner till Mc Donalds eller den lokala guldaffaren (garanterat judar) och skriv med rod grafitti pa vaggen:
"Apartheid Zionistic Brownmuppet".
Hur kan de inte ta at sig av sadan imponerande retorik?

2) Skriv sa manga korkade inlagg pa denna blogg att alla "liberalmuppar" sa smaningom inte kan annat an att halla med dig. Jag horde ryktesvagen att hela Danderyd skakar av radsla infor ditt nasta inlagg. Tydligen ligger det drivor med halv-doda bankdirektorer utanfor NK. De ska ha fatt hjartinfarkt efter ditt senaste inlagg dar du helt ovantat drog fram ett ess ur kortarmen:
"folkmordsapologeterna".

3) Skriv arga brev till Knesset. Om bada du och FN skriver arga brev sa kanske de fattar till slut.

4) Sitt hemma framfor datorn med en nyrullad spliff och tyck till som bara den medans du och din lesbianska vegan flickvan rakar varandras ryggar och lyssnar pa New Age pan pipe musik fran Chile.Vanligen

Pohem
Verkstallande Folkmordsapologet

Anonym sa...

Ali: "...Att anfallet mot Gaza inte har något djupare samband med tillfångatagandet av en israelisk soldat utan har varit planerat sedan länge torde vara uppenbart för de flesta..."

Herregud, vilket dravel. Propagandameistern fortsätter obehindrat. Det enda som är uppenbart är att Ali Esbati är aningslös.