fredag, juni 01, 2007

First we take Washington, then we take Berlin

Det gläder förstås ett rött hjärta att se hur borgerlighetens olika grenar, den politiska liksom den mediala, tar till sig och anammar de allra ljusaste sidorna av den så kallade realsocialismen.

Regeringens andlige ledare, som efter det segerrika valet siktats endast i samband med utlandsbesök och filmpremiärer, har nu besökt Berlin, där han kunde hyllas av såväl ledaren för Vår Europeiska Union, den Tillfällige Eurokanslern av Marknadens Nåde Angela Merkel, som av den samlade journalistkåren. Möjligen inspirerad av historiska bakgrundsunderlag från utrikesdepartementet och/eller Forum för levande historia, gav Reinfeldt, enligt den skarpsynt analyserande artikeln i DN ”Angela Merkel tips om hur hon kan handskas med Polen”. Bra gjort, säger det svenska folket unisont. Men ännu bättre var Fredrik Reinfeldts resoluta besked om att han ämnar förvägra svenska folket möjlighet att ta ställning till en konstitution som fortsätter Sveriges upphöjelse till perifer delstat i Marknadsunionen:
Sverige har ännu inte ratificerat fördraget, men krånglar inte.
Och Angela Merkel rapporteras uppskatta och berömma det faktum att folkliga opinioner och intressen hålls borta från Unionens dagordning:
Om alla vore som han skulle det vara det lätt att vara EU-ordförande.
Jorå, för att vara lite ordvitsig.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ibland ar jag javligt glad att jag slipper vara i Sverige och se pa medans borgarna, med fuhrer fredrik i spetsen demonterar allt vad Sverige en gang stod for. Nu lyckades iof Goran komma en bra bit pa vagen redan tidigare, men tacka vet jag Zimbabwe. Robban lotsas i vart fall inte vara demokratisk =)Eller jo, det gor han, men han vet sjalv att han inte lurar nagon

Anonym sa...

nationalstat nationalstat nationalstat.

hör jag stalin sjunga i ditt huvud? han kunde ju uppenbarligen handskas med tyskland. i alla fall trodde han det fram till barbarossa.

Anonym sa...

Skrattar gott åt Stalin-kommentaren ovan :D, snacka om att skriva medans man "tänker".

Annars är det väl ganska deprimerande. Sverige har på 20 år gått från en stark röst i utrikespolitiken till ett land som "inte krånglar"...

Christian sa...

Mer ironi åt folket...

Men visst är det för jäkligt att konstitution/fördrag inte tas fram öppet så dess innehåll kan debatteras.

Anonym sa...

Jodå, "nationalstat osv" RYSSARNA offrade 30 miljoner människor i kampen mot fascismen DEN GÅNGEN och VANN, vilket de också gjorde över Habsburg och Napoleon.

Fascistunionen €U (en tysk konstruktion från Hitlers hjärna som bekant) och USA kommer inte att lyckas den här gången heller, kalla motståndet vad du vill och må du frysa ihjäl om du försöker...

Björn Nilsson sa...

... "handskas med Polen", ja det låter det. Säger man det till en polack är det väl ungefär som att gå till en arab och berömma korstågen som fina och städade företag. Minnet av svenskarnas sätt att "handskas med Polen" under Karl X:s krig på 1650-talet och sonsonens Karl XII:s framfart i samma land i början av 1700-talet lär inte framkalla några ljuva vibbar hos polacker med sinne för historia. Kunde man inte tänka sig att någon historiekunnig person fick ge Reinfelt & Co några lektioner i ämnet?